MEME BÜYÜTME AMELİYATINI ERTELEMEYİN! KARAR VERMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

MEME BÜYÜTME AMELİYATINI ERTELEMEYİN!  KARAR VERMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER
MEME BÜYÜTME AMELİYATINI ERTELEMEYİN!KARAR VERMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

 

 

 Meme büyütme ameliyatı, geçmişten günümüze kadınların genellikle ihtiyaç duyduğu estetik operasyonların başında gelir.

Bir kadının imajı üzerinde göğüs estetiği kadar önemli etkisi olan çok az şey vardır. Meme büyütme İstanbul, doğal boyutunu büyütmek ve şeklini iyileştirmek için memenin kas arkasına bir protez yerleştirmeyi içerir. Göğüs büyütmenin amacı, doğal görünen ve bir kadının vücudunun genel oranlarına uyan göğüs boyutu ve şekli oluşturmaktır.

Meme büyütme İstanbul’da yaptırmak isteyen kadınlar genellikle belirli giyim tarzlarını giymekten rahatsız olurlar örneğin bir mayo veya dar bir üst giyerken kendilerini özgüvensiz hissedebilirler. Kadınlar hamilelik, kilo kaybı veya yaşlanma nedeniyle azalmış olabilecek meme hacmini geri kazanmak için de meme büyütme ameliyatı isterler.

Meme Büyütme Ameliyatına Genel Bakış!

Meme büyütme ameliyatı, göğüslerin şeklinin düzeltilmesi veya dolgunluğunun artırılması gibi nedenlerle uygulanan cerrahi bir tekniktir.

Meme büyütme ihtiyacının En yaygın nedenleri şunlardır:

⁃ Doğal göğüslerin boyutunu büyütmek

 ⁃ Göğüsler arasındaki asimetriyi düzeltmek

⁃ Hamilelik, kilo kaybı veya emzirme nedeniyle kaybedilen meme hacmini eski haline getirmek

 ⁃ Daha iyi bir vücut oranına sahip olmak ve kendini iyi hissetmek.

Ameliyat planlanırken hastanın boyu, omuz genişliği, göğüs kafesi genişliği ve isteği dikkate alınarak karar verilir. Buna göre yapılacak işlem ve kullanılacak protez seçilir.

Şekil olarak 2 farklı protez bulunmaktadır.

1. Damla şekilli “anatomik” protez

2. Yuvarlak protez

Yuvarlak protezlerin çapları yatay ve dikey olarak birbirine eşittir.

Damla şeklindeki protezlerde üst kısım alt kısma göre daha az doldurulur ve daha çok meme şekline benzediği için anatomik olarak adlandırılır.

 

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. 3-4 cm'lik bir kesi ile meme alt kıvrımda kalacak şekilde yapılır. Operasyon yaklaşık 45 dk-1 saat sürmektedir. Hastanede kalış süresi genellikle 1 gündür.

 

Meme büyütme ameliyatı sonrası hasta 4-5 gün içinde günlük aktivitelerine geri döner. Ancak göğüs kası ve kollarının yoğun kullanımını gerektiren aktiviteler ilk 3 hafta yapılmamalıdır. Sütyenin 6 hafta korse ile giyilmesi tavsiye edilir.

Meme büyütme estetiği sarkık meme sorunlarını ortadan kaldırmaz. Sarkan göğüslerinizin daha dolgun olmasını ve sarkmaların giderilmesini istiyorsanız meme dikleştirme ve büyütme ameliyatını birlikte tercih etmelisiniz.

akrep_ilaclama_h131570_47c92.jpg

 

MEME BÜYÜTME İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 2 ANA KONU!

Meme Protezi Dolgunluğu

Dolgunluk

Dolgunluk, protez tipine göre değişir. Yuvarlak protezler meme başı üzerinde daha fazla dolgunluk gösterirken, gözyaşı yani “damla” protezleri yukarıdan aşağıya dolgunluk ve projeksiyonda kademeli bir artışa sahiptir.

 

Meme Protezi Yakınlığı

Sıkılık

Sıkılık, memenin dokunuşta ne kadar doğal hissettiğini belirler. Salin, jel protezler doğal göğüs dokusu gibi hissederken en güçlü hissi verir.

Kesi Yeriniz

Meme büyütme İstanbul cerrahisi için üç yaygın kesi yeri tekniği vardır. Seçimleriniz protez türüne, büyütme derecesine, vücudunuza ve cerrahın tercihine bağlıdır.

                         Meme Altı Kıvrımlı Kesi

En yaygın olanı göğüs kıvrımının altında

  Periareolar Kesi

Meme başı veya areolar kenarı çevresinde en çok gizli

Transaksiller Kesi

Öncelikle protez için, kol altı

 

Meme Büyütme İyileşme Kademeleri?

Meme büyütme İstanbul’da işlem sonrası, günlük aktivitelere neredeyse anında dönüş sağlar ve hafif egzersize iki hafta içinde devam edilebilir. Göğüs egzersizi ve ağır işler minimum 6 hafta ertelenmelidir. Minimal invaziv meme büyütme ameliyatı teknikleri daha az travma ve daha az kanama sağlar. Bu ameliyattan sonra muhtemelen hayal ettiğinizden çok daha iyi hissedecek olsanız da, yine de vücudunuzun düzgün bir şekilde iyileşebilmesi için birkaç gün dinlenme tavsiye edilir.

İlk 48 saat içinde dikkat etmeniz gerekenler;

vücut ısınız yükselebilir ve göğüslerde şişme olabilir. Bu beklenen bir durumdur ve her ikisi de zamanla normale dönecektir. Göğüs implantlarınızın yeni pozisyonlarına alışması gerekir, bu nedenle meme büyütme ameliyatından sonra iki ila dört haftalık bir süre boyunca yerinde kalmak için cerrahi destek sutyenini göz ardı etmemeniz önemli olacaktır. Bu süre zarfında meme implantlarının rahatsız edilmemesini sağlamak için faaliyetinizi az da olsa kısıtlamalısınız. Tavsiye; yanal pozisyonlardan kaçınarak başınızı hafifçe yüksekte tutarak uyumanız veya dinlenmeniz. Kollarınızı vücudunuza yakın tutun ve cerrahınız izin verene kadar ağırlık kaldırmaktan kaçının.

Ameliyatınızdan sonra en az 2 gün araç kullanmayın. Cerrahınız tarafından onaylanana kadar göğüslerinizi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.

İyileştirici krem ​​cerrahınız tarafından önerilebilir.

Sonuçlar

Nihai sonuç hemen ortaya çıkar, ancak nispeten büyük implantların yerleşmesi 6 hafta süren cilt gerginliğine neden olabilir.

 

 

 

Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT