Sigara Bırakma Konusunda 4 Kesin Uygulama!

Sigara Bırakma Konusunda 4 Kesin Uygulama!
Sigara Bırakma Konusunda 4 Kesin Uygulama!

Sigara Bırakma Konusunda 4 Kesin Uygulama!

 

Sigara bırakma sorununa 4 kesin metot ile cevap vereceğiz. Doktor desteği ile ilaçlı, evde kendi kendinize, nikatin sakızı ile ve 15 dakikada Abrahamson metodu ile sigarayı kesin bırakma yöntemi hakkında bilgi alabilirsiniz. Sigara bırakma konusunu gelin incelyelim ve geç olmadan bir adım atmanıza vesile olalım.

 

  1. Sigarayı bırakmak için doktor desteği ile ilaç tedavisi
  2. Yedi günde sigarayı bırakma yöntemi
  3. Niktoin sakızı veya nikotin bandı ile bırakmak
  4. Abrahamson metodu ile 15 dakikada sigarayı bırakmak

 

Sigarayı kendi iradesi ile bırakabilen bir çokn insan tanımışsınızdır. Bunlardan birisi olabilmek elinizde. Şimdi gelin bazı yöntemler üzerinden sigara bırakma konusunu netleştirelim.

 

1. Doktor Desteği

Sigarayı bırakmak için ilk sırada yer alan yöntem doktro desteği almaktır. Doktor desteği ile gerekli ilaçları ve yöntemleri uzmandan edinebilirsiniz. Sağlık bakanlığının sitesi üzerinden hem telefon desteği hem de randevu alarak destek albilirsiniz. Sigara bırakma hattı ALO 171’dir.

 

  ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı tarafından takip edilen bireylere yönelik bilgilendirici ve motivasyon artırıcı SMS mesajlarının da gönderilmesine de başlanacaktır. Danışma Hattında sunulan hizmetlere yönelik önemli sorunların başında; gerçek dışı ve geçersiz çağrılar yer almaktadır. Operatörlerin iş motivasyonlarını düşüren bu geçersiz çağrıların önlenmesi, küfürlü veya hakaret içeren ifadeler kullanan bireylerin engellenmesi amacıyla hukuk birimiyle koordinasyon içerisinde çalışmalar yürütülmektedir. Bakanlık

 

2. Yedi günde Sigara Bırakma Yöntemi

 

Toplam 7 günde sigarayı bırakma yöntemi sigara bırakmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemler arasında yer alır. Bu yöntem evde kendi başınızıa uygulanabilen bir yöntemdir. Bir destek veya danışmanlık almanız gerekmez. Sigara bırakma yöntemlerini ilaç kullanmadan veya denetim olmadan yürütmek için ise en gerekli şey yüksek iradeye sahip olmaktır.

 

  1. İlk Gün: Sigara bırakma nedenlerinizi yazın, 2 saatte bir sigara için
  2. İkinci Gün: Sevmediğiniz bir sigara markasına geçin, daha düşük nikotinli ince sigara olabilir,
  3. Üçüncü Gün: 3-4 saatte bir sigara içmeye başlayın,
  4. Dördüncü Gün: 6-8 saatte bir sigara için, sigaradan ettiğiniz tasarruf ile en sevdiğiniz yenekleri yiyin,
  5. Beşinci Gün: Çevrenizdekilere sigarayı bırakmak üzere olduğunuz söyleyin, psikolojik olarak kendinizi hazırlayın,
  6. Altıncı Gün: 12 saatte bir sigara için,
  7. Yedinci Gün: 24 saat geçtikten sonra son sigranızı için, tüm paketlerden kurtulun ve 21 gün süre hiç sigara içmedeğiniz takdirde bağımlılık hissiniz de gidecektir.

 

3. Nikotin Sakızı veya Bandı Kullanın

 

Kendi kendinize uygulayaibleceğiniz bir diğer yöntem nikotin sakızı yöntemidir. Sigara içme alışkanlığı nikotin bağımlılığından meydana gelmektedir. Sakız ve bant gibi ürünler nikotin ihtiyacını giderir. Böylece sigara içme ihtiyacınız ortadan kalkar. Bu yöntemlerin işe yarama durumu kişiden kişiye değişlenlik gösterir. Bu ürünleri kullanırken asla sigara tüketmeyiniz. Sakız ve bant kullanımı da zaman içinde azaltarak sıfırlamanız gerekiyor.

 

Bu ürünleri kullanırken de eczacınıza ve doktorunuza mutlaka danışınız!

 

4. Abrahamson Metodu ile 15 Dakikada Sigarayı Bırakın

 

Sigara bırakma metodu olan ve sadece uzmanlar tarafından uygulanabilen Abrahamson Metodu ile tek seansta %90 Üzerinde başarı oranı vardır. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan BePositive sağlıklı yaşam merkezinden Sarıyer’e sadece yarım saat mesafede destek alabilirsiniz.

 

Dünyada 40 yıldır uygulanan Abrahamson metodu Türkiye’de BePositive.com.tr aracılığı ile 8 yıldır uygulanmaktadır, doğal yolla sigara bırakma uygulamasıdır. Herhangi bir ilaç uygulanmaz. Bioenerji yöntemi ile sigara içme arzusu sonlandırılır.

 

Bu süreçte  on binlerce danışan Abrahamson metodu ile sigarayı bırakmıştır. İlk seans sonunda danışanların %90 kadarı sigarayı bırakır. Yapılan takiplerde, sigaraya karşı ilgisizlik gözlemlenmiştir ayrıca bir çok danışan terapi sonrasında sigara kokusundan rahatsızlık duyduğunu hatta iğrendiğini belirtmektedir. Sigarayı bırakmak için geç olmadan adım atmalısınız.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT