Fethiye Nerede, Nasıl Gidilir? Fethiye’ye Ne Zaman Gidilir? Fethiye’de Nerede Kalınır?

Fethiye Nerede, Nasıl Gidilir? Fethiye’ye Ne Zaman Gidilir? Fethiye’de Nerede Kalınır?
Yaz tatilinin huzur dolu ve doğa harikası bölgesi Fethiye’ye gitmek için havayolu, karayolu ve denizyolunu tercih edebilirsiniz.

Yaz aylarının Türkiye’deki adreslerinin başında gelen Fethiye, Muğla’ya bağlı doğa harikası ilçelerden biridir. Muğla’nın en büyük ve nüfusu en fazla olan ilçesidir. Yaz aylarında nüfus yoğunluğu daha da fazlalaşmaktadır. Muğla Merkez’e 130 km uzaklıkta bulunan ilçe İzmir, Muğla, Antalya otoyolu üzerinde olması nedeniyle bu noktalardan ulaşımı hem kolay hem de bu bölgeleri birleştirici bir konumdadır. Fethiye’nin doğusunda Antalya, batısında Akdeniz, kuzeyinde Denizli ve Burdur, kuzeybatısında ise Dalaman yer alır. Fethiye, bilinenin aksine Ege değil Akdeniz kıyı şeridine bağlıdır.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Yaz tatilinin huzur dolu ve doğa harikası bölgesi Fethiye’ye gitmek için havayolu, karayolu ve denizyolunu tercih edebilirsiniz. Havayolu ile Fethiye’ye gelmek en kolay seçeneklerden biri. Fethiye’ye en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır. Sadece 30 km uzaklıkta bulunan Dalaman Havalimanından Fethiye’ye ulaşmak için her yarım saatte bir kalkan Fethiye otobüslerine binebilirsiniz. Eğer hem Fethiye’yi hem de çevresinde gezilmesi gereken doğa ve tarih harikası yerleri keşfetmek isterseniz araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Fethiye’ye otobüsle gitmek isterseniz Türkiye’nin hemen her şehrinden otobüsle Muğla Fethiye’ye ulaşmanız mümkün. Yaz aylarının gelmesiyle otobüs firmaları Fethiye’ye direkt seferler düzenlemektedir. Bulunduğunuz şehirden direkt otobüs seferi düzenlenmiyorsa Muğla otogardan Fethiye otobüslerine binebilirsiniz. Fethiye Antalya arası 200 km, İstanbul- Fethiye arası 800 km’dir.

Fethiye’ye Ne Zaman Gidilir?

Bir yanıyla huzurlu ve sakin bir tatil geçirmenin mümkün olduğu Fethiye bir yanıyla da eğlenceli ve bol aktiviteli tatillerin de adresidir. Nisan ayı itibariyle başlayan yaz sezonu kasım ayına kadar devam eder. Nisan, mayıs, eylül, ekim, kasım ayları yaz aylarına göre daha sakindir Fethiye’de. Haziran, temmuz, ağustos ayları ise eğlencenin ve tüm aktivitelerin en yoğun olduğu dönemlerdir. Nasıl bir tatil yapmak istiyorsanız Fethiye’nin dönemlerine göre karar verebilirsiniz. Fethiye otelleri yaz aylarında oldukça yoğun bir sezon geçiriyorlar. Bu nedenle önceden rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

Fethiye’de Nerede Kalınır?

Fethiye’de alışveriş, eğlence ve otellerin yoğun olduğu bölge Fethiye şehir merkezi ve Ölüdeniz’dir. Bunların haricinde doğasıyla öne çıkan Faralya, uzun plajı ile bilinen Çalış bölgesi de Fethiye’de kalabileceğiniz bölgelerde. Ölüdeniz’de paraşütle atlama, bungee jumping gibi adrenalin dolu aktivitelere katılabilirsiniz.

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT