Sel Felaketi ve Afetlerde Hazır Konteyner Evler İhtiyaca Cevap Veriyor

Sel Felaketi ve Afetlerde Hazır Konteyner Evler İhtiyaca Cevap Veriyor
Sel Felaketi ve Afetlerde Hazır Konteyner Evler İhtiyaca Cevap Veriyor

Mart 2020 yılının ilk aylarından itibariyle tüm dünyada etkisini hissettiren Cocid19 salgını insan sağlığını etkilemeye devam ediyor. Pandemi koşullarında hem kendileri hem de ailelerinin sağlığından endişe duyan çok sayıda vatandaş müstakil ev arayışına girdi. Hızlı üretim ve konut sahibi olmada sağladığı bütçe avantajıyla konteyner ev bu dönemde en çok tercih edilen konut modeli oldu. 

Konteyner Evlere Talep Patlaması

Prefabrik yapı sektöründe üretim yapan firmalardan edindiğimiz bilgiye göre pandemi döneminde konteyner evlere talep patlaması yaşandı. Talebe olan ilginin artarak devam ettiği bu dönemde karmod konteyner ev üretimi dört kat arttı. Talep ve satın almalar en fazla şehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından gerçekleşiyor. Bu duruma iç içe yaşamın imkansız hale dönüştüğü şehir hayatının etkisi büyük. Gerek apartmanlarda gerekse şehir merkezlerindeki caddelerde dolaşırken yakın temas neredeyse imkansız bir durum. Örneğin İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde her gün milyonlarca insanın toplu taşıma kullanımıyla ev ve iş yerlerine ulaştığı ortamlarda pandemiden korunabilmek oldukça zor. Üstelik toplu taşımadan kaçanların bireysel araçlarıyla öncekinden daha fazla trafiğe çıkması da süreci son derece çetrefilli hale dönüştürmüş durumda. Normal dönemde araçla 15 dakikada gidilebilen mesafelere ulaşım 30 dakika ve üzerini bulmuş durumda.

İç içe yaşam, kalabalık toplu taşıma, her geçen gün gittikçe karmaşık hal alan trafik sorunları şehirde yaşayan vatandaşları yaşadıkları yere yakın güvenli yerlerde müstakil ev sahibi olma yoluna sevk etti. Konteyner ev modelleri bu ihtiyacı kısa sürede ve en ekonomik şekilde karşılamak için oldukça cazip imkanlara sahip. Hızlı üretim ve çok ekonomik yapı bütçeleri bu avantajlar arasında öne çıkanlar. Üstelik uzun ömürlü yapı sistemi ve yalıtım üstünlükleri bu evlere ilgiyi daha da artırmaktadır.

 

 

Kullanıma Hazır Üretim Konteyner Eve İlgiyi Coşturdu

Konteyner evler aynı gün oturuma hazır hale gelmesi ile benzersiz avantaja sahip. Hiçbir inşa süresiyle uğraşmadan uzun ömürlü ve güvenli bir müstakil eve sahip olmak pandemi döneminde insanların işlerini daha da kolaylaştırıyor.

Peki konteyner evler bu kadar kolay hazır hale gelmesi nereden kaynaklanıyor? Öncelikle konteyner yapılar prefabrik yapı sektöründe üretim yapılıyor. Sektörde son yıllarda devrim niteliğinde önemli teknolojik gelişmeler yaşandı. Kaynak gibi geleneksel yöntemler kullanılmadan konteyneri oluşturan ana çelik metaller özel teknolojik makinelerde gerçekleştiriliyor. Hattın bir ucundan giren konteyner projesi el değmeden istasyonlardan geçerek büküm ve kesim yapılıyor, cıvata delikleri açılıyor. Diğer bantlarda yapının sadece cıvata – somunlu ve geçmeli sistemle montajı yapılarak sevke hazır hale geliyor.

Konteyner evin tasarımı üretim öncesi özel bilgisayar yazılımında gerçekleştiriliyor. Tasarımda her ev modelinde kullanım ergonomisiyle öne çıkan enerji tasarruflu yapılar ortaya konuluyor. Aynı aşamada konuta deprem güvenliği kazandıran yapı güvenliği statik hesaplamaları da gerçekleştiriliyor. Yapılarını incelediğimiz Konteyner ev modelleri modern hatlarda üretilerek tüketiciyle buluşuyor. Son derece ergonomik kullanım konforundaki modern evlerin her aşaması kalite kontrol sisteminden geçirilerek ev sahibi olmak isteyenlerle buluşuyor. Evlerin elektrik ve su tesisatları da özel onaylanmış projeye sahip. Elektrik tesisat sistemleri tam yangın güvenliği şartlarında proje ile üretiliyor. Elektrik tesisatında tam güvenlik için hiçbir şey riske bırakılmamış. Bağlantılar özel klemensler kullanılarak yapılıyor. Kablo kalınlıkları evin çekeceği maksimum enerji göz önüne alınarak projelendirilmiş. Projede belirtilen malzemeler ödün vermeden titizlikle kullanılıyor. Sigorta sisteminde kalitesiyle öne çıkan VIKO marka üretimler tercih edilmiş. Elektrik aydınlatma anahtarı ve prizlerde de aynı marka ürünlerine modern tasarımlarla yer verilmiş. Tesisat özel kablo kanallarından titiz işçilikle proje tam uygunluğunda gerçekleştiriliyor. Üretim sonrası tüm aksamlar ve armatürler test edilerek kalite kontrolden geçiriliyor.

Sıhhi ve atık su tesisatında da aynı güvenlik ön planda. Tesisat konuta özel projeye göre gerçekleştiriliyor. Atık ve sıhhi tesisat boru ve ekipmanlarında birinci kalite ISO belgeli markalar özellikle tercih edilmiş. Elektrikte olduğu gibi atık ve sıhhi tesisatlar test edilerek sevke hazırlanıyor.

Yüksek Enerji Tasarrufu Konteyner Evlerde

Karmod tarafından üretilen konteyner evlerin duvarlarında sandviç panel yalıtımlı sistem kullanılıyor. Çatıda 125 mm’ye ulaşan sandviç panel kullanımıyla konut benzersiz yalıtıma ulaşıyor. Sandviç panel sistem sağladığı enerji tasarrufuyla kullandıkça her ay bütçeye büyük kazanç sağlıyor. Diğer yapılara göre yüzde 60’a varan enerji tasarrufuna sahip. PVC çift camlı pencere ve özel panel sistemli ana giriş kapısı enerji tasarrufuna ekstra katkı sağlamış.

Konteyner Ev Fiyatları Müstakil Evde En Ekonomik Model Oldu

Kullanıma hazır konsepti, sevk edildiği gün oturulabilme avantajıyla konteyner ev pandemi döneminin gözde müstakil konut modeli oldu. Tamamen fabrika seri üretimiyle konteyner ev fiyatları müstakil evde en ekonomik konut modeli oldu.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT