Saç Dökülmesine Çözüm Önerileri

Saç Dökülmesine Çözüm Önerileri

Günümüzde çok sık rastlanan saç dökülme sorunu oldukça can sıkıcı bir saç problemidir. Hava kirliliği, aşırı stres, mevsim geçişleri, yoğun yorgunluk, sağlıksız beslenme, kronik rahatsızlıklar, kullanılan bazı ilaçlar, hormonal nedenler, genetik yatkınlık ve saça uygulanan kimyasal maddeler saç dökülmesi nedenleri olarak sıralanabilecek faktörlerdir. Yoğun saç dökülmesi yaşayan insanlar soluğu doktorda alırken, bu sorunu daha hafif geçiren insanlar çözümü saç dökülmesine karşı şampuanlar, serumlar ve saç maskelerinde arıyor. Kişisel görüntümüzün tamamlayıcı bir parçası olan saçlarımızın dökülmesi, kişileri psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden henüz bu kıvama gelmeden önlemleri almakta büyük fayda var. Sağlıklı beslenmeyi atlamadan, saç derisini besleyecek ve güçlendirecek bakım ürünleri kullanmayı tercih edebilirisiniz. Bioxcin, içeriğinde bulundurduğu doğal ve bitkisel özü sayesinde saçınıza ihtiyacı olan vitamin desteğini sağlayarak yıllardır bu sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışmaktadır. Tabii öncelikli olarak saçınızın neye ihtiyacı olduğunu tam olarak anlamalı ve daha sonrasında Bioxcin markasının kullanıcılarına sunduğu çeşitli ürün skalasından yararlanmalısınız.

Saç Dökülmesine Karşı Bioxcin Kullanımı

Tek sebebinin genetik faktörler olmadığı, yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmış olan saç dökülmesi sorununa karşı hem kadınlar hem de erkekler için pek çok farklı çözüm aranmaya başlanmıştır. Canlı bir yapıda olan saç derisinde bulunan saçlar, her canlıda olduğu gibi doğar, büyür ve ölürler. Bu doğal döngü ömür boyu devam eder. Gelişimini tamamlayan saç uzamayı durdurur ve saç derisinden ayrılarak dökülme evresine geçiş yapar ve arkasından gelen yeni saçlara yol açar. Tam olarak bu evrede, genetik sebeplerin dışındaki bazı nedenlerden dolayı yeni saç daha gelişme evresini tamamlamadan direkt olarak dökülme evresine geçiş yapmaktadır. Bunun temel sebebinin sağlıksız bir saç derisine sahip olmak olduğu düşünülüyor. Saç derisinden ihtiyaç duyduğu besin takviyesini alamayan saç, gelişim sürecini tamamlayamaz ve dökülmeye başlar. Bu gibi durumların önüne geçmek adına Bioxcin gibi saç dökülmesine ve saç derisi beslenmesine önem veren, doğal içerikli ürünlerin kullanımı önerilmektedir.

Saç Dökülmesine Karşı Alınabilecek Tedbirler

Sağlıklı beslenme, düzenli bir hayat tarzı ve gerekli bakımı saça verdikten sonra dökülmeleri için çok bir sebep kalmıyor. Peki, saça ihtiyacı olan vitaminleri verebildik mi? Nedir bu vitaminler?

  • Keratin
  • B7 vitamini (biotin)
  • L-Sistin
  • Silisyum
  • Çinko
  • Magnezyum
  • B5 vitamini

Saçın ihtiyaç duyduğu ve kalitesinde artışa sebebiyet verebilecek maddeler yukarıdaki şekilde sıralanabilir. Kullandığınız bakım şampuanlarının içerisinde bu maddelerin olmasına özen göstererek almanız, saç dökülmesi sorununuza ve daha sağlıklı saçlara sahip olmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Bioxcin ile her saç tipine özel saç dökülmesine çözüm üretin.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT