KREP KUMAŞ

KREP KUMAŞ

Dökümlü ve hafif olması nedeniyle hazır giyim sektörünün en çok tercih ettiği kumaş türleri arasında yer alan krep kumaş, başta abiye gece elbiseleri olmak üzere özellikle yazlık giysilerde sıkça kullanılıyor. Kullanılan materyale veya dokuma tekniğine göre birçok çeşidi bulunan krep kumaşı daha yakından tanımak isteyenler için küçük bir rehber hazırladık.

Kurulduğu 1992 yılından Türkiye’nin önde gelen hazır giyim markalarının ve moda tasarımcılarının kumaş tedarikini yapan Erler Tekstil’in ürün yelpazesini baz alarak hazırladığımız bu rehberde krep kumaşın özellikleri ve nerede nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Rehberde mesleğin duayenlerinden Erler Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Özvar’ın krep kumaş türleriyle ilgili verdiği pratik bilgileri de bulacaksınız.

https://www.youtube.com/watch?v=VnCYvY0BdaY

KREP KUMAŞ NASIL BİR KUMAŞTIR?

Akıcı, hafif, tüylenme yapmayan, üste yapışmayan, kolay kırışmayan yıkanabilir kullanışlı bir kumaş türü olan krep kumaş adını kullanılan materyalden değil dokusundan alır. Dolayısı ile tarih boyunca tekstil üreticileri farklı materyaller ve teknikler kullanarak farklı değişik krep kumaşları üretmişlerdir. Başlangıçta yün, viskoz, pamuk ve ipek gibi doğal elyaflardan dokunan krep kumaş, bugün çoğunlukla karma veya sentetik ipliklerden üretiliyor.

KREP KUMAŞ NERELERDE KULLANILIR?

Uzun yıllar farklı coğrafyalarda geleneksel giysilerde kullanılan krep kumaşın günümüz hazır giyim sektöründe türlerine göre farklılaşan çok geniş bir kullanım alanı vardır. Başta abiye gece elbiseleri olmak üzere günlük elbiselerde tercih edilen krep kumaştan şık kalem etekler, dökümlü bluz ve tunikler, tulumlar, pantolonlar, yazlık pardösü ve feraceler yapabilirsiniz. Ayrıca eşarp, şal gibi tamamlayıcı ürünler için de krep tercih edilebilir.

erler1.jpg

KREP KUMAŞ ÇEŞİTLERİ

Erler Tekstil’in farklı tür ve özelliklere sahip krep kumaşları hazır giyim markalarına ve tasarımcılara ilham verecek bir zenginliğe sahip. Her iki yüzeyi de aynı olduğu için hazır giyimcilerin tercih ettiği Double Krep, bir yüzeyi saten doku olduğu için anversaten de denilen Marco Miotti, inceliği ve hafifliği ile öne çıkan Zara Krep ve diğer kreplere göre daha düz bir yüzey dokusuna sahip olan Kristal Krep gibi piyasada en çok tercih edilen kreplere yer veren Erler Tekstil’in ürün gamında Naomi, Kayra, Olivya, Sofia ve Braga gibi özel krep çeşitlerini bulmak mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=Bg9GiSMTmFI

KREP KUMAŞ NEREDEN ALINIR?

Krep kumaş çeşitlerini oldukça zengin renk alternatifleriyle satışa sunan Erler Tekstil’in biri merkez olmak üzere Osmanbey’de üç, Ümraniye’de de bir mağazası bulunuyor. Zengin krep kumaş koleksiyonunu görmek toptan veya perakende alışveriş yapmak için bu mağazalar uğrayabilir veya ‘online’ alışveriş için erlerkumas.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

KREP KUMAŞ FİYATLARI

Krep kumaş fiyatları çeşidine göre farklılık gösterdiğinden tek bir fiyattan söz etmek mümkün değildir. Örneğin özel bir krep türü olan Marco Miotti, en hafif krepler arasında yer alan Zara krepten oldukça ucuzdur. Fiyatlar ve renkler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için www.erlerkumas.com adresini ziyaret edebilir, top olarak veya istediğiniz ölçüde parça kumaş olarak satın alma yapabilirsiniz.

Bu haber toplam 1382 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT