The Grand Tarabya Oteli açıldı

The Grand Tarabya Oteli açıldı
Tarihi Büyük Tarabya Oteli, 12 yıl kapalı kaldıktan sonra 'The Grand Tarabya' adıyla yeniden açıldı.

 

Tarabya'nın simgesi ve Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden Büyük Tarabya Oteli, Bayraktarlar Holding tarafından satın alındıktan sonra yeniden yapılandırıldı. Tarihi otel, 350 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen yapılandırma çalışmalarının ardından bugün kapılarını yeniden açtı.
 
Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar, 12 yıllık aranın ardından yapılan açılış öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından biri haline gelen Tarabya Oteli'ni tekrar İstanbul'a kazandırmış olmanın onurunu yaşadıklarını belirten Bayraktar, 'Tarabya Oteli uzun tarihi boyunca çok önemli bir değer haline gelmiş olup, hem İstanbulluların, hem dünyanın, hem Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerin unutulmaz zamanlar yaşadığı bir mekan haline gelmiştir. Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden biri olarak hizmete giren otel, tarih boyunca adından söz ettirdi. Bunun sonrasında uzun bir süre hizmet dışı kalan otelin satışa sunulduğunda haberi beni çok heyecanlandırdı. Birçoğunuzun yakından takip ettiği ihale sürecinde 9 şirket arasından açık artırmayla en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandık' dedi.

fotogaleri.jpg
 
Bayraktar, çocuklarından gizli katıldığı ihalenin kendisi için oldukça önemli olduğunu ifade ederek, 'Eşimin 'inşallah kazanamazsın' diyerek yolcu ettiği ihaleye katılırken tek düşüncem vardı; bu kadar önemli kültürel mirası olan o telin milli kalabilmesi, bunu başarmış olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Uzun hazırlıklar süresi, ardında geriye dönük baktığımda iş hayatımda en önemli yatırımlar arasında The Grand Tarabya Oteli olduğunu söyleyebilirim' diye konuştu.

The Grand Tarabya Hoteli açıldı galerisi resim 3
 
Yeniden inşaat sürecinde yabancı otel zincirlerinin Tarabya Oteli'ne ilgisinin devam ettiğini de belirten Bayraktar, 'Bize sunulan şartlar misyonumuz, değerlerimiz ve isteğimizle örtüşmedi. İşletmenin haklarının onlarda olması, isminin değiştirilmesi kabul etmemiz beklentileri, Tarabya Oteli'nin milli kalması için çıktığımız bu yolda bu şartları kabul etmemiz mümkün değildi. Bugün burada köklü bir mirasın yeniden doğuşuna tanıklık ediyorsunuz' dedi.
 
Bayraktar, açıklamalarının ardından basın mensuplarına oteli gezdirdi.

The Grand Tarabya Hoteli açıldı galerisi resim 5

1900'lü yılların başlarında Tarabya Tokatlıyan Oteli olarak hizmete giren, 1954 yılında çıkan yangının ardından aynı yere devlet tarafından yaptırılan Büyük Tarabya Oteli, İstanbul'un üçüncü 5 yıldızlı oteli olarak 1966'da hizmete girdi. Konumu ve kalitesiyle dünya çapında ün kazanan Büyük Tarabya, bir dönem Türk filmlerinin de vazgeçilmez seti olarak sinema tarihinde silinmez bir yer edindi. Kamu mülkiyetinde iken özelleştirilme kapsamına alınan Büyük Tarabya Oteli 2006 yılında, Bayraktarlar Holding tarafından satın alındı. Kapsamlı bir yeniden inşa süreci geçiren otel bugün yeniden hizmete girdi.

Bu haber toplam 14211 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT