Ankara e sınav merkezine nasıl gidilir

Ankara e sınav merkezine nasıl gidilir

Ankara çiğdem e-sınav yeri nerededir ve nasıl gidebileceğinizi anlatacağım.

e-Sınav Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği yerlerde bilgisayarlar üzerinden sınav yapılan yerlerdir. İlçe dışında da girme hakkına sahipsiniz.

Sınavlarda Başarılı Olma Süreci Nelerdir?

Peki sınav olacağınız tarih verildi şimdi ne yapmalısınız, nasıl çalışmalısınız. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki çalışmadan hiçbir şeyden başarılı olmazsınız çok çalışıp iyi puanlar almalısınız. Öncelikle kendinize bir çalışma programı yapın ve o çalışma programına uyun. İkinci aşama derslerinizi kesinlikle asmayın nede olsa o ders kolay geçerim demeyin kalırsınız bilesiniz. Üçüncüsü kendinize bir test kitabı ya da kaynak kitapları alın ve çözüp, okuyun bir süre sonra anlayacak ve başarılı olacaksınız.

Sınav Gününde Ne Yapmalıyım?

Sınav günü geldi çattı ve heyecanlı, stresli bir gün sizleri bekliyor. Şunu söylemeliyim ki hiç heyecana gerek yok sınav zamanı kesinlikle kendinizi kasmayın günü akışına bırakın çalıştıysanız zaten güzel geçecek ve mutlu olacaksınız. Çalışmadıysanız vay halinize şimdiden geçmiş olsun. Sınav gününden bir önceki gün erken yatınki dilenin sabah yine erken bir şekilde kalkın ve doğru sınav yerine gidin. Erken kalkmak sizler için çok yararlı olacaktır. Yanınıza eğer aileniz çok stresliyse onları götürmeyin sizide stres altında bırakabilirler ailenize güzel bir şekilde anlatın ve söyleyin. Sizlere iyi başarılar diliyorum.

Ankara Çiğdem e-sınav Yerine Nasıl Gidebilirsiniz?

Zaten yeri biliyorsanız sıkıntı yok direk gidersiniz. Eğer bu yer size 10 km civarında falan ise bisiklet ile gidebilirsiniz. Kendi hususi arabanız varsa yolu biliyorsanız gidebilirsiniz eğer yolu bilmiyorsanız Google’ dan yeri aratıp konumu açıp çok rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Taksileri de tercih edebilirsiniz onlara yeri söylerseniz onlar sizi oraya götürecektir rahat olun en yakınına sizi bırakacaktır. Eğer paranız az ise toplu taşımaları tercih edebilirsiniz minibüs, otobüs artık yakınınızda hangi hatlar varsa onlara binip gidin.

Sınav Yerine Vardıktan Sonra Ne Yapmalıyız?

Sizlere önerim sınav yerlerine erken gidip beklemenizdir. Erken gittiyseniz bir çay ya da bir kahve alıp içebilirsiniz. Saatinizi sürekli kontrol etmenizde fayda var. Saatiniz geldiğinizde içeri girip sınavını olun ve çıkın iyi sınavlar.

Ankara Çiğdem Ehliyet e Sınav Merkezi Adresi:

1509. Cd. No:6, İşçi Blokları, 06530 Çankaya/Ankara

Ankara Çiğdem E-Sınav Merkezi Nerede? Ankara Çiğdem e-sınav Merkezi, İşçi Blokları Mah., 1509. Cad., No:6, Çankaya, Ankara, Türkiye adresinde.

 E-Sınav Nedir?

 Elektronik sınav yani kısaca e-sınav basılı evrak olmadan sınav uygulama ile değerlendirilmesi ile alakalı her türlü işlemlerin elektronik ortamlarda ve bilgisayar aracılığı ile yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayarların başında yapılır ve özel e-sınav yazımı ile sorulara ileri-geri yaparak seçeneklere işaretleme usulü ile cevap verilir. Ehliyet sınavları için randevu alınmaktadır. Eğer kursiyer elektronik sınavdan başarısız olursa yeni sınav için en erken 15 gün sonunda e-sınava girebilmek için randevu alabilir. Bir kursiyer son katılmış olduğu sınavdan sonra 45 gün içinde elektronik sınavına girmezse 1 hakkı yanar. Elektronik sınava girebilme hakkı 4 kezdir. Sınav başvurusunda bulunan ve randevusu onaylanmış kişiler sınav tarihinden en az üç gün önce randevularını değiştirebilirler. E-sınav için giriş belgesi düzenlenmektedir. Sınava girebilmek için giriş belgesinin ilgili kurslardan alınması gerekir. Sınavda kimlik belgesi ile giriş belgesi mutlaka bulundurulmalıdır. Sınavdan 15 dakika önce sınav merkezinde olunmalı ve elektronik cihaz bulundurulmamalıdır. E-sınav’da soru sayısı 50’dir ve her soru 4 şıktan oluşmaktadır. Sınavdan başarılı olabilmek için en az 70 almak gerekmektedir ki bu da 35 soruya doğru cevap vermek gerektiği anlamına gelir.

Kaynak:https://ankaragundem.com.tr/ankara/ankara-cigdem-e-sinav-merkezi-nerededir-nasil-gidilir-yol-tarifi-h2137.html

Ankara Gündem

Bu haber toplam 4842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT