Türkiye’nin ilk spor cafesi

Türkiye’nin ilk spor cafesi
Türkiye’de bir benzeri daha bulunmayan bir cafe Sarıyer’de açıldı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Hacıosman Metrosu’nun birkaç metre ilerisinde açılan cafe, farklı konsepti ile dikkat çekiyor.

Zengin menüsü ve lezzetli mutfağıyla da büyük bir beğeni toplayan SEMI- FINAL Sports Lounge’da asıl amaç sporseverlere sıra dışı bir hizmet sunmak. Semi Lichy, Mustafa Bacaksız ve Verda Yiğit’in ortaklığı ile hizmet vermeye başlayan SEMI-FINAL’de sporseverler dünyanın herhangi bir yerinde canlı yayınlanan bir maçı ev konforunda rahatlıkla izleyebiliyor.



Türkiye’nin ilk spor cafesi olma özelliğine sahip olan mekânın fikri ise Semi Lichy ve Mustafa Bacaksız’ın Amerika’da okudukları döneme dayanıyor. “SEMI-FINAL Sports Lounge” markasını Türkiye’de geliştirip 5. Şubelerini de New York’ta açmayı hedefleyen genç girişimcilerle konuştuk.

Türkiye’de bu tarz bir cafe yok, SEMI-FINAL Sports Lounge’un hedef kitlesini anlatır mısınız?
Semi Lichy:
Hedef kitlemiz sporseverler. Spor ülkesi olma yolunda büyük aşamalar kaydeden Türkiye’de de biz böyle bir işletme kurmak istedik. Sadece futbol değil tüm spor branşlarını müşterilerimiz burada eş zamanlı olarak izleyebiliyorlar. Futbolun dışında basketbol, tenis, voleybol maçlarını izleyebiliyorlar. 11 farklı yayına sahibiz. Çeşitli ülkelerin tüm lig maçlarını canlı olarak biz buradan müşterilerimizle buluşturabiliyoruz.



Spor cafe açma fikri nerden aklınıza geldi?
Mustafa Bacaksız: 
Columbia Üniversite’sinde öğrenciyken Türkiye Kupası finalini izlemek istedim. Türk kahvelerinde değil de daha iyi bir yerde izlemek istediğimi arkadaşlarıma söyleyince onlar da bir yeri önerdiler bana. İletişime geçtim ve böyle bir hizmet bana sunup sunamayacaklarını sordum. Daha sonra bana telefonla dönüş yaptıklarında normalde saat 12’de işyerlerini açtıklarını ama bizim için saat 8:30’da işyerlerini açacaklarını ve siparişlerimi sordular. 100 m2 üzerine kurulu bir yer gibi düşünürken ben devasa bir tesis ile karşılaştım. 1500 araçlık otopark ve devasa bir tesiste ben eş saatli olarak maçı izledim. Böyle bir yer Türkiye’de neden olmasın dedim ve burayı açtık.



Müşterileriniz maç izlerken onlara nasıl bir hizmet sunuyorsunuz?
Semi Lichy:
Amacımız onların kendilerini evinde gibi hissetmeleri. Bunun için localar oluşturduk. Yine çok iddialı bir mutfağımız var. Ürünlerimiz tamamen bize ait. Hamburger, makarna, cheescake, brownie, salatalarımız mevcut. Ayrıca müşterilerimiz terasımızda da nargilelerini içebiliyorlar.

Mustafa Bacaksız: Müşteri memnuniyeti biz de had safhada. Maç yayını yapan diğer yerler daha çok kazanmak adına balık istifi gibi insanları iş yerlerine sıkıştırıyorlar. Biz süper final maçlarında 80 kişiden sonra kapımızı kapadık. Localarımız da 7 – 8 kişi rahat bir şekilde müsabakaları kendi televizyonlarından, kumandaları kendi elinde olarak izleyebiliyorlar. Biz insanların kendi ev konforlarında rahat bir şekilde ister 3X3’lük dev perdemizde isterse de localarında kendi ekranlarında bir yandan kendi hazırladığımız ürünlerimiz eşliğinde yiyeceklerini yerken veya içeceklerini yudumlarken spor keyfini yaşamalarını istiyoruz.



SEMI-FINAL Sports Lounge markasıyla neyi hedefliyorsunuz?
Semi Lichy:
İstanbul’da 4 şube açarak 5.şubeyi New York’ta açmayı hedefliyoruz.  Biz artık yurtdışından markaların Türkiye’ye gelerek iş yapmasını değil, Türkiye’de markalaşan kurumların yurt dışına açılması gerektiğine inanıyoruz. Örneğin Türkiye’de müşterilere verilen hizmet ve ilgi aynı markaların yurt dışındaki şubelerinde yapılmıyor.



Maç izlemenin dışında burada ne tür hizmetler veriyorsunuz?
Mustafa Bacaksız:
Toplu organizasyonlar yapıyoruz. Mesela şampiyon olarak 1.Lig’e çıkan Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın şampiyonluk kutlamasına ev sahipliği yaptık. Doğum günü, toplantı gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliyoruz. Öte yandan spor kulüpleri de çok önemli bir maç öncesi buraya gelip dev ekranlarda CD’ye kaydettikleri maçlarını veya rakip takım maçlarını izleyerek sporcuları ile birlikte burada yemekli toplantılar düzenleyebilecekler.

Arabayolu Cad. No:1 Hacıosman – Tarabya
Rezervasyon: (0212) 299 18 14 - 0554 806 35 86

Bu haber toplam 10948 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT