Tez Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tez Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tez yazmaya başlamadan önce her tez yazacak kişi tez yazarken dikkat edilmesi gerekenler araştırması yapar. Bu yazımızda Tez yazmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken konuları 5 maddede işleyeceğiz.

  1. İlginç bir konu seçin

Gerçekten ilgi çekici bir konu seçtiğinizde, teziniz bu duyguyu yansıtır ve eğitmenler ve meslektaşlar çalışmanızdaki gerçekliği fark edebilir. Konu aynı zamanda kişisel veya mesleki hedeflerinizle bir miktar alakalı olmalı ve gelecekteki çabalarınızın temelini oluşturmalıdır.

  1. Tez ifadenizi merkezi bir tema üzerine oluşturun

Giriş paragrafınız ve tez cümleniz, makalenin neyi başarmaya çalıştığını açıkça açıklamalıdır. Başka bir deyişle: Makaleniz neyi yanıtlamaya çalışıyor? Temanın kapsamı da sınırlı olmalıdır- tema çok geniş olursa, makale bağlantısız hale gelebilir ve amaçlanan amacını kaybedebilir.

  1. Düşüncelerinizi mantıksal olarak sıralayın

Tez yazınız mantıksal olarak farklı bölümlere ayrılmalıdır ve düşünce sürecinizi ifade etmenize yardımcı olur. Girişiniz argümanı sunar ve sonraki her paragraf orijinal ifadenizi destekleyen kanıtlara dayanır. Örnek olay incelemeleri gibi somut örnekler kullanmak daha fazla güvenilirlik sağlar.

  1. Üç Soru ile İlerleyin: Nasıl? Neden? Ne olmuş yani?

İddialarınızı desteklemeden basitçe beyanlarda bulunmayın. Tüm argümanlarınızın nasıl ve neden olduğunu açıklayın. Bir meslektaşınızdan veya arkadaşınızdan makalenizin gözden geçirilmesini isterken, onlara asıl konuyu anlayıp anlayamayacaklarını sorduğunuzdan emin olun. 'Öyleyse' anı oluşursa, bir ilişki kurarak veya daha büyük bir soruna bağlanarak ifadenizi daha iyi netleştirmeye çalışın.

  1. Makalenizi sürekli düzeltin. Ve tekrar okuyun

Görünüşte açık olsa da bu son adım tez yazma sürecinde çok önemlidir. Diğer tüm içerik ve editöryal ihtiyaçları ele aldıktan sonra, tezinizin gerekli tüm bilgileri (örneğin: isim, sınıf, vb.) İçerdiğinden ve herhangi bir gramer hatası içermediğinden emin olun.

İyi yazılmış bir tez, bir öğrenci ve profesyonel olarak kariyeriniz üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Tez, örgün eğitiminizin doruk noktasında yalnızca önemli bir yön değil, aynı zamanda daha sonraki mesleki başarılarınız için zemin hazırlar. Tez yazım aşamasında literatür kaynak taraması, verilerin analiz edilmesi, redakte sağlanması açısından tez danışmanlık hizmeti almak isteyebilirsiniz. Tez danışmanlık merkezi bu aşamada sizlere yardımcı olacaktır.

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT