İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Lokal anestezi ile yapılan bu işlemler, diş sayısına göre farklılık gösterse de 10 ila 15 dakika arasında sürer. Bundan sonraki iyileşme süresi ise 2 ila 6 ay sürmektedir.

Diş kaybı, görünüş ve yaşam kalitesi açısından insan sağlığını olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Çene ve diş yapısına göre farklı farklı tedaviler hastalara sunulmaktadır.

  • Cerrahi bir işlem olan implant tedavisi ise, diş kaybı yaşayan insanların sık tercih ettiği tedavi yöntemidir.
  • Bu tedavi sonucunda kişi ömür boyu yapılan dişleri kullanacağından, insan sağlığına olumsuz etki etmeyen titanyum malzeme kullanılmaktadır.
  • Bu titanyum maddeler, boşluğa yerleştirilen köktür.

Çoğu insan bu tedavi sürecinden çekinse de, işlemi doğru yapan, güvenilir doktorlarla uygulanacak tedavi ile hayat konforu artıyor. Bu işlemi yaptıracak kişilerin aklına ilk olarak implant tedavisi ne kadar sürer sorusu geliyor. Tek ya da iki aşamalı tedavi yöntemi vardır. Tek aşamalı implant tedavisinde implantı üzerine geçici bir başlık uygulanır. İki aşamalı tedavi yolu ise, yapılan implantın üzeri diş eti ile kaplanarak, işlem yapılan bölgenin iyileşmesi beklenir. Lokal anestezi ile yapılan bu işlemler, diş sayısına göre farklılık gösterse de 10 ila 15 dakika arasında sürer. Bundan sonraki iyileşme süresi ise 2 ila 6 ay sürmektedir.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi uzun süren bir işlem olmasa da, uygulanan işlemin en doğru şekilde yapılması gerekir. Aksi halde ortaya birçok sorun ortaya çıkabilir. Diş kaybının olduğu boşluklar önce titanyum vidalar ile köklendirilir. Ardından bu köklere takılan protez dişler ile hem sağlıklı dişlere hem de kusursuz bir görünüme kavuşursunuz. Ülkemizde bu işlemi yapan birçok diş kliniği ve cerrah bulunmaktadır. İzmir implant tedavisinde oldukça iyi donanım ve cerrahlara sahip şehirlerimizdendir.

i̇mplant-tedavisi-ne-kadar-sürer.png

İmplant Tedavi Sürecinde Acı ve Ağrı Olur Mu?

Yapılan işlem sırasında lokal anestezi ile herhangi bir acı hissedilmez. Ancak, yapılan implant sayısına göre işlem sonrası bir nebze ağrı çekebilirsiniz. Unutmayın ki bu ağrı dişsizliğin ortaya getirdiği psikolojik ve fiziksel ağrının yanında hiçbir şeydir. Ayrıca bu ağrı, şiddetli ve uzun süren bir sorun değildir. Özellikle doğru işlem uygulandığında acı ve ağrı süresi minimal seviyelere indirilmektedir.

Hayat konforunuzu yükseltecek bu işlem için İzmir implant merkezlerinden olan DentLeon Diş Kliniği’nden faydalanabilir veya https://dentleon.com/tedaviler/implant-tedavisi/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT