Masa Bayrağı Nedir?

Masa Bayrağı Nedir?
Model bakımından çok fazla seçeneğe sahip olmayan masa bayrağı çeşitleri, genel olarak tek bir amaca uygun olarak tasarlanmaktadır.

Bir devlet kurumunda ya da kurumsal bir firmada en çok görmeye alıştığımız bayraklar, masa bayrağı çeşitleridir. Özellikle farklı modelleri olmakla birlikte masa üstünde kullanılır. Masada fazla yer kaplamamı için küçük ölçeklerde üretilmektedir.

Kullanım amacı genel olarak hem Türk bayrağına mevcut makamda yer vermek hem de firma logosunu makam odasında kullanmaktır. Aynı zamanda makam arkası bayrak modelleri ile birlikte de kullanılabilir. Bu sayede daha imaj sahibi ve kurumsal bir görünüm yaratmak mümkün.

Masa Bayrağı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Masa üstü bayrak modelleri, pek çok alanda ve farklı amaçlarla kullanıma uygundur. Çoğunlukla hem Türk bayrağı hem de firma logosu ile birlikte kullanıldığını görürüz. Kullanıldığı alanda daha kurumsal bir görünüm elde etmek için tercih edilmektedir. Bu anlamda sembolize etme gücü ortaya çıkar.

Yani masa bayrakları hangi modelde kullanılırsa kullanılsın makam odasında prestij sahibi bir imaj yaratmanıza yardımcı olur. Farklı modelleri olması sayesinde mevcut alan için en uygun olanı seçebilir. Elbette model ve kumaş yapısı, bayrak fiyatları konusunu doğrudan etkiler.

Masa Bayrak Modelleri

Model bakımından çok fazla seçeneğe sahip olmayan masa bayrağı çeşitleri, genel olarak tek bir amaca uygun olarak tasarlanmaktadır. Amaç, makam masası üzerinde kurumsal bir görünüm yaratmaktır. Bu noktada bayrak modelleri, masa üzerinde çok fazla kalabalık yapmayacak ama aynı zamanda şık ve kurumsal bir kullanım sağlayacak şekilde tasarlanmaktadır.

Türk Bayrağı’nın Ulusumuz İçin Değeri

Türk bayrağı, şehitlerimizden aldığı kan kırmızısı rengi ile ulusumuz için büyük bir manevi değere sahiptir. Geçmişten günümüze kadar vatanımızı korumak için şehit düşmüş askerlerimiz ve atalarımızı sembolize eder. Bu yüzden hep en çok değer verdiğimiz yerlerde ve mümkün mertebe bulunduğumuz yerin yüksek kısımlarında kullanmaya özen gösteririz.

Türk Bayrağı Kullanmanın Zorunlu Olduğu Yerler

Türk bayrağının kullanılmasının zorunlu olduğu yerlerin başında devlet daireleri gelmektedir. Belediye, kaymakamlık, valilik gibi daireler başta olmak üzere devlete bağlı tüm kuruluşlarda Türk bayrağı kullanılır. Bunun dışında özel kurum ve kuruluşlarda da sıklıkla karışımıza çıkar. Masa bayrak çeşitlerinden tutun flama ya da gönder bayrak olarak farklı modelleri vardır. Dolayısıyla model ve kullanım alanı Türk bayrağı fiyatları üzerinde etkilidir.

Türk Bayrağı Ölçüleri ve Özellikleri

Türk bayrağı ölçüleri standarttır. Tamamen kırmızı rengin üzerinde beyaz renk hilal ve yıldız sembollerini barındırır. Bayrakta yer alan hilal ve yıldız belli bir ölçü ve oran doğrultusunda üretilmek zorundadır. Aksi halde gerekli ölçülere uygun üretim yapmayan üreticilere ciddi yasal yaptırımlar uygulanmaktadır. Ölçülerine göre Türk bayrağı fiyatları değişim gösterir.

Bayrak Fiyatları

Birçok farklı modelde ve ebatta bayrak modelleri ile karşılaşırız. Bu noktada kumaş yapısında ölçüsüne bayrak fiyatları üzerinde pek çok etkili unsur vardır.

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT