Sanjana Therapy de Manuel Therapy Uygulaması

Sanjana Therapy de Manuel Therapy Uygulaması

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde sıkça gördüğümüz manuel terapi, kişilerin rahatsız oldukları bölgelere uygulanır. Eski bir tıbbi yöntem olan manuel terapi de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde bulunan uzmanlar tarafından yapılır. Sanjana Therapy merkezinde sadece olan bölge dışında bu ağrıya sebep olan psikolojik ve ruhsal etmenler araştırıp fiziksel bedendeki etkilerin tekrar oluşmasının da önüne geçilmesi yönünde adımlar atılır. Bu tedavi yöntemi sayesinde insanlar eski zamanlardan bu zamana kadar bu yöntemden şifalarını bulmuşlardır. Manuel terapi genellikle normal yapılan masaj ile karıştırılmaktadır. Fakat bu sadece bir tıbbi yöntem veya masaj değildir. Manuel terapi ile kişilerin omurgalarında yaşadığı sorunlarda, el ve dirsek problemlerinde, kalça da meydana gelen rahatsızlıklarda, ayak ve el bileği gibi genelde eklemlerden gelen rahatsızlıklarda uygulanır. Bel ve boyun fıtığı yaşayan kimselerin ameliyat olması gerekli ile bunun önüne geçmek için de manuel terapi uygulanır. Bu terapiden genellikle %85-%90 neticesinde sonuç alınmaktadır. Sanjana Therapy merkezinde de ağrı terapileri bu kişinin durumunda göre anatomik bilgilere dayalı olarak yapılır. Vücudumuzda bulunan kaslar ve iskelet sisteminde oluşan problemler yani rahatsızlıklara uygulanan bir yöntemdir. Fizik tedavi için gelen hastaların tüm sorunlarında bu manuel terapi yöntemi işin içine girmektedir.

Manuel Terapi ve Masaj Aynı Yöntemler midir?

Manuel terapi de kişiler bir uzman terapist sayesinde bu tedaviyi alabilmektedir. Fakat masaj böyle olmamaktadır. Masaj uzmanları tarafından yapılan masaj masör belgesi olan herkes tarafından yapılmaktadır. Bazen kişinin uzak doğudan gelmesi bile yeterli olacaktır. Bu yanlış ve etkisiz uygulamaları da beraberinde getirebilir.Masaj salonlarında veya başka mekanlarda bu masaj yöntemi uzman masaj terapistleri tarafından yapılması sağlıklı olanıdır. Manuel terapi yöntemi genellikle fıtık tedavileri için kullanılan bir yöntemdir. Masaj da kendi içerisinde pek çok çeşiti barındıran bir rahatlama yöntemidir. Masaj tüm insanlar adına önemli bir şeydir. Masaj sayesinde insanlar hayatlarına daha çok rahatlamış, huzur bulmuş şekilde devam etmektedirler. Masajı bir rahatsızlık sonucunda değil de rahatsızlık oluşmadan önce önlem amaçlı da düzenli yaptırması sağlıklı olacaktır.

Masaj ve Bilinçaltı Arasındaki Bağ Nedir?

Bilinçaltımızda olan şeyler kişilerin tüm yaşadığı zaman dilimi boyunca etkilendiği konulardan oluşmaktadır. Kişilerin masaj ile rahatlamaları sonucunda bilinçaltı da bu rahatlamayı hissedebilmektedir. Yani kişi ne kadar rahat, huzurlu, kafasına bir şey takmayan konuma gelirse bilinçaltı da kişinin yaşadığı bu rahatlamadan etkilenmektedir.

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT