İtalya’da Mimarlık Okumak

İtalya’da Mimarlık Okumak
İtalya’da Mimarlık Okumak

 

İtalya’da Mimarlık Okumak her kişinin hayalidir. Çünkü orada çok iyi eğitim verilmektedir. İtalya’nın en seçkin okulları sadece kendini eğitme adamıştır. Sizde hayaliniz olan bir İtalyan mimarlık üniversitesine gidip eğitim alabilirsiniz. İşte bu eğitimi almak için gerekli tüm bilgileri bu yazıda toplanmaktadır.

İtalya’da okumak için 12 yıllık temel eğitimi almak gerekmektedir. Daha sonra TYT ve AYT sınavlarından yeterli puanı almak gerekmektedir. Bu sınavlarda barajı aşmak gibi bir durum söz konusudur. Daha sonra istenilen üniversiteye giriş yapma hakkı bulunmaktadır.

İtalya’da okumak için ilgili ve net bilgilere pavaedu.com sitesi üzerinden  ulaşabilirsiniz.

İtalya’da Mimarlık Okumak İçin Gerekenler

İtalya’da mimarlık okumak için gerekenler ve ilk öncelikler 12 yıllık temel eğitimin tamamlanmış olması gerekmektedir. Daha sonra ise yukarıda belirtildiği gibi ilgili TYT ve AYT sınavlarında başarılı sonuçlar getirmek gerekmektedir. 

Eğer İtalya’da mimarlık eğitimini yabancı dilde almak gerekiyorsa en az B2 seviyesinde TOEFL ve IELTS sahibi olmak gerekmektedir. Ayrıca İtalya’nın düzenlediği mimarlığa giriş sınavından yeterli puanı almak gerekmektedir.

İtalya’da güzel bir üniversite okumak için öğrenciler, Pavaedu danışmanlığına  ihtiyaç duyar. Bu üniversitelerde okumak yeterli miktarda parası olanlar için mükemmel bir avantajdır. İtalya’da mimarlık okumak parasal anlamda çok uygun olduğu için en güzel üniversitelerde okumak mümkündür.

İtalya’nın en iyi mimarlık üniversiteleri sırayla aşağıda listelenmiştir haldedir.

  • Politecnico di Milano İngilizce dili kullanan bir üniversitedir.
  • Politecnico di Torino İngilizce dili kullanan bir üniversitedir.
  • University of Genova İtalyanca dili kullanan bir üniversitedir.
  • Roma La Sapienza İtalyanca dili kullanan bir üniversitedir.

Pavaedu bilgilerine göre bu dört büyük İngiltere mimarlık üniversitelerinde okumak maddi açıdan değişiklik göstermektedir. Devlet yada özel üniversitede okumanın farkları tabii ki bu  yerde de mümkündür.

Devlet üniversitelerinde eğitim yıllık ortalama 500-3000€ civarındadır. Özel üniversiteler de okumak 7.000-13.000€ civarındadır. Bu meblağlarla çok rahat bir şekilde okumak mümkündür.

İtalya’da İç Mimarlık Okumak

İtalya’da iç mimarlık okumak kendini bu yönde geliştirmek isteyen kişilere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Sadece iç mimarlık değil İtalya’da mimarlık Okumak beraberinde pek çok güzelliği getirmektedir.

İtalya’da Mimarlık eğitimi almak ve bu yönde ilerlemek için ilgili öğrencilerin illa İtalyanca bilmelerine gerek duyulmamaktadır. Eğer siz de İtalyanca bilme konusunda pek yeterli bilgiye sahip değilseniz yine de İtalyan üniversitelerinde okuma hakkına sahipsiniz. Çünkü İngilizce İtalyan mimarlık dersleri almak mümkündür. 

Bununla birlikte İtalya’da okumak isterseniz sizde mimarlık imza yetkisine sahip olabilirsiniz. Böylece siz de mimarlık konusunda iş hayatında başarıdan başarıya koşabilirsiniz.

İç mimarlık normal mimarlık gibi olmamakla birlikte pek çok detay ve dikkat üzerine kurulu bir dünyadır. Siz kendi dünyanızı iç mimarlık detayları ile birleştirip çok bilgili bir iç mimar olabilirsiniz.

İtalya’da mimarlık okumak daha pek çok avantaja sahiptir. Öğrencilerin ulaşım, konaklama, yeme, içme, gezi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan burs başvuruları bulunmaktadır.

İtalya’da mimarlık üniversitesinden mezun olduktan yine burada iş bulma imkanı daha fazladır.

İtalya’da Mimarlık Sınavı

İtalya’da mimarlık sınavı ilgili üniversiteye geçebilmek için gereklidir. Devlet tarafından hazırlanan bu sınav çok zor değildir. Mimarlık okumak adında temel bilgilere sahip olan kişiler bu sınavı rahatlıkla geçebilmektedir.  

Sizin de İtalya’da mimarlık okumak gibi bir hayaliniz varsa bu hayalinizi ertelememelisiniz. Sizin için hazırlanan bu muhteşem fırsata dahil olmak için hemen harekete geçmelisiniz.

İtalya’da okumak normal şartlarda iş bulma olasılığını daha yukarıya çıkartır. Kaliteli ünlü bir İtalya mimarlık üniversitesinden mezun olan kişi gittiği her yerde özellikle de İtalya’da dolgun maaşlı iş bulabilir. Yeter ki İtalya mimarlık sınavında başarılı bir puan alsın, anında kendine güzel bir üniversite bulabilir.

Politecnico Di Milano Mimarlık

Politecnico Di Milano mimarlık üniversiteleri arasında en seçkin üniversiteler arasındadır. Öğretim ve öğretilen şeyleri uygulama konusunda mükemmel bir altyapıya sahiptir.

Üniversitenin tek amacı mimarlık konusunda öğrencilerini geliştirmektir. Bu konuda gelişmek isteyen bütün öğrenciler bu üniversitenin sunduğu imkanları değerlendirmelidir.

Siz de mimarlık konusunda kendinize güveniyorsanız mutlaka bu üniversite ile bağlantı kurmalısınız.

İtalya’da Üniversite Okumak

İtalya’da üniversite okumak yukarıda belirtildiği gibi çok teknik ve avantajlıdır. Bu yolda ilerlemek ve gelmiş geçmiş en iyi mimar olmak için bahşedilmiş güzel bir hizmettir.

İtalya'da üniversite okumak için hem maddi yönden hem de dil yönünden çok fazla birikime ihtiyaç yoktur. Onu da devlet yeterli ölçüde yardım sağlamaktadır. Devletten burs talep etmek oldukça kolaydır.

İtalya’da mimarlık okumak isteyen ve çok yüksek puanlarla kendini hazırlayan Her kişi elbette istediği üniversitede okuyabilir. Bunun için ilgili sınavlardan yeterli puan almak oldukça önemlidir. İtalya’da okumak sabır ve emek işidir. Bunu unutmamak kaydıyla her öğrenci İtalya’da okuyabilir.

İtalya Mimarlık Maaşları

İtalya mimarlık maaşları mimarın ne tür iş yaptığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Eğer mimar çok zor bir işte çalışıyorsa fiyat ona göre artacaktır. İtalya'da bir mimar işine göre değişen fiyatlarla ortalama olarak 4.460 € olarak çalışmaktadır.

İşini iyi yapan bir mimar için eğitim fiyatı ortalama olarak 2.300-40.000 € gibidir. Fiyatın bu kadar 2 ayrı uç rakamlarda olmasının nedeni, ilgili kişinin eğitim konusunda harcadığı genel ihtiyaçlardan kaynaklanmaktadır. Eğer mimarlık okuyan kişi özel üniversitede okuyorsa bu rakamlar daha fazla olabilmektedir.

Pek çok durum itibariyle özel üniversite ve devlet üniversitelerinin arasında çok fazla bir fark yoktur. İtalya’da özel üniversite de ya da devlet üniversitesinde okuyarak kişi hemen hemen aynı temel eğitimi alabilir. Özel üniversitede sadece kullanılan metot ve araç gereçler farklıdır. Temelde kişinin alması gereken eğitim aynıdır.

Pavaedu gerekli tüm bilgilendirmeyi iletişim kuranlara yapıyor.

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT