Karayolu Taşımacılığının Önemi

Karayolu Taşımacılığının Önemi

Karayolu taşımacılığı, geniş bir ihracat ağı ile ülkemizde kullanılan ve uluslararası arenada sıklıkla tercih edilen hizmetlerden biridir. Karayolları ile birbirine bağlanan ülkeler arasında karayolu taşımacılığı sayesinde birçok malzeme taşınabilmektedir. Diğer ülkelerin birbirleri arasında kara yolları ile düzenli şekilde kurduğu taşımacılık modeline ise uluslararası karayolu taşımacılığı denir. Lojistiğin en temel sağlanma şekli olan karayolu taşımacılığı, diğer taşıma modellerinin önünü açmakta ve her iki tarafa da fayda sağlayacak fırsatlar sunmaktadır. Lojistik süreç ise girdi, hammadde veya nihai ürünlerin nakliyesinin planlanması ve yürütülmesinden oluşur. Bu faaliyetlerin tümünü gerçekleştirmeden önce oluşturulan planlamanın şirketin daha fazla verim, çeviklik ve ekonomi elde etmesi için şart olduğunu belirtmek faydalıdır. Bu avantajlar, hem işletmeye hem de nihai tüketiciye fayda sağlamaktadır.

Karayolu Taşımacılığının Avantajları Nelerdir?

Kara taşımacılığının ana avantajı, başka hiçbir ulaşım aracının kara yolları ile karşılaştırılabilir bir altyapıya erişimi olmaması gerçeğinden kaynaklanır. Altyapılar arasında karayolu ağı ülkemizde açık ara en büyük ulaşım altyapısıdır. Ayrıca, karayolu taşımacılığı limanlar, havaalanları veya tren istasyonları gibi lojistik merkezlere bağlı değildir ve bu gibi taşımacılık türlerinin erişemeyeceği noktalara karayolu taşımacılığı ile ulaşmak çok daha olasıdır.

Bu avantaj aynı zamanda denizyolu, havayolu ve demiryolu gibi diğer ulaşım modellerine de yarar sağlar. Tedarikçiler, nakliyesini sağladığı malların hava limanından, tren istasyonundan fabrikaya veya depoya ve yine depodan bu ulaşım alanlarına erişmek için ek karayolu taşımacılığına ihtiyaç duyarlar. Karayolu taşımacılığının kapsamı ve esnekliği, uluslararası nakliye süreçlerinde tedariği bir yerden diğerine taşımak için eşsiz olanaklar sunmaktadır. Uluslararası nakliyenin diğer avantajlarından genel bir çerçevede bahsetmemiz gerekirse;

  • Yükler doğrudan varış yerine taşınabilir ve yük türüne göre doğru nakliye aracını bulmak çok daha basittir.
  • Karayolu taşımacılığı, özellikle kısa mesafeler için diğer ulaşım türlerine göre bazı durumlarda daha hızlı ve nispeten daha ekonomik bir seçenektir.
  • Özel sektörün karayolu taşımacılığındaki aktif rolü, lojistik süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır.
  • Karayolu taşımacılığı, diğer lojistik türleriyle karşılaştırıldığında, hem yurtiçi hem de uluslararası düzeyde altyapı gücü ve esnek yapısı sayesinde “kapıdan kapıya” lojistik sağlayan bir lojistik hizmetidir.
  • Karayolu taşımacılığında güzergâhları çeşitlendirmek ve birden fazla adrese teslimat yapmak mümkündür.
  • Lojistik alanındaki kapsayıcı sigorta hizmetleri sayesinde, lojistik sürecinde taşınan mallara gelebilecek olası hasar riski en aza indirilebilmektedir.
  • Karayolu taşımacılığı, kilogramdan farklı ölçü birimlerine kadar birçok katı, gaz veya sıvı ürünü güvenli bir şekilde taşıma kapasitesi barındırması bakımından ürünler arasında esneklik sunan bir hizmettir.
  • Dünyanın birçok yerinde karayollarının kesintisiz olarak devam etmesi ve uluslararası kara yollarına verilen önem, karayolu taşımacılığı hizmetlerini kolaylaştıran bir durum olmuştur. Uygun coğrafi koşullar altında karayolu ulaşımını kesintiye uğratmak oldukça zordur.

Doğru Lojistik Firmasının Uluslararası Karayolu Taşımacılığındaki Önemi

Karayolu taşımacılığı, daha ucuz olması ve uluslararası ekonomik ilişkilerde önemli bir role sahip olması nedeniyle diğer taşımacılık türlerine nazaran daha popüler olarak tercih edilen bir taşıma şeklidir. Uluslararası karayolu taşımacılığı birçok bileşenden oluşur ve bu bileşenler arasında koordinasyon sağlanmadan ticari faaliyetler başarılı bir şekilde yürütülemez. Bunlar uluslararası karayolu taşımacılığının bileşenleridir: mallar, araçlar ve sürücüler.

Eşyaların paketlenmesi, birbirleriyle çarpışmayacak şekilde konumlandırılmaları ve yükleme işleminden sonra nakliye sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması karayolu taşımacılığında dikkat edilmesi gereken hususları oluşturur. Uluslararası karayolu taşımacılığı söz konusu olduğunda, aracın kalitesi çok önemlidir. Gidilecek mesafe diğer taşımacılık yollarına göre daha uzun süreli olduğu için de daha kaliteli ve uzun mesafeli bir filo bulundurmak zorunludur. Bu durum, malların zarar görmesini engelleyerek problemsiz teslimatı sağlayacaktır. Uluslararası lojistik firmalarının, farklı mal çeşitlerini taşımaya uygun, farklı özelliklere sahip çeşitli araçlara sahip olmaları gerekmektedir. Uzun yıllar süregelen tecrübesi, yüksek depolama alanı ve son teknoloji sistemleriyle entegre biçimde hareket ederek karayolu taşımacılığı işlemlerinizin memnuniyet ile yapılması adına uluslararası taşımacılık firmalarının arasından öne çıkan SerTrans ile hemen iletişime geçerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT