Isıtmada son teknoloji! 5 kuruşa ısınabilirsiniz

Isıtmada son teknoloji! 5 kuruşa ısınabilirsiniz
Yüksek doğalgaz ve elektrik faturalarına çözüm olarak sunulan ısıtma filmi ile evinizi daha daha sağlıklı ve ekonomik ısıtabilirsiniz.

 

Köprü yazılım Sarıyer’de ısıtma filmi teknolojisiyle hizmet vermeye başladı. Parke ve halı gibi döşemelerin altına monte edilen 0,5 mm kalınlığında ısıtıcı film sayesinde ısınma konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. Hem ekonomik hem de sağlıklı olan bu ısınma tekniği son yıllarda özellikle camilerde de sıkça kullanılıyor. Bu teknik ile ısınmak için Sarıyer Merkez Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan Köprü yazılım ile iletişime geçmeniz yeterli.

kopru1.jpg
 
Köprü Yazılım şirket sahibi Kaan Kalfa,yüksek doğalgaz ve elektrik faturalarına çözüm olarak önerilen ısıtma tekniğini anlattı

Isıtma Filmi Nedir?  
Karbon filmler; tel ve rezistans kullanılmadan üretilen yüksek teknoloji ürünü bir ısıtıcıdır. İçerisindeki nano-karbon özel karışım ile ısıtma sağlanır. Karbon filmlerin iki tarafında gümüş iletkenler mevcuttur ve elektrik beslemesi buralardan yapılır. Isıtıcı film 0,5 mm kalınlığındadır. Film çok sayıda katmandan oluşur. Filmin içinde ısıtma teli, ısıtma kablosu veya rezistans gibi verimsiz ürünler kullanılmamıştır.

Isı kaynağı ortada duran çok ince siyah (nano-karbon) katmandır. Karbon Filmler, Kore Malı olup Avrupa standartları CE belgelidir. Karbon Film, çok kısa sürede ısınır ve ortamı anında ısıtmaya başlar. Yüzey sıcaklığı ortalama 45°C civarındadır.

-Isı, zeminde eşit olarak dağılır ve böylece tüm mekânın kolayca ısınması sağlanır.

-Klasik sistemlerde hava ne kadar ısıtılırsa ısıtılsın yer her zaman soğuk kalır ve ayaklar üşür, yerden -ısıtma sisteminde bu sorun ortadan kalkmıştır.

-Petek ve klima gibi sistemlerle caminin kubbesi veya tavanı ısıtılır. Fakat cemaat asla ısınamaz. Çünkü insan ayağından ve dizinden üşür. Karbon film sayesinde ise halı altından cemaat ısıtılır.

-Karbon film uygulaması halı altında olacağından hiçbir bakım ve temizlik gerektirmez.

-Yapı itibariyle yalıtkan malzemeden oluştuğu için elektrik kaçağı oluşturmaz.

-Uygulaması kolay olup halılara herhangi bir zarar ve tahribat yapılmaz.

-80 cm’lik ısıtıcı filmlerin metre/tül ısıtma güçleri 220-240 watt/m’dir.

isitma_ic1.jpg

Zemin İzolasyonu
Firmamız zemin izolasyonu için yoğunluğu 40 olan polietilen ped kullanılmaktadır. Güney Kore’den ithal edilen bu malzemenin kalınlığı tercihe göre 3 veya 5 mm olabilmektedir. Karbon Film ile temas eden yüzeyi Laminex ile kaplanmıştır, kesinlikle koku yapmaz ve bakteri oluşturmaz. Talebe göre keçe de kullanılabilmektedir. Metrekarede kullanılan keçe miktarı 1000 g’dır.

Otomatik Kumanda Panelleri 
Filmler otomatik kumanda panosu ile kontrol edilmektedir. Filmlerin üzerinde sıcaklığı hisseden sensörler mevcuttur. Bu sensörler film üzerinden aldığı sinyali panoya iletmektedirler. Ortam, ayarlatılan sıcaklığa erişince sensör bunu hissederek elektriği kesmektedir. Sıcaklığın tekrar düşmesi durumunda ısıtma yeniden başlamaktadır. Sistemimizde zaman ayarlama özelliği de mevcuttur. Bu özellik sayesinde istenilen saatte örneğin ezandan belli bir süre önce sistem otomatik olarak çalışır ve ısınmayı sağlar ve tekrar istenilen saatte yani namaz bitiminde sistemi otomatik olarak kapatır. Böylece elektrik tüketiminde çok büyük bir tasarruf sağlar. Her saf ayrı ayrı kumanda edilebilmektedir. Sistemimiz mevcut şebeke gerilimi veya güce göre trifaze sanayi elektriği ile çalışabilmektedir.

Yerden ısıtma sistemi insanın vücut yapısına en uygun ısıtma sistemidir
İnsanın sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardan biri ayakların üşümesidir. Sistem sayesinde ayak sıcaklığı 26°C civarında sıcak tutulurken baş bölgesi 18°C civarında kalmaktadır. Sadece birkaç dakika içinde ısınmak mümkündür. Doğrudan halı altı, laminat ve ahşap zeminler altına monte edilebilir. Beton harca gerek yoktur. Böylece inşaat kirliliğine meydan verilmez.

Filmin Avantajları: 
Petekli ısıtıcılar (katı yakıt veya doğalgaz) camiyi ısıtmak için sabahtan akşama kadar çalışmak zorundadır ki bu durum yüksek fatura maliyeti demektir.

Cami gibi büyük mekânları özellikle kubbeli camilerin iç ortamını ısıtmak neredeyse imkânsızdır. Veya aşırı pahalıdır. Çünkü ısınan hava yükselir ve cemaate hiçbir fayda sağlamaz.

Karbon Filmin en önemli özelliği ihtiyaç duyulan yeri ihtiyaç duyulan zamanda ısıtabilmesidir.

Ne kadar Elektrik Tasarrufu sağlar?
Örnek: Camimizdeki 1 safın uzunluğu 10 m ve toplam 10 saf bulunduğunu farz edersek: 80 cm’lik filmlerin metre başına tüketimi saatte 240 watt’tır. 10 m’lik 1 safın tüketimi 2,4 kw olur. Sistem her namaz vaktinde genellikle en fazla 30 dk çalıştırılmaktadır. Böylece günlük 5 vakit çalıştırma süresi 2,5 saat tutmaktadır. Böylece 10 safın günlük tüketimi ortalama 60 kw olur.

ANCAK KARBON FİLMİ KONTROL EDEN PANOLARIMIZ TERMOSTATLI olduğundan bu tüketimi en az %30 oranında azalacaktır.

Buna göre; 60 kw’lık günlük tüketim %30 azaldığında 42 kw’a düşmektedir.
Bu da 924 kuruş yapmaktadır. Böylece aylık tüketim ortalama 278 olarak faturanıza yansır.

kopru_yazilim.jpg
Merkez Mah. Ortaçeşme Cad. No 36/A Sarıyer 
Tel: 0212 218 68 00
GSM: 0545 242 43 86


 

Bu haber toplam 42032 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT