EVYAP Fen Lisesi’ni açtı

EVYAP Fen Lisesi’ni açtı
Özel Mürüvvet Evyap Okulları, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kendi bünyesine bir de Fen Lisesi’ni ekledi.

Özel Mürüvvet Evyap Okulları gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin eğitim çıtasını bir üst noktaya taşımak amacıyla kurulan Özel Mürüvvet Evyap Okulları, okul öncesi, İlköğretim Okulu, Anadolu Lisesi’nden 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kendi bünyesine bir de Fen Lisesi’ni ekledi. Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yüksek düzeyli bilim ve fen adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek amacıyla kurulan Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi, Sarıyer İlçe protokolünün de katıldığı görkemli bir törenle açıldı.

evyaptoplu_642913990.jpg

Sarıyer’deki okul binasında gerçekleşen açılış törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Yavuz Acar, Okul Müdürü Kemal Pehlivan ve öğrenci velileri katıldı.

evyapkemalpehlivan_964565920.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Kemal Pehlivan Yaptı. Konuşmasında, Özel Mürüvvet Evyap Okulları’nın hedeflerinden ve Fen Lisesi’nin öneminden bahseden Pehlivan şunları söyledi: “1927 yılında kurulan ve Türkiye ekonomisinde belirli bir yer edinmiş olan Evyap ailesi, sosyal sorumluluk bilincinde bir kuruluş olarak Türkiye’nin eğitim çıtasını bir üst noktaya taşımak amacıyla Özel Mürüvvet Evyap Okulları’nı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında açmaya karar vermiştir. Okul öncesi, ilköğretim ve Anadolu liselerinden oluşan Mürüvvet Evyap Okulları bu yıl da Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi’ni açarak yoluna devam etmektedir. Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi, matematik ve fen bilimleri alanında üstün nitelikli bilim adamları yetiştirilmesinde kaynaklık etmeyi, öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi, bilimsel ve teknolojik gelişimleri de yeni buluşlara ilgi duyan çocuklara ortam hazırlanması, yeni teknolojileri kullanabilen yeni bilgiler üretebilen projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olabilecek şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini amaçlar. Büyük önder, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkartılması amacıyla kurulan bu lisemizde geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi hedeflenmektedir”.

konusmaevyap_176488606.jpg

Abdullah Nurkan: “Üniversite için önemli bir köprü”
Pehlivan’dan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nurkan ise; “Bugün burada geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişeceği güzide bir kurumu açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Evyap ailesinin ilçemize kazandırmış olduğu son dönemlerde alt yapı bakımından örnek teşkil edecek bir kuruma sahibiz. Çok sağlam bir eğitim-öğretime ihtiyaç var. Bunu düşündüğümüzde Fen ve Anadolu liselerimizin önemi ortaya çıkıyor. Üniversiteye girecek olan öğrencilerimiz için bu köprünün sağlam olması gerekiyor. Bu nedenle ilçemizin böyle bir kuruma kavuşması son derece önemlidir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve teşkilatımız adına Evyap ailesinin bu misyonu yüklenmesine karşın bu desteği nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuzun ülkemize Sarıyer’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Namık Şişman: “Böyle bir kuruma kavuşmamızdan dolayı mutluyum”
İlçe Spor Müdürü Namık Şişman ise görüşlerini şöyle paylaştı: “Böyle ender bir kurumun açılış törenine katılmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah memleketimize hayırlı evlatlar yetişir, bizim övünç kaynağımız olur. Spor dalında yetişenler de aktif olur. Atatürk’ün ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ prensibine saygılı kalır”

Recep Yel: “Böylesi önemli bir okul için Evyap ailesine teşekkür ediyorum”
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ise konuşmasında, Belediye olarak her zaman ilçedeki tüm okullara maddi-manevi desteğe hazır olduklarını belirterek, “Evyap Ailesi’ne ilçemize böyle bir Fen Lisesi kazandığı için çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak eğitime önem veriyoruz. Bu dönemde ilçemizde başarılı olan öğrencilerimize, aile durumları iyi olmayan öğrencilerimize burs yardımına başladık. Ayrıca bu dönemde ücretsiz üniversite kursları açtık. Boğaziçi Üniversitesi’nin kampusunda hafta sonu günleri başarı ama maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize ücretsiz kurs vereceğiz. Bunu da buradan tekrar müjdeliyorum, okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Ömer Karaman: “Evyap ailesi önemli bir markadır”
Son olarak konuşan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “İlçemizde iki tane fen lisesi oldu. Birçok il Bir dönemler fen lisesi açtığında bayram ederdi. Onun için bugünkü açılışın öneminin altını çizmek istiyorum. Kamu olarak da önümüzdeki günlerde fen lisesi açmayı planlıyoruz. 400 bin nüfusuyla Sarıyer’in her konuda olduğu gibi eğitim ve öğretim sahasında da iddialı bir durumdadır. Bu beyanda da özellikle özel okulların standardı Türkiye ile yarışacak konumdadır. Çok üst düzey özel okullara sahibiz. Bizim bir marka değerimiz olduğunu her zaman söylüyorum bugün tekrar bunu belirtmek istiyorum. Evyap Ailesi ülkemizde marka olmuş bir sanayi kuruluşu olmanın yanında hayır, eğitim ve sağlık sahasında da bu ülkenin hizmetine bir şeyler sunma konusunda çaba sarf eden bir ailedir. Yeni okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesini kesildi. Daha sonra okulu gezen Kaymakam Karaman derslere girerek öğrencilerle sohbet ederek çeşitli sorular sordu. Sorularına doğru cevaplar alan Karaman öğrencilere başarılar diledi.

evyapkeman_607432036.jpg

İlk yılında 12 öğrenci
En son teknolojiyle dizayn edilmiş sınıfları ve sosyal alanlarıyla eğitim veren Fen Lisesi’ne ilk yılında 12 öğrenci alındı. Her öğrenciye dizüstü bilgisayar verildi. Ayrıca başarı düzeylerine göre burs verilen öğrencilere yurt imkânı da sağlandı. 

evyapders1_917377155.jpg

Bu haber toplam 11558 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT