Tarabya’nın yeni gözdesi

Tarabya’nın yeni gözdesi
Eski Türk filmlerinin unutulmaz semti Tarabya oldukça farklı bir mekân kazandı. Yaklaşık altı ay önce açılan Chef’s Secret bölgedeki balık lokantalarına alternatif bir mekân olarak göze çarpıyor.

Cafe, Restoran, Bar gibi farklı konseptler ile Tarabya’nın muhteşem boğaz manzarasında hizmet veren mekânda müşteri memnuniyeti için her şey düşünülmüş. Dekorasyonu, zengin menüleri, müziği ve kaliteli sunumu ile Tarabya’ya farklı bir hava getiren Chef’s Secret’tin sahibi Yıldırım Beyazıt Serim ile konuştuk.



Chefs’s Secret ne zaman açıldı?
6 ay önce açıldık. Ama bu markayı yaklaşık 1 yıl önce çalıştım. Bütün altyapı, kurumsal kimlik çalışmaları ve markalaşması yönünde çalışmalar yaptım. 23 yıldır aşçılık yapıyorum, şefim aynı zamanda. Bir çok ülke gezdim. Kendi işimi yapma arzusu üzerine bu 23 senelik tecrübemle her yerden bir parça alarak bütün birikimleri kendi işimde ortaya çıkartmak istedim.

23 yıllık bir deneyimle açtığınız bu mekan nasıl bir mutfağa sahip?
Tamamıyla dünya mutfaklarının olduğu, Türk, Meksika, İtalyan mutfağı olarak karma bir mutfağa sahibiz. Aynı zamanda cafe, iyi bir restoran, boğaza nazır güzel bir kahvaltı, tüm güne hitap edebilecek her türlü konseptimiz mevcut. İleride terasımızı da açacağız.



Tarabya ve çevresine baktığımızda farklı bir konseptiniz var. Burada neyi amaçlıyorsunuz?
Bölgemizde böyle bir konsept yok. İyi bir hizmet, kaliteli ürünler, iyi bir servis. En büyük arzum bu bölgedeki insanlara hitap etmek. Kahvaltı, cafe, iyi bir öğle yemeği için farklı bir nezih mekanız. Menülerimiz de çok zengindir. Her türlü seçimin mümkün olduğu kadar kalite yönünde pahalı olmayacak derecede bir denge kurarak seçiyoruz. Her türlü şeye dikkat etmeye çalışıyoruz. Amacımız balık restoranlarından ziyade farklı bir alternatif oluşturmak.

İnsan mekâna baktıkça Tarabya’nın böyle bir mekâna ihtiyacı varmış duygusuna kapılıyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Evet, Tarabya çok kaliteli ve elit bir tabakanın bulunduğu bir koy. Böyle bir koyda balık ve rakının haricinde bir alternatif yoktu. Ben bu alternatifi oluşturma adına böyle bir yer kurdum. Tarabya geçmişi olan bir tarihi yer. Ben de burayı Tarabya’nın gözbebeği yapmak için uğraş veriyorum. İnsanlar keşfettikçe böyle bir yapının burada ihtiyaç olduğunu söylemeye başlıyorlar.



Deneyimli bir aşçı olarak mutfakta diğer işletmecilere göre önemli bir avantajınız var değil mi?
23 senelik aşçılık deneyimim var tabi. Türkiye’yi ve Türk mutfağını dünyaya tanıtma ile ilgili birçok yarışmaya katıldım. 40’a yakın ülke gezdim. Birçok ülke mutfağına hakimim. Bir şefin bir marka değeri yaratabileceğini, şefleri de böyle bir mekân açma konusunda teşvik etme amacında bir hedefim oldu. Ben işim gereği sunumlara çok dikkat ediyorum. Yemeklerde kullanılan malzemelerimi kendim seçiyorum. Kaliteli malzeme kullanıyorum. İnsan sağlığını çok önemsiyorum. Dolayısıyla elimden geldiği kadar da bunları tüm insanlara anlatmaya çalışıyorum.

Haydar Aliyev Caddesi No: 192/A (Sahil Yolu) Tarabya, İstanbul
Telefon: 0 (212) 299 01 80






Bu haber toplam 9735 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT