Zencefil'den farklı bir şenlik

Zencefil'den farklı bir şenlik
Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından farklı çocuklar için düzenlenen bahar şenliğinde engelli çocuklar, doyasıya eğlendiler.

Reşitpaşa’da hizmet veren Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli çocuklara yönelik “Bahar Şenliği” düzenlendi. Zencefil’in 1. Bahar Şenliği’ne aralarında Reşitpaşa, Ferahevler, Küçükarmutlu, Poligon ve Pınar mahallelerinin bulunduğu muhtarlar ile Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber katıldı.

Sarıyer’de yaşayan çok sayıda zihinsel engelli birey için düzenlenen özel şenlikte palyaço, müzik ve açık büfe yiyecekler karşısında önce şaşıran çocuklar, daha sonra doyasıya eğlendiler. Şenlik sonunda ise engelli bireylerimize çeşitli hediyeler dağıtıldı. Pek çok zihinsel engelli bireyimizin aileleri ilk defa böyle bir şenliğe çocuklarıyla katıldıklarını belirtirken, bu tip etkinliklerin Zencefil’de sık sık tekrarlanmasını istediler. Aileler, hem çocukları hem de kendileri için değişik bir gün olduğunu belirttiler.

Zihinsel engelli birey ve aileleriyle birlikte Zencefil’de şenlik boyunca kalan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’de, “Gerek merkez gerekse çocuklarımız ve aileleri de bölgemizin değeridir. Bu insanların geldikleri merkezleri görmek ve onlarla birlikte olmaktan en ufak bir rahatsızlığımız olamaz. Tam tersi burada ne tür etkinliklerde bulunduklarını, ne tür eğitimler aldıklarını yakından gözlemlemek için buradayım. Ayrıca zihinsel engelli çocuklarımızın ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu hissetmeleri bizim için önemli” diye konuştu.

zenceiceri_414446651.jpg

“ÇOCUKLAR SOSYALLEŞİYOR”
Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Özgü Ertul, 23 Nisan çocuk bayramı dolayısıyla Sarıyer’de yaşayan ve eğitim alan özel bireylere yönelik düzenledikleri Bahar Şenliği’ni geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Ertul, “Sarıyer’de bizim ilk yılımız. Ancak bölgemizde yaşayan ve eğitim alan her özel bireyimizin rahatlıkla katılabilecekleri şenlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Çünkü gerek çocuklarımız gerekse aileler bu tür şenliklerle bir süreliğine de olsa rahatlıyorlar. Çocuklarımızın sosyal ortamlarda nasıl davranmaları gerektiğini aileler ve uzmanlarımız gözlemliyorlar. Ayrıca bu bireylerimizin sosyalleşmesi ve akranlarıyla kaynaşmaları için şenlikler önemli dedi.

Bu haber toplam 4192 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT