Google’da Sıralamanın Belirlenmesi

Google’da Sıralamanın Belirlenmesi
Google sıralama faktörleri Google tarafından net olarak belirtilmese de detaylı vaka analizleri, Google şirket ekibinden gelen doğrudan açıklamalar ve iyi bir araştırmayla bu faktörleri belirlemek mümkündür.

Google sıralama faktörleri Google tarafından net olarak belirtilmese de detaylı vaka analizleri, Google şirket ekibinden gelen doğrudan açıklamalar ve iyi bir araştırmayla bu faktörleri belirlemek mümkündür. Herhangi bir arama motorunda bir anahtar kelime girdiğinizde, yakından alakalı veya doğrudan eşleşen sonuçlar alırsınız. Bu noktada devreye SEO girer. Google sıralamalarını belirleyen faktörlerse şu şekildedir;

1.Anahtar Kelime

Url içindeki anahtar kelime ve sözcük grupları, bir içerik parçasının belirli bir arama hacmi bulunmaktadır. Bu hacim ne kadar büyükse arama sorgusu ile ilişkisi o kadar kolay kurulur.

2.Sayfanın Anahtar Kelime Yoğunluğu

Bir kelime veya kelime grubunun içerik içerisinde bulunma yüzdesidir.

3.TF-IDF

Türkçe açılımı terim frekansı – ters metin frekansı,  bir sayfada bulunan anahtar kelimelerin yoğunluğunu,  “normal” olana bakarak değerlendirir.

4. Heading Etiketi

Heading etiketleri bulundurdukları anahtar kelimeleri, bir sayfanın konu başlığının belirlenmesinde güçlü bir parametredir. H1 başlıkları bu ölçülendirmenin büyük kısmına sahip olurken, H2 ve diğer başlıklar giderek azalacak şekilde daha küçük bir kısma sahiptir. Ayrıca H2 başlığı kullanıcıların okumasını kolaylaştırarak erişilebilirliği arttırmaktadır.

5. Title Etiketinde Geçen Anahtar Kelime

Title etiketleri, sitede bulunan sayfaların ve içeriklerin başlıklarıdır. Genelde arama motoru sonuçları ve sosyal paylaşımlar için snippet’larda görüntülenirler.

*Snippet: İlgili bir anahtar kelimenin arama sonucu listeleme sayfalarında, sayfanın neyden bahsettiği hakkında 1-2 cümlelik bilgi veren her bir arama sonucuna snippet denir.

Bir Web Sitesinin Gücü Nereden Anlaşılır?

Bir web sitesinin gücü, içerik özgünlüğü, içerdiği konular ile alakası ve o içeriğe verilen backlink yani dış bağlantılar ile alakalıdır. Dış bağlantısı güçlü olan web siteleri o kadar güçlüdür.

Performansı yüksek bir seo çalışması ile sitenizi arama motorlarında en üst sıraya taşımak için seo araçlarını doğru kullanan bir SEO ajansı gereklidir. Siz de alanında bilgili seo uzmanlarından doğru bir hizmet almak için www.bigbang-digital.com ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT