Bitcoin (BTC) Fiyatı İle İlgili Büyük Beklenti!

Bitcoin (BTC) Fiyatı İle İlgili Büyük Beklenti!
Bitcoin (BTC) Fiyatı İle İlgili Büyük Beklenti!

Bitcoin (BTC) Fiyatı İle İlgili Büyük Beklenti!

 

 

 

Kripto para birimleri ve özellikle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için sık sık fiyat tahminleri yapılıyor. Bu fiyat tahminleri arasında en bilindik olanı ise BTC’nin 100.000 doları görecek olması. Ancak bazı tahminler dudak uçuklatıyor.

 

6 Milyon Dolarlık Tahmin

 

Kripto para piyasasında yeni bir çağ başlatan ve Bitcoin'i rezervlerine ekleyen MicroStrategy firmasının CEO’su Michael Saylor yaptığı son açıklamalarda uzun vadeli Bitcoin fiyat beklentisini açıkladı.

 

Bitcoinhaber.net adlı kripto para, Bitcoin ve Blockchain haber sitesinde de belirtildiği gibi Saylor, Bitcoin fiyatının eninde sonunda 6 milyon dolarlık hedefe ulaşacağını ifade etti. Saylor, Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşler rağmen hala orta ve uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürdüğünü dile getirdi. Bunlara ek olarak ünlü CEO, tek bir Bitcoin bile satmadıklarını ve kişisel yatırımında da hiçbir satış yapmadığını dile getirdi.

 

6 Milyon dolarlık fiyat tahminin gerçekleşebilmesi için BTC fiyatının mevcut seviyelerden yaklaşık olarak %12.000’lk artış yaşaması gerekecek. Bitcoin günümüzde ise son düşüşler ile birlikte 48.000 dolar seviyelerinde seyrediyor.

 

Öte yandan Bitcoin’in 2021 yılı bitmeden 100.000 doları göreceği ifade ediliyordu. Hatta piyasanın popüler analistlerinden olan PlanB Bitcoin fiyatının Aralık sonunda 135.000 doları göreceğini dile getiriyordu. Ancak bu hedeflerin son 1 hafta içinde gelmesi pek de mümkün görünmüyor.

 

2022 Yılı Bitcoin Fiyat Hedefleri

 

Muhtemelen Saylor’ın 6 milyon dolarlık hedefi önümüzdeki bir yıl içinde gelmeyecek. Ancak pek çok önemli isim 2022 yılında 100.000 dolarlık hedefin geleceğini düşünüyor. Eğer BTC beklentileri karşılarsa %100’ün üzerinde artış yaşamış olacak.

 

Bunun yanı sıra 2022 fiyat hedefleri arasında 400.000 dolar gibi büyük rakamlar da bulunuyor. Eğer Bitcoin fiyatı %800 gibi bir artış yaşarsa ancak bu ütopik seviyeler ulaşabilir. Bu hedefler çok uzun vadede geçerli gibi görünse de kısa vadede bu fiyat seviyelerinin görülmesi çok da olası değil. Ama 100.000 dolarlık hedef 2022 yılında görülebilir makul bir seviye olarak değerlendiriliyor.

 

Yine de yatırımcıların kripto para piyasasındaki volatil fiyat hareketlerinin farkında olması ve kaybetmekten korkmayacakları miktarlarda yatırımlar yapmasında büyük fayda bulunuyor.

 

Bu haber toplam 791 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT