Sıfır ve ikinci el soyunma dolabı arasında hangisi tercih edilmelidir?

Sıfır ve ikinci el soyunma dolabı arasında hangisi tercih edilmelidir?
Sıfır ve ikinci el soyunma dolabı arasında hangisi tercih edilmelidir?

 

 

İşletmelerin ve atölyelerin en değerli ve en tercih edilen çelik dolap modellerinin başında gelen soyunma dolaplarının sıfır veya ikinci el olarak avantaj / dezavantajlarını bu yazımızda açıklayacağız. Adından da anlaşılacağı üzere çelik dolaplar, metal sac levhalarının birleştirilmesiyle oluşmaktadır. Çelik yapısı nedeniyle dışarıdan gelen darbelere karşı son derece avantajlıdır ve uzun ömürlüdür. Kilitli yapısı ve demir gövdesi nedeniyle işletmelerde ve fabrikalarda genel olarak kullanılmaktadır.

 

Demir dolapların en çok spor salonları , fitness ve fabrikalarda kullanılmakta olan modeli elbette bilindiği üzere metal soyunma dolabı olmaktadır çünkü fiyat olarak çok caziptir ve demir yapısı nedeniyle son derece uzun ömürlüdür. Ereğli veya ithal metal dkp sactan üretilen soyunma dolabı modelleri piyasada bir çok üretici firma tarafından imal edilir fakat elbette her firmanın üretim kalitesi ve ürün kalitesi birbirinden çok farklıdır.

 

Çalışanların eşyalarını ve ayakkabıları metal dolap içerisinde güvenle saklanır. Metal dolaplar özelleştirebilir yapısı nedeniyle firma isteklerine uygun olarak ebatlarda , renklerde, kilit mekanizmasında, ayak kısmında, kapı kısmında bir takım değişiklikler yapmaya son derece müsait ofis dolaplarıdır. Kişiye özel kilitleme mekanizması farkıyla diğer tüm dolap modellerine kıyasla son derece avantajlıdır. Metal dolapların kullanım yelpazesi son derece fazladır. Örneğin küçük bir bakkal veya büyük bir fabrika gibi bir çok farklı işletmede kullanılabilir.

 

Elbise saklama, klasör depolama, malzeme depolama, takımların saklanması gibi bir çok amaca hizmet etmektedir. Çelik dolapların fiyatlandırılması bir çok kritere bağlı olarak değişir. Örnek vermek gerekirse metal dkp sac plakasının kalınlığı , ebatı , rengi , punta tipi , ayak tipi, kilit türü , menteşe cinsi , askılık türü , raf sayısı vb gibi etmenler çelik dolapların fiyatlarını çok değişken bir hale getirmektedir. Takımların saklanması için genellikle çalışma tezgahı modelleri yoğun olarak tercih edilir.

 

Çalışma tezgahları içerisinde çekmeceli, raflı, panolu, elektrik prizli, florasanlı gibi özellikleri içinde barındırır. Takım tezgahı fiyatları metal profil kalınlığı, işçilik, çekmece sayısı gibi bir çok etmene bağlıdır. Ayrıca dolu veya boş olarak satılan takımlı tezgahların fiyatları da elbette farklıdır. Sıfır veya ikinci el soyunma dolabı satın alımı konusunda kararsız kaldıysanız eğer cevabımız kesinlikle sıfır bir çelik soyunma dolabı satın almanızdan yana olacaktır. Çünkü sıfır ile ikinci el arasında fiyat farkı olarak fazla bir ücret bulunmamaktadır.

 

Ayrıca çelik dolap bir kere alınır ve minimum 10 sene kullanılmalıdır. İkinci el alacağınız bir dosya veya soyunma dolabı kısa bir zaman sonra kullanılmaz hale gelebilir. Ayrıca ikinci el işçi dolaplarında herhangi bir garanti de bulunmamaktadır. Bu gibi nedenlerden dolayı piyasada uzun süreden yer alan güvenilir ve kaliteli referanslara sahip metal dolap üreticisi firmadan çelik dolap satın almanızı tavsiye etmekteyiz.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT