SEO Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

SEO Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

Şimdiye kadar hemen herkes SEO’nun faydaları ve neden her web sitesinin SEO çalışmalarına ihtiyacı olduğu hakkında az ya da çok bilgi sahibi olmuştur.  Ancak SEO konusunda uzmanlık sahibi olunmaması halinde SEO karmaşık bir süreç haline gelebilir. Bu aşamada devreye kaliteli, güvenilir ve profesyonel hizmetler sunan SEO ajansı girer. Atalay Sıdar’ın kurucusu olduğu Simur Digital alanının önde gelen SEO ajansı olarak işletmelere çevrim içi görünürlüklerinin artırılmasına yardımcı olacak arama motoru optimizasyonu hizmetleri sunar.

Arama motoru optimizasyonu web sitelerinin arama motorları nezdinde daha çekici bir hale getirilmesi amacıyla web sitesinin tasarımında ve içeriğinde değişiklik yapılması süreci olarak tanımlanabilir. Web siteleri Google ve diğer arama motorları için ne kadar iyi optimize edilirse web sitesinin sunduğu ürünler ve hizmetlerle ilgili anahtar kelimeler için arama motoru sonuçlarının ilk sayfalarında yer alma olasılığı o kadar fazla olacaktır.

SEO ajansı bünyesinde hizmet veren SEO uzmanları web sitelerine Google, Bing ya da Yahoo gibi çeşitli arama motorları üzerinden daha fazla organik trafik sağlamanın yollarını bilirler.  SEO ajansları kapsamlı bir süreç olan arama motoru optimizasyonunun farklı alanlarında uzmanlaşabilirler. SEO ajansı temelde web sitesini analiz eder, özel bir SEO stratejisi geliştirir ve işletmenin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak taktikleri uygular. 

SEO Ajansı Arama Motoru Sıralamalarında Daha Üst Sıralarda Yer Almanıza Yardımcı Olabilir

Alanında yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip SEO ajansları müşterilerine ait web sitelerinin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasında önemli bir rol üstlenir. SEO ajansı en güncel araçları ve stratejileri kullanarak web sitelerinin nasıl geliştirilebileceği hakkında bilgi sahibidir. Bu doğrultuda yaptıkları çalışmalarla web sitelerinin Google nezdinde çekicilik kazanmasını sağlarlar. SEO ajansı bünyesindeki profesyonel SEO uzmanları hedef kullanıcıların ilgili web sitesine çekilmesi için kullanılması gereken doğru anahtar kelimeleri tespit ederler. Site mimarisinin arama motoru için optimize edildiğinden de emin olurlar. Yaptıkları tüm çalışmalar sonucunda web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almasına imkan verirler.

Web sitelerindeki içerikler, önemli anahtar kelimeler ile kelime öbeklerine ilişkin aramalarda ne kadar üst sıralarda sıralanırsa yeni ve ilgili potansiyel müşterilere ulaşma şansı o kadar artacaktır.

SEO Ajansı Web Sitesi Trafiğinin Kalitesini Artırabilir

SEO ajansları yalnızca web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasına yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda web sitesine gelen organik trafiğin artmasına da katkı sağlar. Ürün ya da hizmet teklifiyle doğru şekilde eşleşen anahtar kelimeler ve kelime öbekleri için üst sıralarda yer almak web sitesine daha alakalı organik trafik getirir. Buna bağlı olarak dönüşümler de olumlu yönde etkilenir. Çünkü yapılan çalışmalar sayesinde web sitesini, sunulan ürünlerle ve hizmetlerle daha ilgili kullanıcıların ziyaret etmesi sağlanmaktadır.

SEO Ajansları Ölçülebilir Sonuçlar Sağlar

SEO ajanslarının işletmelerin büyümesine yardımcı olmasının diğer bir yolu ölçülebilir sonuçlar sağlamasıdır. SEO çalışmaları bazı geleneksel pazarlama taktiklerinden farklı olacak şekilde kampanyanın her adımının kolayca izlenmesi ve ölçülmesi imkanını sunar. SEO ajanslarının sunduğu aylık analiz raporları SEO hizmetlerinin işletme açısından sağladığı değeri görme imkanı verir. SEO ajanslarının sağladığı bazı analitikler trafik hacimlerinden, trafik kaynaklarından ve arama motoru konumlarından çok daha fazlasını içerir.

SEO Hizmetleri Nelerdir?

SEO hizmetleri web sayfalarının optimize edilmesiyle ilgili çeşitli süreçleri içerir. Bu hizmetler arama motoru sonuç sayfası olarak adlandırılan SERP’lerde daha üst sıralarda yer alınması için web siteleri adına SEO ajansı tarafından gerçekleştirilir. Bu kapsamda belirli anahtar kelime sorgularında arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alınması için web sitesinde bazı değişiklikler yapılır.

Pek çok SEO ajansı için ilk adım mevcut web sitesinin ve SEO yapısının değerlendirilmesidir. Bu kapsamda sitenin kodları ve anahtar kelime yoğunluğu gibi faktörlerin değerlendirilmesi için site mimarisine ve içeriğine bakılır.

Yeni bir SEO stratejisi geliştirilmeden ve uygulanmadan önce en etkili adım güçlü ve zayıf yanların belirlenmesidir. SEO ajansı web sitesini analiz etmesinin yanı sıra işe ve sektöre de odaklanır.  Bir SEO planı oluşturmadan önce genel iş hedeflerini ve hedef kitleyi tanır. SEO şirketinin işi ve hedef kitleyi en doğru şekilde tanıması, web sitesinin SEO’sunu geliştirmek için hangi taktikleri kullanacağına karar verilmesi sürecini kolaylaştırır.

Mevcut web sitesi, sektör ve hedef pazar derinlemesine analiz edildikten sonra SEO kampanyası için hedef ve strateji belirlenebilir. Bu stratejinin bir kısmı hedef kitlenin en çok kullandığı anahtar kelimelerin ve kelime öbeklerinin belirlenmesi olacaktır. Aynı zamanda arama motoru sorgulama sonuçlarında rakiplerden daha üst sıralarda yer almaya yardımcı olacak farklı taktiklerle stratejileri de içerecektir. Alanında uzman ve deneyimli bir SEO ajansı, müşterilerine SEO denetimini sade bir şekilde açıklayabilmelidir. Tüm işletme sahipleri dijital pazarlama konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibi olmadığından SEO ajansı ile çalışmak çok bir bir avantaj olarak kabul edilir.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT