Maslak'taki o plaza yıkılıp yerine daha büyüğü yapılacak!

Maslak'taki o plaza yıkılıp yerine daha büyüğü yapılacak!
Doğuş Grubuna ait Maslak’taki 28 katlı plaza yıkılıp yerine daha yüksek bir bina yapılacak. Yıkım şirketinin daha önce yaptığı açıklamaya göre yıkım sebebi ise mimar hatası...

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER
Doğuş Grubu
Maslak’taki en yüksek binasının yıkım işinin Maslak’ın Sarıyer’e bağlanmasından önce 2012’de MTKA İnşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri Şirketi’ne verdi. Maslak Planlarının onaylanmasıyla birlikte bu bölgede daha büyük bir proje yapmayı hedefleyen Doğuş Grubu yıkım işine başladı. Planların da onaylanmasıyla imar artışıyla birlikte aynı yerde daha büyük bir plazanın yapılacağı belirtiliyor. Planlar Ocak ayında Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmişti.

maslak-plaza-yikimi-ic.jpg22 Temmuz 2012 çıkan bir haberde MTKA İnşaat Yıkım ve Enkaz Kaldırma Hizmetleri Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Ali Bulut, Orjin Group'un burada yeni bir proje yapmak üzere binaları yıkıma karar verdiğini belirtti. Binaların yıkım sebebinin mimarı hata olduğunu ifade eden Bulut, ''24 katlı binayı Afrikalı bir mimar yapmış. Mimari hatadan dolayı binada sonradan güçlendirme yapılmış. Bu binanın yıkım sebebi otoparka araç girişinde sorun oluyormuş ve bina büyük rüzgarlarda sallanıyormuş. Binanın yıkımı İstanbul Teknik Üniversitesi'nin danışmanlığında, kontrollü bir şekilde yapılacak. Bunu kentsel dönüşüm olarak da görebiliriz'' dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 13110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum