Stencil Şablonlarıyla Özel Eserler

Stencil Şablonlarıyla Özel Eserler
Stencil Şablonlarıyla Özel Eserler

 

Türkiye geneli bakıldığında çok fazla tercih edilmemekte olan ancak yurtdışı özellikle Avrupa ülkelerinde sıkça karşılaşılabilecek bir boyama tekniğidir. Stencil ahşap dekor seven kullanıcıların boyama alanı olarak özellikle ilgilenmeleri ve öğrenmeleri gereken bir tekniktir.

İngilizce bir terim olarak meydana gelmiş olsa da Türkçede karşılığı şablon veya kalıp olarak bilinir. Değişik tasarımlara sahip şekillerin kolayca yüzey üzerinde boyalar ile uygulanabilmesi adına üretilmiş kalıplara Stencil adı verilir. Bu kalıplar genel olarak ahşap yüzeylerde kullanımı tercih ediliyor olsa da her çeşit yüzeyde kullanım sağlanabilir.

Stencil Nedir, Nasıl Kullanılır?

Eşsiz bir uygulama olan Stencil bakıldığında çok basit görünen bir işlemdir. Ancak göründüğü kadar basit bir işlem olmadığını uygulama aşamasında anlayabilirsiniz. Kâğıt üzerinde oluşturulan şekilli desenler olarak kullanım sağlanır. Özel yapışkan kâğıt üzerine çıkarılması Stencil uygulaması aşamasında kullanıcılara kolaylık sağlar.

Boyanacak alana sabitlenmesi adına yapışkan özelliğinin kattığı kolaylık aynı zamanda eşit boyamalar açısından da önem taşır. Eğer Stencil uygulaması yapacaksanız https://www.guvensanat.com/stencil sitesi üzerinden tüm Stencil desenlerine uygun bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz

 

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT