Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Zararlı Güneş Işığı İltihapları Nasıl Geçer?

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Zararlı Güneş Işığı İltihapları Nasıl Geçer?
Kendi yapısı nedeniyle zarara neden olan güneş yanığı önlem alındığında büyük bir sorun olmaktan çıkacaktır. Dermokozmetik güneş kremleri seçimlerinizi yaparken kendi cilt yapınız ve genel hassasiyetleri önemsemelisiniz.

Kendi yapısı nedeniyle zarara neden olan güneş yanığı önlem alındığında büyük bir sorun olmaktan çıkacaktır. Dermokozmetik güneş kremleri seçimlerinizi yaparken kendi cilt yapınız ve genel hassasiyetleri önemsemelisiniz.

Yüzdeki Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Yanak kısımlar ve alın bölgesi ilende uzun süre güneşte kalmanıza bağlı olarak kızarıklık ve gerilimli his oluşabilir. Yüzünüze öncelikle ılık veya soğuk suyla müdahale etmek gözeneklerinizin doğal bir şekilde rahatlamasına fayda eder. Bunu sık sık yaparak güneş yanığı geçirmek başlangıç aşamasında cilt direncinizi kolayca artırabilirsiniz. Ardından da yüze özel bir güneş kremi kullanmanız önerilir.

Doğru Kullanım Önemli, Güneş Yanığı Kremi Nedir?

Kullanım öncesi dermokozmetik bir ürünü tanımanız nasıl yol alacağınız ve faydaların ne olacağı anlamında önemlidir. Güneş kremi, cilt yapısının UVA-UVB ışınlara karşı oluşan zararları gidermek, engellemek adına hazırlanan formül birleşimleri demektir.

Güneş yanıklarında kızarma dışı su toplaması çözümü isteyenler için dermatolojik bazı müdahaleler gerekebilir. Bu ayrıca bir tedavi süreci anlamına gelir. Dolayısıyla kullanacağınız krem ürünleri var olan sorunları içerik kapsamı dahilinde çözüme ulaşır.

İltihaplı Güneş Yanığı Su Toplaması Sorunu

Rahatsız edici bir his olan güneş yanığı iltihap ile beraber görüldüğünde derinizde ciddi anlamda hasar oluşabilir. İltihabın kendisi hasarın giderilmemesi, önlenmemesi ve devam eden zararlı ışınlarla beraber oluşmaktadır. Sorunun ilerlememesi adına, su toplamış olan alanın gerilimi azaltılmalıdır. Dermokozmetik krem çeşitleri ile onarıcı etkileri hissedebilirsiniz.

Güneş Yanığı Acısı Nasıl Geçer?

Oluşan yanık size sızı ile karışık acı hissi verecektir. Uzun süre devam eden bu histen hızlı şekilde kurtulmak istediğinizde doğru güneş kremi kullandığınızdan emin olmalısınız. Ferahlık, yumuşama ve rahatlama hissi veren güneş kreminiz iltihaptan kurtulma sürecinizin de geçmesi anlamına gelecektir.

  • Yanık acısının kötüye gitmesini engelleyerek işe başlayabilirsiniz.
  • Cildinizde hafif çaplı iltihaplanmaları giderirken farklı sorunlar olabileceğini hissediyorsanız uzman başvurusu yapılması önerilir.
  • Günde ne kadar kullanmanız gerektiği cildinizdeki hasara göre değişebilir.
  • Acıyı azaltmak için sorunu sürdürmemek ve o bölgeyi kendisini toparlayacağı şekilde temiz, nemli, esnek tutmak gerekir.
  • Kuru bir hava varsa yanık alanın çevresine de temiz bir pamukla güneş kremi sürmelisiniz.

Sabretmek Zor! Güneş Yanığı Kaç Günde Geçer?

Cildiniz kendisini ne kadar hızlı toparlıyorsa o kadar kısa sürede güneş yanığı geçecektir. İltihaplı olan kısmın kuruması kullandığınız kremle de alakalıdır. Kuruyan kısım ardından birkaç gün içerisinde deri kendisini toparlar ve yeniler. İltihap ileri düzeyde ise genellikle bu süre bir hafta veya daha da uzun sürebilir. Ciddi hastalıklarda güneş yanığı için krem kullanımı destek bir ürün olarak düşünülebilir.

Birden Oluşan Alacalı Güneş Yanığı Geçer mi?

Birçok kişi iltihaplı yanıklar öncesinde güneş yanıklarının alacalı lekeler bıraktığını fark edebilir. Genellikle geçici bu alacalı görüntünün sürmemesi için durumu hemen sonlandırmalısınız. Güneş ışınlarına karşı en etkili önlem ışınları kesmek olacaktır. Alacalı cilt görüntüsü birkaç gün içerisinde geçmesi gereken bir görüntüdür. Kalıcı bir sorunla karşılaştığınızda dermatoloji uzmanına başvuru yapabilirsiniz.

Nasıl Seçilmeli? Güneş Yanığına İyi Gelen Kremler

Krem seçimlerinizde en temelde cildinizin hassasiyetlerini öğrenmelisiniz. Kuru ciltlerin iyileşmesi daha zordur ancak bu yağlı krem kullanım demek değildir. Güneş yanığı çözüm isteyen birinin kremi nem oranı ve diğer beklentileri ayarında karşılaması gerekir.

Güneş Yanığı İçin Krem Önerileri

NarEcza üzerinden de göreceğiniz güneş kremleri farklı kategoriler altında değerlendirilebilir. Her markada öne çıkan patentli etken maddeleri ve kendi taleplerinizi değerlendirebilirsiniz.

1. Bebek ve Çocuk Güneş Kremleri

Henüz dış koşullara direnemeyen bebek ve çocuk cildi için Bioderma Photoderm serisini deneyebilirsiniz. Vichy Children Mist de etkili seçeneklerden biri olabilir. Dermoskin, Babe alternatiflerini yaş özelliklerini de dikkate alarak seçebilirsiniz.

2. Yüz için Mineralli Güneş Kremleri

Institut Esthederm Photo Reverse, La Roche Posay Anthelios Shaka, SVR Sun Secure Blur SPF 50 gibi seçenekleri mineralli güneş kremi kategorisinde bulabilirsiniz. Heliocare de odak noktası güneş kremi olan ve güneş yanığına ne iyi gelir? sorusunun yanıtını arayan bir markadır.

3. Renkli Güneş Kremi

  1. Vinoperfect, Institut Esthederm Photo Reverse, Synchroline Aknicare Sun gibi seçenekleri cildinizdeki alaca görüntüyü de gidermek üzere kullanabilirsiniz. La Roche Anthelios serisinin renkli seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

4. Yağsız Güneş Kremi

Cildinizde iltihaplanma varsa ve genel cilt yapınız yağlıysa iyileşme sürecinde gözenekleri zorlamayan yağsız ürünlere odaklanmalısınız. Kullanım konforu dışında içeriklerde daha farklı bir işlem süreci söz konusudur. Bioderma Photoderm Max, Vichy İdeal Soleil Emülsiyon seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

5. Su Bazlı Güneş Kremi

Suyun yoğunlaştırıldığı krem seçeneklerinde güneş yanığı nasıl geçer yanıtını daha kapsamlı şekilde kullanma şansınız olur. Su bazlı yoğunlaştırılmış güneş kremlerinin yanıkların geçmesini destekleyen çözümler de ağır basıyor. Neostrata Clarify Sheer, Avene Fluid, Sensilis Pure gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.

6. Vücut Güneş Kremi

Dermalogica güneş kremi serilerini vücudunuzun bütünündeki güneş yanıklarına önlem ve iyileştirme desteği açısından kullanabilirsiniz. Sensilis, Filorga seçenekleri de etkileyici olacaktır.

7. Güneş Sonrası Ürünler

Lierac ve Ducray serileri güneş yanığı izi nasıl geçer sorusuna yanıt olarak etkileyici formüller sunuyor.

 

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT