Denizyolu Taşımacılığı – BATI GROUP

Denizyolu Taşımacılığı – BATI GROUP

Lojistik sektöründe, eşya ve konteynerlerin taşınabilmesi için birçok farklı seçenek bulunur. Gönderilmek istenen eşya türüne, ağırlığına, lojistik için ayrılan bütçeye, coğrafi ve iklimsel koşullara, ulaştırma süresine ve diğer bazı kriterlere göre size en uygun olanı seçebilmeniz için karayolu, havayolu ve denizyolu taşımacılığı alternatifleri bulunmaktadır.

Uluslararası lojistik alanında günümüzde yaygın olarak tercih edilen taşımacılık yollarından biri denizyolu taşımacılığı yönteminde ulaştırılacak olan ürünlerin deniz yolu vasıtasıyla, dünyanın bir noktasındaki limandan diğer limana kadar güvenle sevk edilmesi sağlanır. Lojistik işlemi gerçekleştirilirken süre de ayrıca önemlidir. Konteynerin ne kadar sürede taşınacağını, yükü taşıyacak olan tarafın önceden belirtmesi ve tarafların bu süre üzerinde anlaşması gerekir. Uluslararası lojistik firmaları sayesinde küresel anlamda hizmet alınabileceği gibi ülke için limanlar arasında da konteyner taşımacılığı hizmeti mümkündür. Sıklıkla tercih edilen servislerden olan deniz yolu lojistiği, taşınacak malın ulaştırılması gereken yere zamanında ve düzenli bir biçimde ulaştırılabilmesini sağlar.

Deniz Yolu Taşımacılığı Avantajları

Deniz yolu taşımacılığı seçeneği diğer taşımacılık yöntemleri kadar hızlı olmasa da daha ekonomik olarak bilinmektedir. Yüklerin daha uygun bütçelerle taşınması için ülke içinde ve global anlamda tercih edilebilir. Ayrıca ağır konteynerlerin tek seferde taşınabilmesi için deniz yolu sıklıkla tercih edilir. Tek seferde yüksek miktarlarda ürün taşınabildiğinden daha az enerji harcanmış olur. Deniz yolunda kullanılan yakıt ve değişken maliyetler, diğer yollara oranla oldukça uygundur. Uluslararası lojistik firmaları için en çok kullanılan taşımacılık yöntemlerinden biridir ve uluslararası sahada daha avantajlıdır.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT