Varislerden Kurtulmanın Yolu Şekeri Azaltmak

Varislerden Kurtulmanın Yolu Şekeri Azaltmak
Varislerden Kurtulmanın Yolu Şekeri Azaltmak

Varislerden Kurtulmanın Yolu Şekeri Azaltmak

Varis oluşumu, genel olarak belirli bir yaş grubundan sonra ortaya çıkan oluşumlardır.

Varis ciltte kötü görüntüye sebep olan bir rahatsızlıktır. Estetik açıdan moral bozucu olan varisler, başarılı yöntemlerle azaltılmaktadır. Aynı zamanda hareketsiz yaşam biçimine sahip olan kişilerde sıklıkla görülen varis rahatsızlığı, günlük yaşamı da etkisi altına almaktadır. Peki, varisi önlemek için neler yapılmalı, varis hangi yöntemlerle azaltılır? Sağlığınız için son haberler yazımızda..

PeelingMasajlar Varislerde Etkili Oluyor Mu?

Peeling masajlar, varisler için oldukça etkilidir. Masaj doğru hareketlerle yapıldığı takdirde kan akışını hızlandırdığı gibi varisin azalmasına da neden olmaktadır. Doktorunuzla irtibata geçtiğiniz takdirde vücudunuza en uygun ürünü alarak, varislerin bulunduğu noktalara masaj yapabilirsiniz. Masaj kan akışını hızlandırdığı gibi cildinizin eski muhteşem görünümüne kavuşması adına yardımcı olur.Peeling masajlar, varis olan bölgelerde harika sonuçları alabilmeniz için öneriliyor. Aynı zamanda düzenli kullanımda peeling etkisi ile varis oluşumu azalır.

Şeker Kullanımını En Aza İndirgeyin!

Şeker bilindiği gibi birçok hastalığın başlangıcıdır. Bu yüzden şekerden uzak durmak, beraber varis oluşumunu da azalır. Sağlıklı bir görünüm için günlük şeker kullanımını yavaş yavaş azaltıp, şekeri tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Şekerin en önemli zararı kan basıncının yükselmesine zarar vermesidir. Kan basıncını yükselterek, damarlarınıza zarar verir. Bu da zamanla varis oluşumuna neden olur. Şekerin özellikle belirli bir yaştan sonra kesinlikle tüketimi azaltılmalı. Azaltılmadığıtakdirde varisle beraber birçok hastalığın başlangıcı olabilir. Şeker kullanımına dikkat etmekte fayda var! Birçok uzman doktorun önerisi ile şekerden uzak durmanız, varis oluşumunu minimum düzeye indirgemeniz adına önemlidir.

Kestane Kürü İle Varisi Önleyin

Kestane kürü, halk arasında çok fazla bilinmeyen tedavi yöntemidir. Ancak 20 adet at kestanesi ve 2 litre saf zeytinyağının karışımıyla varis oluşumu, zamanla azalmaya başlamaktadır. Bu durum geçmiş dönemlerde halk arasında yapılan bir tedavi yöntemidir. Fakat günümüzde çok fazla bilinmemektedir. Kestane kürü, varisli bölgeye masaj yaparak uygulanmaktadır. Bitkisel karışım olduğu için düzenli kullanım sonrasında varisli bölgede yavaş yavaş azalmanın olduğu görülebilir.

  • 20 adet at kestanesi soyularak toz haline getirilmeli.
  • Ardından 2 litre saf zeytinyağının içine koyularak bir hafta boyunca bekletildiği takdirde istenilen kür oluşur.
  • Varis önleyen at kestanesi kürü ile sizde varisi, evde doğal yöntemlerle önleyebilirsiniz.

Yanlış Kremler Kullanmaktan Kaçının!

Güncel haberler kategorisi içerisinde varisler, günümüzde birçok insanın problemidir. Doktor tavsiyesi dışında alınan kremler, varisli bölgeye uygulandığı takdirde ciltte farklı problemlerde oluşturmaktadır.Cilt problemleri artarak istenmeyen ciddi sorunları getirir. Bu yüzden yanlış kremler kullanmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Doktor tavsiyesi ve bölgeye uygun kremler daha doğru olur.

Güncel ve son dakika haberler için haber365 sitesini ziyaret ederek, sağlıkla ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 685 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT