Kimsenin Size Anlatmadığı 5 Ebeveynlik İpuçları

Kimsenin Size Anlatmadığı 5 Ebeveynlik İpuçları

Doğal ebeveynlik daha çabuk öğrenen ve dışadönük bir çocuk yetiştirmek için oldukça önemlidir. Çocuğunuzda yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ediyorsanız, yaklaşımınızı değiştirmeli, modern ve nazik bir ebeveyn gibi davranmalısınız. Bu şekilde davranmanız çocuğunuzun daha dışa dönük ve kendini daha iyi ifade edebilen bir birey olmasını sağlayacaktır.

Modern ve Nazik Ebeveyn Olmanın Faydaları

Yavaş ebeveynlik içgüdüleriniz aktifse, çocukta bir farklılık olduğunu sezdiğinizde daha agresif olmanıza neden olabilir. Bu nedenle her daim sakinliğinizi korumalı ve çocuğunuzun iyiliği için olabildiğince nazik olmalısınız. Nazik ebeveynlik mutlaka içselleştirilmeli, bu şekilde davranılmalıdır.

Modern ve nazik ebeveyn olmanın faydaları tabiri caizse hayati önem taşımaktadır. Çocuğun daha iyi bir birey olarak yetişmesi, özgüveninin gelişmesi, ne istediğini bilmesi, güçlü bir karaktere sahip olması ve başarılı bir birey olabilmesi için nazik olmanız oldukça önemlidir. İletişim kopuklukları çocuğun hem psikolojik, hem de fiziksel olarak dengesiz büyümesine neden olur. Bu nedenle psikolojik ve fiziksel gelişimini desteklemek, stressiz ve doğru bir gelişim için koşulsuz ebeveynlik ögelerini öğrenmeniz gerekmektedir.

Fakat çocuğunuzun bir problem yaşadığını hissediyorsanız, ona nasıl yaklaşacağınızı önceden planlamanız gerekir. mSpy gibi uygulamaları kullanarak çocuğunuzun kimlerle neler konuştuğunu, nerelere gittiğini, nelerden hoşlandığını ve arkadaşlarıyla paylaştığı ya da yaşadığı sorunları yakından takip edebilirsiniz. Çocuğunuza göz kulak olmak için gizli ekran kaydedici olarak kullanabilirsiniz. Ek olarak mSpy tüm cihaza erişim imkanı verdiği için, telefonuna uzaktan tamamen erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede doğal ebeveynlikte olduğu gibi çocuğunuzu yakından tanır, nasıl ve hangi noktadan yaklaşacağınızın bilincinde olursunuz. Üstelik çocuğunuz bunu fark etmez ve size karşı olan güveni kesinlikle sarsılmaz.

En Etkili Ebeveyn Davranışları

Koşulsuz ebeveynlik, çocuğun bedel ödemeden ailesinden saygı ve sevgi görmesi anlamına gelmektedir. Herhangi bir koşul olmaksızın çocuk her daim sevilir, saygı görür, önemsenir. Ebeveyninin onayını almak için istemediği şeyler yapmak zorunda kalmaz. Çocuğunuza yaklaşımınızı değiştirerek bilinçli ve uslu bir birey olmasında etkin rol oynayabilirsiniz.

  1. Çocuğunuzun her zaman size ihtiyacı var, varlığınızı her zaman hissettirin.
  2. Onunla yakından ilgilenin. Bir başkasına, arkadaşına ya da yetişkine ihtiyaç duymasın.
  3. Yavaş ebeveynlik aksine çocuğunuzu önemsediğinizi hissettirin. Kendini değerli hissetmesi, size daha yakın olmasını sağlar.
  4. Sorumluluk bilinci kazanması için önemli olduğunu düşündüğü görevler verin.
  5. Koşulsuz ebeveynlik için şart koşmayın. Uslu olduğunda sevileceğini düşünmesin, her zaman sevildiğinin bilincinde olsun.

Etkili ve doğal ebeveynlik, çocuğunuzun daha sağlıklı büyümesini sağlar demiştik. Çocuğunuza zaman zaman bir yetişkin gibi davranmanız faydalı olacaktır. Örneğin bir şey anlattığında tüm işinizi bırakıp büyük bir ciddiyetle onu dinlemeniz, başarılı olduğunu düşündüğü aktivitelerde onu desteklemek gibi. Yavaş ebeveynlik yani ihmalkar ebeveynlik, çocuğun özgüvenini düşürebildiği gibi ailesinden uzaklaşmasına da sebep olabilir.

Ebeveyn çeşitleri arasında olan doğal ebeveynlik, zeki ve başarılı bir çocuk yetiştirmenin altın anahtarıdır. Bir dizi kural ile çocuk yetiştirmek değil, birey yetiştirmeyi amaçlar.

Ebeveynlerin Ebeveynlik Çalışması Gerekiyor

Doğal ebeveynlik, yavaş ebeveynlik ve koşulsuz ebeveynlik konusunda detaylı bilgi sahibi olmak, modern ve nazik bir ebeveyn olabilmek için mutlaka kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Daha iyi bir ebeveyn olmak adına bu yazıyı okuyorsanız, bu oldukça iyi bir davranış olacaktır.

Hiçbir şey yapmamaktansa, bir an önce araştırmaya başlamak ilk adımı attığınızı gösterir. İlk kez anne ya da baba olacaksanız; çocuklarınızla büyüyerek deneyim kazanabilirsiniz. Fakat bu konuda mutlaka tecrübeli ebeveynlerden bilgi almalı, kişisel deneyimleri okumalı ve kendinizi hazırlayarak gelişmek için çabalamalısınız.

Çocuğunuzun geleceği sizin ellerinizde. Hiçbir çocuk asi, agresif ya da kötü olarak doğmaz. Doğumundan çocukluğuna ve gençlik dönemine kadar yaşadıkları karakterinin şekillenmesinde etkin rol oynar. Ebeveyn olarak karakterli, başarılı ve bilinçli bir birey yetiştirmek sizin elinizde.

Sonuç:

Yavaş ebeveynlik yerine modern ve nazik ebeveynlik için çocuğunuzdan önce kendinizi geliştirmeli ve öğrendiklerinizi uygulamanız önerilir. Bu noktada dışarıdan yardım alabileceğiniz gibi bireysel olarak da yaptığınız araştırmalarla neticeye ulaşabilirsiniz.

Çocuğunuzla bağınız yeterince kuvvetli değilse, mSpy yazılımını kullanarak çocuğunuzun iletişimini, arkadaşlarıyla paylaştıklarını, problemlerini ve vakit geçirdiği mekanları kolaylıkla öğrenebilir ve buna göre bir davranış stili geliştirebilirsiniz.

Bu haber toplam 1000 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT