Özel eğitimde tam konfor: Zencefil

Özel eğitimde tam konfor: Zencefil
Konforlu Eğitim’in adresi Zencefil şimdi Reşitpaşa’da...

Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin beklentilerine bilimsel yöntemlerle cevap veren Zencefil Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Reşitpaşa’da açıldı. Konforlu eğitimin ön planda tutulduğu Zencefil’de her şey en ince detayına kadar düşünülmüş.

Sarıyer’deki ilk şubesini Reşitpaşa’da açan Zencefil Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi, ailelerle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin beklentilerine, bilimsel yöntemlerle cevap veriyor. Binlerce yıldan beri doğuda önemli bir şifa kaynağı olan Zencefil’den adını alan merkezde, eksikliği ilçemizde her zaman hissedilen özel eğitim ile rehabilitasyon hizmetleri sunuluyor.  Çok sayıda başarılı işe imzasını atmış Özel Eğitim Öğretmeni Özgü Ertul’un genel koordinatörlüğünü yaptığı Zencefil’de eğitim oldukça zengin kitap ve materyallerin bulunduğu modern dersliklerde yapılıyor. Ayrıca bireyler, kişisel gelişimlerine katkıda bulunan çok sayıda terapiye katılıyorlar. Resim, oyun, müzik, at, su, nefes terapi ve yoga gibi.

Sorun çözülüyor
“Bin derde deva” kabul edilen Zencefil’den hangi sorunların çözüme kavuşturulabileceği konusunda ise şu bilgiler verildi:
“Zihinsel yetersizlik, otizmli bireyler, özel öğrenme güçlüğü, down sendromu, yaygın gelişimsel bozukluk, gelişim geriliği, düşük okul başarısı, davranış bozuklukları, hiperaktivite ve dikkat eksikliği, kaynaştırma öğrencileri, konuşma güçlüğü olanlar ile okul ve uyum problemleri gibi şikâyetleri bulunanlar.  Ayrıca tırnak yemek, alt ıslatma, uyku bozukluğu, yemek-tuvalet problemi olanlara etkili yöntemlerle mücadele etme biçimleri öğretiliyor. Bu sırada gerek aileler gerekse bireyler Zencefil’in sunduğu aile eğitimi ile psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanıyorlar”.

Herkese konforlu eğitim
Özel Eğitime ihtiyaç duyan bireylerin de diğer çocuklarda olduğu gibi kaliteli ve konforlu ortamlarda eğitim alma özgürlüğünün altı çizilmiş Zencefil’de. Merkezde modern derslikler ile geniş oyun parkları, hobi bahçeleri, spor salonları, müzik odası ve aile bekleme salonları bulunuyor. Merkezi müzik sistemi, zengin kütüphanesi ile ailelerin de Zencefil kalitesinden faydalanmaları sağlanıyor. Ayrıca aileler,  evlerinden veya iş yerlerinden çocuklarının aldığı eğitimi kendilerine verilen şifre ile izleme imkânına sahipler…

zencefiliceri1_732619191.jpg

ENGELLİ BİREYLERİN EĞİTİM HAKKI…
Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Genel Koordinatörü Özgü Ertul’un verdiği bilgiye göre eğitim hakkı olan birey ailelerinin şu yolu izlemesi gerekiyor:
-2 adet resim (eğitim alacak birey) 
- Kimlik fotokopisi(anne,baba,çocuk)
- İkametgah il muhaberi
-Sağlık raporu
-RAM raporu
-Başvuru dilekçesi

Özürlü kimlik kartı nasıl alınır?
İlinizdeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü
Gerekli Belgeler:
Sağlık Kurulu raporunun aslı ve 2 adet fotokopisi,
İki adet nüfus cüzdanı fotokopisi,
Son 6 ayda çekilmiş 2 adet renkli fotoğraf,
Özürlü Kimliği Bilgi Formu.
Belgeler hazırlandıktan sonra, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde bulunan başvuru formları doldurularak işlem başlatılır.
İşlemlerin sonuçlanması halinde başvuru sahipleri bağlı bulunduğu ilçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak özürlü Nüfus Cüzdanını alabilirler.

“Evde Bakım Ücreti” müracaatında istenilen belgeler nelerdir?
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Özürlü Hizmet Şubesi Özürlü Bakım Hizmeti(evde bakım ücreti) müracaatında istenilen belgeler şunlardır?
-Müracaatçının dilekçesi (İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başlığa atılacak)
-Özürlünün nüfus cüzdanı sureti ve özürlüye bakacak kişinin nüfus cüzdan fotokopisi
-İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan)
-Hane halkı kimlik bildirim formu (form 5 ,muhtarlıktan)
-Özürlünün Sağlık Kurulu Raporu (tam teşekküllü hastaneden ağır özürlü olduğunu belgelendirilen yazı)
-Özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı
-Kendisinin ve ailesinin (anne –baba)sosyal güvenlik ve gelir durumunu gösteren belge(SSK.Emekli sandığı,Bağkur,Tapu Sicil Müdürlüğü,Vergi Dairesi ,Trafik Tescil şub.Müdürlüğü,Belediye Başkanlığı - form 1)
-Hane halkında bulunan gelir sahibi 18 yaş üstü kişilerin gelir durumuna ilişkin belge (Ücret belgesi, bordro, banka hesap cüzdanı, kira kontratı)
-Gelir durumuna ilişkin beyanı (Form 2)
-Kimlik ve sosyal güvence durumu beyanı (Form 3
-Nüfus Müdürlüğünde (Nüfus kayıt örneği)
-Özürlünün varsa öğrenim durumunu gösterir belge
-Anne – babasının boşanması durumunda boşanma kararı
-Özürlünün vasisi varsa ,vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı
-15 yaşından küçükler için Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) belgesi

Reşitpaşa Sezai Bey Cd. No. 71’da açılan Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devlet güvencesinde eğitim veriliyor. Sarıyer’in her bölgesinden ulaşım, ücretsiz servislerle sağlanıyor. Tel: 0212 277 77 13…

Bu haber toplam 10568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum