Fermuar Nedir?

Fermuar Nedir?
Fermuar Nedir?

 

Fermuar bir kilittir. Karşılıklı iki yakayı veya kumaşı birleştirebilmek için kullanılır. Elbise, çizme, çanta gibi eşyaların ya da yaka ve cep gibi kapanması istenen yerlere dikilmesi suretiyle buraları kapatır. Sürgüsü çekilince karşılıklı dişler birbirine geçer ve dikilmiş olduğu kumaş veya derinin karşılıklı parçalarını birleştirir.

Fermuar yokken bu işler düğme, kopça çıtçıt veya iple yapılırdı. Tekstil sektörüne fermuar girdikten sonra birleştirme işleri daha kolay halledilmeye başladı. Fermuar o kadar tutuldu ki ve çok fazla çeşidi olduğundan artık günümüzde sadece yakaları veya kumaşı birleştirebilmek için değil aksesuar olarak kullanılmaya da başladı. Çantalarda bot, çizme gibi ayakkabılarda süs amaçlıda kullanılıyor.

Fermuar Nasıl Kullanılır?

Günümüzde pek çok fermuar çeşidi var. Metal veya plastik fermuarlar daha ucuza mal edildiğinden en fazla bunlar kullanılır. Fakat tek bir tane dişin bozulması fermuar artık işlemez olur. Bir diş kırıldığında tüm şerit işlevini kaybeder. Artık teknolojinin ilerlemesi sayesinde su geçirmeyen, kırılmayan ve hatta yanmayan fermuarlar üretiliyor. En iyi fermuarlar için https://www.ecefermuar.com.tr/ sitesinden dilediğinizi bulup satın alabilirsiniz.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT