Dünyadan Birkaç Önemli Haber

Dünyadan Birkaç Önemli Haber

Trump'ın Hesabı Kapatılacağını Duyuruldu

6 Ocak'ta Kongre tarafından baskı gördükten sonra olaydan sorumlu kişi olarak görülen Trump'ı sosyal medya şirketleri engellemeye devam ediyor. Türkiye ve dünyadan önemli haberler listemizin başında olan Trump'ın sosyal medya hesaplarının kapatılacağı hakkında medyaya yansıyan haberlere göre, sosyal medya platformu Snapchat, Trump'ın hesabının askıya alınmasıyla ilgili son kararını geçen hafta verdi. Snapchat üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın hesabının gözden geçirildiği belirtildi, "Kamu güvenliği adına Trump'ın hesabını kalıcı olarak kapatma ve yanlış bilgilerin yayılmasını, nefret söylemi ve şiddete teşvik etme kararı aldık." İfadesi kullanıldı. formül. Trump destekçileri geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre'ye baskın düzenledikten sonra, Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere birçok sosyal medya platformu Trump'ın hesabına erişimi kısıtlarken Twitter, başkanın hesabını süresiz olarak askıya aldı.

4 Teknoloji Yükselişte

4 teknolojiyle ilgili ayrıntılı bilgileri listeleyen Teknolojik gelişmeler ve teknoloji haberleri ve bu teknolojiler hakkında aşağıdaki ayrıntılı bilgileri içerir:

1) Ağrısız Mikro iğneler

Bir kağıt parçasının derinliği ve küçük bir iğnenin genişliği bir kıl gibidir, bu da insanların ağrısız iğne ve kan testleri yapmasını sağlar. Mikro iğneler, potansiyele zarar vermeden cilde nüfuz edebilir Sinir uçları, aynı zamanda yerinde gönderilmesine veya yapılmasına da izin verir.

 2) Sun Chemical

Günümüzde çoğu kimyasalın üretimi fosil yakıtların kullanılmasını gerektirmektedir. Ancak bu yeni yöntem, atık karbondioksiti faydalı kimyasallara dönüştürmek için güneş ışığını kullanarak endüstriyel emisyonları azaltmayı hedefliyor. Proje, ilaçlardan deterjanlara, gübre ve tekstil ürünlerine kadar her şeye dönüştürülen faydalı bileşikler üretmek için atık gaz kullanmak üzere bir güneş rafinerisi inşa etmeyi hedefliyor.

 3) Sanal Organlar

Gerçek insan organlarından alınan yüksek çözünürlüklü veriler, organların işlevlerini kontrol eden karmaşık matematiksel mekanizma modellerine dönüştürülür. İkinci denklemleri çözen bilgisayar algoritmaları gerçek organlar gibi çalışmaya başlar. Araştırmaya göre bu şekilde oluşturulan sanal organların ilaç ve tedavilerin ilk değerlendirmesinde daha hızlı, daha güvenli ve daha düşük maliyetli sonuçlar üretmesi bekleniyor.

 4) Uzaysal Bilgi İşlem

"Uzaysal bilgi işlem" projesi, fiziksel ve dijital dünyaları birleştiren bir proje olarak kabul ediliyor ve günümüzün önde gelen teknolojilerinden biri. Bu teknoloji ile dijital ve gerçeklik neredeyse iç içe geçmiştir. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik örneklerinde gördüğümüz araçlar sayesinde, gerçek ortamı eşzamanlı olarak barındıran sanal unsurlara dönüştürmek için sanal gerçeklik gözlükleri gibi araçlar kullanılabilir.

 Kadın Sağlığı Hakkında Bilinen 3 Yanlış

  1- Kadınların Ruh Hali Yüksektir, Bu Nedenle Daha Fazla Migren Atağı Yaşarlar.

 Kadınların daha yüksek migren oranına sahip olduğu doğrudur, ancak bunun nedeni çok duygusal olmaları değildir. Sağlıklı yaşam ve kadına dair listemizin başında gelen bu yanlışın doğru nedeni hormonlar ve genetik farklılıklar ve bu hormonların beyin kimyası üzerindeki etkileridir.

  2- Hamileyim, Bu Yüzden Daha Fazla Yemem Gerekiyor.

Araştırmalar, hamile kadınların günde sadece 300 kaloriye ihtiyaç duyduklarını göstermiştir. Bu, büyük bir ev kurabiyesine karşılık gelir. Hamilelik sırasında kilo alan annelerin çocuklarının kalp hastalığına yakalanma ve% 30-% 35 oranında ölme olasılığının daha yüksek olduğu bilinmektedir.

 3- Kardiyovasküler Hastalık Bir Erkek Hastalığıdır.

Östrojen, menopozdan önce kadınları kardiyovasküler hastalıklardan koruyor gibi görünse de, sigara içmek, fazla kilolu olmak, egzersiz yapmamak, hamur işleri yemek, yüksek tansiyon ve diğer risk faktörleri gibi risk faktörlerinden muzdarip kadınların kalp hastalığına yakalanma olasılığı akranlarına göre daha yüksektir. Ayrıca diyabetli kadınlarda kalp krizi riskinin diyabetli erkeklere göre iki kat fazla olduğu bilinmektedir.

Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT