Kuruyan Saksı Çiçekleri Nasıl Canlandırılır?

Kuruyan Saksı Çiçekleri Nasıl Canlandırılır?
Çiçekleri canlandırmak için hangi yöntemler uygulanabilir diyorsanız cevabı makalemizde bulabilirsiniz.

Ev ortamında ya da bahçede çiçek yetiştirmeyi sevenler için bakım esnasındaki her aşama ayrı bir önem taşır. Bazı dönemlerde uygun bakımı yapsanız dahi birçok nedenden dolayı çiçekleriniz ilk günkü canlılığını yitirebilir. Bunun yanı sıra belli mevsim ve hava koşullarında çiçekler doğal olarak kuruma eğilimi gösterebilir. Ayrıca bakım esnasında yaptığınız bazı şeyler çiçeğin küsmesine ya da solmasına neden olabilir. Öncelikle çiçeğin asıl sorununu bularak eski canlılığı için neler yapabileceğinizi düşünmekte fayda var. Kuruyan saksı çiçeklerinizin toprağı ile ilgili bir sorun olduğunda yapacağınız ilk şey o topraktan kurtulmak olmalıdır. Çoğu çiçek sever solan çiçeklerin geri kazanılamayacağını düşünür. Evde uygulayacağınız birkaç basit yöntem ile kuruyan saksı çiçeklerinizi eski canlılığına kavuşturabilirsiniz. Eski canlılığına kavuşan çiçekleriniz ile hoş tasarımlar hazırlayabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Eşinize ya da sevdiklerinize kendi ellerinizle çiçek sepeti hazırlayabilir ve hoş kokulu bir jest yapabilirsiniz. Çiçeklerinizin kurumaması için yapacağınız özel yöntemler sayesinde daima canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Çiçekleri canlandırmak için hangi yöntemler uygulanabilir diyorsanız cevabı aşağıda bulabilirsiniz.

 

Gübre ve toprak desteği

 

Saksıda çiçek yetiştirirken birçok nedenden dolayı solma ve kuruma problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Böyle anlarda akla ilk gelen çiçeğin toprak değişimidir. Bazı çiçekler belli dönemlerde toprak değişimi yapılmadığı için kuruma eğiliminde olabilir. Yetiştirdiğiniz çiçeğin türüne göre gübreli toprakları tercih edebilirsiniz. Toprak değişimi esnasında köklere zarar vermeden kuruyan dipleri de ayırabilirsiniz. Gübreli toprak sayesinde çiçekleriniz çok daha hızlı bir şekilde canlanabilir.

 

Sigara külü ile canlandırma

 

Saksıdaki çiçekleriniz birçok nedenden dolayı kuruyabilir ya da solabilir. Çoğu zaman buna neden olan faktörler arasında böceklenme de yer alır. Böceklenmeden kaynaklanan kuruma için sigara külü kullanarak canlanmasını sağlayabilirsiniz. Bir miktar sigara külünü çiçeğin toprağına eklemek yeterli olacaktır.

 

Sıcak su yöntemi ile canlılık kazandırma

 

Solan saksı çiçeklerini sıcak su ile canlandırabileceğiniz biliyor muydunuz? Kuruyan çiçeklerin kök kısmına bir miktar buz ekleyerek bu işlemin ilk adımını atabilirsiniz. Buzların üzerine bir miktar sıcak su eklemek çiçeklerinizin canlanmasına yetecektir. Belli aralıklarla sıcak su ve buz yöntemini tekrarlamak daha etkili sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Birbirinden canlı çiçek siparişi vermek için siz de https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 6186 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT