İstanbul tiyatro sahneleri nereler?

İstanbul tiyatro sahneleri nereler?
İstanbul, Türkiye’nin her anlamda en gelişmiş şehri. Buna kültür ve sanat yaşamını da dahil edebiliriz.

 

 


 

Türkiye’nin birbirinden güzel sahneleri İstanbul’un çok farklı yerlerine dağılmış durumda. Tarihi dokuya sahip sahneler olduğu gibi oldukça modern sahneleri de var İstanbul’un.

 

İşte biz de bugün İstanbul’un sahnelerinden bahsetmek istedik. İstanbul devlet tiyatroları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahneleri ve özel sahnelere de yazımızda yer vereceğiz. Hadi başlayalım.

 

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

 

 

 

Şişli’nin Harbiye Mahallesinde yer alan sahne, büyük bir kültür merkezinin içerisinde yer alıyor.

 

Sahnenin kapasitesi 598 kişilik. Bu haliyle Türkiye’nin en büyük sahnelerinden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde bir sahne olduğu için, sahnede sergilenen oyunlar da nispeten uygun fiyatlı.

 

Ayrıca sahnenin denize hâkim konumu da oyundan önce ve sonra güzel bir manzaraya eşlik etmenizi sağlayacak.

 

Zorlu Performans Sanatları Merkezi

 

 

 

Yakın zaman öncesinde hizmet vermeye başlayan Türkiye’nin en büyük sahnelerinden biri olan Zorlu Performans Sanatları Merkezi geniş kapasitesiyle alanında Türkiye’nin en iyi sahnelerinden biri.

 

Sahnede sadece tiyatro sahnelenmiyor. Her türlü sahne sanatına ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir teknik altyapıya sahip olan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ndeki etkinlikler ücret olarak biraz yüksek olsa da kesinlikle hakkını verecek etkinlikler sunuluyor.

 

Ali Paşa Hanı

 

 

 

Genco Erkal tarafından açık bir sahneye çevrilen ve yılın belli dönemlerinde kullanılan Ali Paşa Hanı, adından da anlaşılacağı üzere aslında bir han. Ancak eski tiyatro geleneğine en uygun atmosferi burada sağlamak mümkün.

 

Burada düzenlenen etkinliklere katılmak için hanın tiyatro olarak açık olduğu dönemleri iyi takip etmek gerekiyor.

 

Krek Tiyatro

 

 

 

Özel bir tiyatro girişimi olan ve 1999 yılında kurulan Krek tiyatrosu, aslında oldukça küçük ve sıradan bir sahne. Ancak burada sergilenen oyunların en önemli özelliği, oyunun cam ardında oynanması ve izleyicilere oyundan önce bir kulaklık verilmesi.

 

Bu sayede oyuncular, seyircilere seslerini duyurmak için yüksek sesle konuşmak zorunda kalmıyor. Böylelikle de oyuncular, seyircileri tüm atmosferi ile oyunun içine dahil edebiliyor.

 

1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu

 

 

 

Tarihi bir tiyatro sahnesinin 1989 yılında Ferhan Şensoy tarafından alınmasından sonra aslına uygun bir şekilde devam ettirilen tiyatro geleneğinin sürdürüldüğü, Türkiye’nin en eski tiyatro sahnelerinden biridir.

 

Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi üzerinde yer alan sahne, dünyanın hünkâr localı sayılı sahnelerinden biridir.

 

İkinci Kat

 

 

 

İstanbul’un özgün işler yapan tiyatro sahnelerinden biri olan ikincikat, 2010 yılında kurulan bir tiyatrodur.

 

Çok iddialı olmasa da özgün olmasıyla, kendine has bir kitle edinmeyi başlamış olan sahnede ilginç işler izlenebilir.

 

Haldun Taner Sahnesi

 

 

 

Kadıköy’ün en merkezi yerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Şehir Tiyatrolarının bir başka salonu olan Haldun Taner Sahnesi de tarihi İstanbul sahneleri arasında yer alıyor.

 

İstanbul’un en çok talep gören sahnelerinden biri olan Haldun Taner Sahnesi, biraz eski olsa da tarihi yapısı ve merkezi konumuyla tiyatro severlerin en çok tercih ettikleri sahnelerden bir tanesi.

 

 

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT