Kurşun Levha Üretimi Yapan Şirketler

Kurşun Levha Üretimi Yapan Şirketler
Kurşun Levha Üretimi Yapan Şirketler

Nükleer santral bir ya da daha çok nükleer reaktörün yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik enerjisinin üretildiği tesis olarak bilinmekte. Bu santraller, radyoaktif maddeler kullandığından dolayı diğer santrallere oranlara güvenlik daha yüksek seviyede olmalı.

Nükleer radyasyonda güvenlik, son dönemde adı duyulan konular arasında yer almakta. Nükleer enerji kaynakları ve nükleer güvenliğin sağlanması son derece önemli bir konu. Bu konuda yurt içi ve yurt dışında birçok proje yürüten Tok Medikal ve İstanbul Kurşun Sanayi Firmalarının yönetim kurulu başkanı Burak Tok ile ülkemizde kurulan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bir röportaj yaptık.

Nükleer Santral Gerekli Midir?

Öncelikle merhaba, 3. Dünya ülkesi dediğimiz ülkelerde bile onlarca nükleer santral mevcutken ülkemizde geç kalınmış ama nihai olarak yapımına başlanmış bir proje.

Nükleer Santral Tehlikeli Midir?

Şu an kurulan nükleer santraller en üst teknoloji ile, bütün güvenlik önlemleri alınarak kurulmaktadır. Ülkemiz teknik olarak bu seviyeye ulaşmış olup, profesyonel bir denetim mekanizmasına sahiptir.

Nükleer Alanda Neler Yapıyorsunuz?

Nükleer alanda radyasyon güvenliği ürünleri tasarımı ve üretimi yapmaktayız. Tıbbi, endüstriyel ve nükleer radyasyonda her üç dalda hizmet verebilen Türkiye’nin ilk işletmesiyiz. Çeşitli nükleer kaynakların bulundurulması, aktivitesi ve taşınması konusunda özel projeler yapmaktayız. Firmamız uluslararası görevli denetim kurumlarından kalite ve projelendirme yetki belgelerini almıştır.

Kurşun Levha Üretimi Yapan Şirketler

En iyi kurşun levha üretimi yapan şirketler içerisinde bulunan istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr, yüksek kalitede ürün üretimine devam ediyor. Ürünlerini yakından incelediğimizde, üretim aşamasında son derece özen gösterildiğini söyleyebiliriz. Bu ürünler, uzun yıllar boyunca yapısını bozmadan kullanılabiliyor.

Kurşun Levha Kullanımının Önemi Nedir?

Çok sayıda alanda x ray ışınlarının kullanılması ve sonucunda radyasyon meydana gelmesi sağlık noktasında ciddi sorunlar doğurabilmektedir. Fabrikalarda, endüstriyel alanlarda ve sağlık kuruluşlarında radyasyon meydana gelmesine sebep olan cihazlar, x ray ışınları kullanılabilmektedir.

Radyasyondan ve x-ray ışınlarından tam korunma sağlanması iş sağlığı ve güvenliği kanunlarında da geçerli olduğu gibi gerekli önlemleri almayan firmalar çeşitli cezalara çaptırılabilmektedir. Kurşun levha radyasyonun önüne geçen en önemli malzemeler arasındaydı. Bu alanlarda hem çalışanlarınızı koruma hem de yasal olarak sorun yaşamama adına mutlaka levhalardan faydalanmanız gerekiyor.

https://istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr/kursun-levha/

 

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT