6 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

6 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken doğru karar vermek ve seçenekler arasında size en uygun olanı seçmek önemlidir.  Bu nedenle sağlık sigortası planlarken 6 sorudan oluşan bir liste derledik.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken doğru karar vermek ve seçenekler arasında size en uygun olanı seçmek önemlidir.  Bu nedenle sağlık sigortası planlarken 6 sorudan oluşan bir liste derledik. Bu sorular; kendiniz, sevdikleriniz ve bütçeniz için doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu bilgilere sahip olduğunuz zaman tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için artık hazır olacaksınız. İster ilk kez sağlık sigortası yaptırmayı planlıyor olun, ister mevcutta olan sağlık sigortanızı değiştirmeyi düşünüyor olun, bunlar mutlaka sormanız gereken sorulardır.

 

1- Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

 

Bazen, elinizde olmayan sebeplerden dolayı endişeli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, nitelikli bir sağlık desteği alabilmeniz için tamamlayıcı sağlık sigortasına ihtiyacınız olabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sosyal güvenlik kurumu kapsamında yer alan, anlaşmalı özel hastanelerde yapılan tedavilerde herhangi bir fark ücreti ödemeden faydalanabileceğiniz bir hizmettir.

 

2- Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

 

Sosyal güvenlik kurumu kapsamında olan ve 60 yaşının üzerinde olmayan herkes bu sigortadan faydalanabilir.

 

3- Tüm Hastanelerde Geçerli mi?

 

Sosyal güvenlik kurumu ile anlaşmalı olan her hastanede, bu sigorta kapsamında hizmet alabilirsiniz. Sosyal güvenlik kapsamında olmayan hastanelerde ise geçerli değildir.

 

4- Yapılan Tüm Ameliyatları Kapsar mı?

 

Ayakta yapılan ya da yatarak tedavi edilmesi gereken tüm masraflar, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına girer. Yapılan ameliyat masraflarını karşıladığı gibi oda ve refakatçi giderleri de sigorta kapsamındadır.

 

5- Doğum Masrafları da Sigorta İçerisinde mi?

 

Belirli şartlarda olmakla birlikte ek prim ödeyerek doğum ve tüp bebek masrafları için ekleme yapabilirsiniz.

 

6- Günde Kaç Defa Muayene Olabiliriz?

 

Bu durum sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Bazı şirketlerde günlük muayene sınırı bulunmazken, bazılarında bu sınır mevcuttur.

 

Tamamlayıcı sağlık kapsamlarını incelemek için  için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT