Hangi Durumlar Leke Kremi Kullanılır ve Cilde Etkisi Nelerdir

Hangi Durumlar Leke Kremi Kullanılır ve Cilde Etkisi Nelerdir
Hangi Durumlar Leke Kremi Kullanılır ve Cilde Etkisi Nelerdir

 

 

Leke kremi deyince öncelikle güneş lekeleri, sivilce lekeleri ve gebelik sonrası oluşan lekelerin tedavisi amacıyla kullanılan kremler akla gelir. Günlük çalışma temposunda strese bağlı lekeler de oluşur. Kadınlar kadar erkekler tarafından da önemsenen cilt bakımı içinde önemli yer tutan bu tarz kremler cildin nemlenmesini ve beslenmesini sağladığı için tercih edilir.

Hangi Tip Leke Kremi Kullanılmalıdır

 

Bitkisel özlü içeriğe sahip olmasına bakılan en iyi leke kremi olarak kimyasal maddeleri içermemesi gerektiği söylenir. Meyan kökü, arbutin, kojik ve glikolik asit ile C vitamini gibi bileşenler gerekirken renklendirici, paraben ve GDO içermemesi gerekir.

Bitkisel özler, cildin yumuşamasına yardım eder ayrıca lekeleri giderir. Kremin günde iki defa sürülmesi gerekir. Böylelikle cilt daha pürüzsüz olur ve kusursuz bir görünüm elde edilir. Krem almadan kullanıcı yorumlarının okunması da doğru karar vermek için önem taşır.

Leke Kremi Neden Kullanılır

 

Leke kremi kullanan kişiler, cilt tipi ve lekelenme çeşidine göre ürün seçmesi gerekir. Cilt tipine göre alınması gereken kremler, her kadının kullanması gereken bir malzeme olur. Yaşlılık, gebelik ya da pigment sorunu nedeni ile oluşan lekeler, cildin aydınlığını ve pürüzsüzlüğü yok eder. Bu kremler ile cilt daha aydınlık görünür, cilt beslenir aynı zamanda leke oluşumu önlenir.

Belirli yaş gruplarında da oluşan lekeler gençlikte ergenlik dönemi sivilceleri ve yaşlılıkta da lekeler olarak ortaya çıkar. Hamilelik süreci ya da doğum kontrol hapları neticesinde değişen hormonsal dengesizlikler sonucunda da ciltte lekelenmeler başlayabilir ve bakımı yapılmadığında kalıcı duruma gelebilir. Her nedene bağlı olarak farklı krem kullanılır bu neden ile cilt yapısına ve lekelenmenin nedenine göre uygun leke kremi seçilir.

Güneş her ne kadar insan vücudu için önemli olsa da özellikle yaz aylarında güneşin en kızgın olduğu saatlerde UV ışınlarından dolayı leke ve çil oluşumu başlar. Lekelerin dışında deride hassasiyet yaratır. Cilt tipi ve lekelenme nedenini anlamak için uzmana başvurmak gerekir. Kontrol dâhilinde krem kullanılması farklı sağlık sorunlarının yaşanmaması açısından önem taşır.

 

SAÇ BAKIMI İÇİN HC COMPLEX İLE 6 FARKLI ETKİ

HC Complex; Saç Bakım Seti  ideal saç görünümü elde etmek üzere bitki özleri ve vitaminlerin harmanlandığı doğal ve etkili bir bakım ürünüdür. Özel üretim tekniği ve bitkisel içeriği, saçların sağlıklı uzamasını, yıpranmış saçların yeniden canlı ve parlak görünüm elde etmesini ve saç dökülmesiyle mücadelenizi destekler. Saçların doğal gelişimini destekleyerek ideal güzelliğine kavuşmasına yardımcı olur.

 

Bu haber toplam 19720 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT