SoleChem Kimya SoleCarb markası ile Aktif Karbon pazarında liderlik yolunda

SoleChem Kimya SoleCarb markası ile Aktif Karbon pazarında liderlik yolunda

Su şartlandırma kimyasalları ve proses danışmanlığı alanında 2012 yılından beri hizmet vermekte olan SoleChem Kimya, büyüyen aktif karbon pazarı için yatırımlarını hızlandırdı. 7 farklı ülkedeki uluslararası üretim anlaşmalarını hem kendi ekipleriyle hem de bağımsız denetçilerle tüm süreç boyunca kontrol eden SoleChem, sektörün en büyük problemi olan ürün stabilitesi ve tedarik zinciri devamlılığı konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. Aktif karbon SoleCarb markası altında güvenle tedarik edilecek.  

Aktif Karbon nedir? kullanım alanları nelerdir?

Aktif karbon yüksek karbon içeriğine sahip maddelere uygulanan aktivasyon prosesi ile iç yüzey alanı ve gözenek hacmi oldukça geliştirilmiş adsorbent malzeme olarak tanımlanabilmektedir. Aktif karbon üretiminde hammadde olarak genellikle kömür, hindistan cevizi & palmiye kabuğu, odun ve bazı diğer malzemeler kullanılmaktadır. Hammadde seçimi genellikle aktif karbonun kullanılacağı prosese yönelik yapılmaktadır.

Aktif karbonun iyi bir adsorbent madde olması nedeni ile geniş bir kullanım alanı vardır. Petrol, kimya, maden, gıda, ilaç, sigara, otomobil endüstrilerinde ve atık gaz & suların temizlenmesi gibi oldukça geniş bir uygulanma alanı vardır.

Aktif Karbon çeşitleri nelerdir?

Aktif karbon sınıflandırılması yaparken birden fazla seçenek olmasına rağmen, en önemli özellik adsorbent kapasitesidir. Bu nedenle aktif karbonlar tanecik yapısına göre sınıflandırılmıştır.

Aktif karbon çeşitlerini tanecik yapısına göre aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Toz Aktif Karbon
  • Granül Aktif Karbon
  • Pellet (Silindirik) Aktif Karbon

SoleCarb markası ve SoleChem Kimya

İstanbul merkezli SoleChem Kimya, gün geçtikte tüketimi yaygınlaşan ve büyüyen aktif karbon piyasasında marka bilinirliliği konusunda önemli adımlar attı.

Tüketicilerin süreçlerinde kullandıkları aktif karbon tedarikinde yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan ürün devamlılığı ve stabilitesi konusunda SoleChem Kimya kurucu ortağı Tuncay BAYRAM şunları söyledi:

“Müşterilerimiz için en önemli noktalardan biri her siparişte aynı kalite ve standartlarda aktif karbona ulaşabilmeleri. SoleChem olarak tedarik zincirimizdeki sıkı denetimlerimiz ile sürekli aynı ürün stabilitesini sağlıyoruz. Her seferinde müşterilerimize aynı kimyasal özelliklere sahip aktif karbon tedarik ediyoruz. Bir diğer önemli nokta ise ürünleri zamanında tedarik etmek böylece üretim süreçlerinin herhangi bir şekilde sekteye uğramaması. Özellikle pandemi sürecinde global anlamda ürün tedarik zincirlerinde sorunlar yaşandı, güçlü stok seviyelerimiz sayesinde hiçbir müşterimizi mağdur etmedik.”

Aynı zamanda bir diğer önemli nokta, Aktif karbon satış stratejilerine de değinen Tuncay BAYRAM:

“Biz SoleCarb markasıyla toz, granül ve pellet (silindirik) olmak üzere 3 aktif karbon çeşidini tedarik etmekteyiz. Bu ürünleri en uygun fiyatlarla tüketicimize tedarik ederken, kaliteden ödün vermiyoruz. Aktif karbon satış seçenekleri arasında 25,50,500 kg ve üzeri paketlemeler mevcut. Bunların dışında kullanıcıların isteğine göre ürünlerin tanecik boyutlarını ve paketlemelerini optimize edebiliyoruz.”

Aktif karbon her ne kadar yaygın kullanım alanına sahip olsa da henüz sektör kullanıcıları süreçlerinde kullanımı konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye ulaşamadılar. Bu nedenle aktif karbon tedarikinde kimya konusunda uzman bir tedarikçi seçmek önemli. Konuyla ilgili bilgi veren Tuncay BAYRAM:

“Müşterilerimizle diyalog halinde olan herkes kimya mühendisi. SoleChem olarak satış sürecinde gelen sorulara en doğru şekilde dönmeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz süreçlerinde kullanacakları aktif karbon seçiminde bizlerin kimya bilgisi ve deneyimlerinden yararlanıyor. SoleChem olarak sektörde geçirdiğimiz 8 yıl ve farklı sektörlerdeki yüzlerce müşteriye hizmet sunmamız sayesinde edindiğimiz tecrübe, bizi diğer tedarikçilerden ayırt eden en önemli farklardan biri. Kimya sektöründe ürün tedariki; ürünleri zamanında teslim etmenin yanında, prosese uygun ürün seçiminden, sürecin doğru yönetilmesine kadar geniş bir alan. Biz SoleChem olarak aktif karbon satışında bütün süreçlerde müşterilerimizin yanında oluyoruz.”

SoleChem Kimya

0 (216) 510 56 16

https://www.solechem.com

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT