Botoks Nedir ? Botoks Nasıl Uygulanır ?

Botoks Nedir ? Botoks Nasıl Uygulanır ?
Botoks Nedir ? Botoks Nasıl Uygulanır ?

 

Yaş ile birlikte yüzümüzde ve vücudumuzda zamanın etkilerini örmeye başlarız. Bu gerçek kimi zaman canımızı acıtsa da kimilerinde de mutluluğa yol açar. Ancak genel itibari ile kimse vücudunda özellikle de yüzünde kırışıklık istemez. Kırışıklığın estetik ve güzel görünümün önünde engel olarak düşünen birçok kimseler mevcuttur. Kırışıklıklar en çok kadınların derdi gibi düşünülse de aslında kadınlar kadar erkeklerde bu konu ile oldukça ilgilidirler. Özellikle yüz kısmında oluşan kırışıklar erkeklerde de oluşmakta da estetik görünümden oldukça uzak bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Durum böyle olduğunda kremlerden eşitli uygulamalara kadar her şey denenmiş ancak kalıcı bir sonuç alınamamıştır. Son yılların en popüler uygulaması olan botoks tam da bu ihtiyaca cevap olarak ortaya çıkmıştır. Botoks uygulaması kadından erkeğe, gençten yaşlıya herkese uygulanabilir olması ve acısız bir yöntem olması ile diğer yöntemlerden ayrılmaktadır.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

            Botoks kadınlar ve erkekler arasında da en çok yüz bölgesine uygulanması ile bilinen bir uygulamadır. Yüzde de özellikle; çene, dudak üstü, kaş arası, kaz ayakları, dekolte bölgesi, boyun gibi bölgeler en çok uygulama yapılan alanlardır. Kadınlar gibi erkekler de bu bölgelere en çok uygulama yaptırmaktadır. Zamanında uygulama yapılmayan kırışıklıklar zamanla derinleşir ve artık uygulama da sonuç vermez. Bu yüzde yapılacak uygulamanın zamanında ve uygun aralıklarla yapılması çok önemlidir. Uygulama sonrasında 7-10 gün sonra botoksun etkileri görülmeye başlanır ve 4-6 ay sonra ile botoks etkisi azalmaya başlar. Botoksun etki süresi kişiden kişiye fark göstermektedir. Burada verilen 4-6 ay uzmanların vermiş olduğu ortalama süredir.

 

Botoks Kaç Kere Yapılır?

            Botoks tek seferlik yapılan bir uygulama değildir. Her botoks uygulamasında yaklaşık olarak 4-6 arasında süren bir etki vardır. Ancak düzenli bir şekilde yaptırılan botoks uygulaması bir süre sonra botoks yapılan bölgenin daha zayıf bir şekilde kırışıklık oluşturduğu ve botoksun daha uzun vadelerde etkisinin devam ettiği gözlemlenmiştir. Düzenli yapılan botoks sayesinde henüz oluşmamız kırışıklıklar engellenir ve derinleşmesinin önüne geçilir. Botoksun yapmış olduğu bu etkiye koruyucu etki denilmektedir. Ve botoks uygulamasının çokça tercih edilmesinin sebepleri arasında koruyucu etki etmesi bulunmaktadır.

Botoks Tedavi Amacı İle Kullanılır Mı?

            Botoks uygulaması birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Aşırı terleme tedavisinde ter bezlerinin bulunduğu sinir uyarısı bloke edilir. Böylelikle aşırı terleme rahatsızlığından 6 ay kadar da olsa kurtulma sağlanır. Özellikle hemen herkesin başında olan migren ağrıları için de botoks önerilen bir uygulamadır. Botoks maddesi ağrının görüldüğü ense, boyun ve şakaklar gibi bölgelere enjekte edilerek migren ağrısından kurtulmak mümkün olacaktır. Botoks dişlerini sıkarak ve gıcırdatarak uyuyan kişiler için de uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çenede hareketi sağlayan Masseter isimli büyük kasa botoks uygulaması yapılarak bu hastalığın da önüne geçilmek mümkündür.

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT