İmar Barışı'nda eksiklikler Şükrü Genç'in önerileriyle tamamlanacak

İmar Barışı'nda eksiklikler Şükrü Genç'in önerileriyle tamamlanacak
Hükümet 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde alelacele çıkarttığı ‘İmar Barışı’ yasasındaki alt boşlukları Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in önerileriyle tamamlamaya çalışıyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde çıkartılan ‘İmar Barışı’ kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ancak alt yapısı oluşturulmadan çıkartıldığı için vatandaşın kafasında çok sayıda soru işareti oluşturdu. İmarsız ve kaçak yapıların yasal statüye kavuşturulması için çıkartılan yasa ile Esenyurt gibi çok katlı binaların bulunduğu bölgelerde büyük müteahhitlerin sorunları tamamen çözülürken, belediye ve hazine arazileri üzerinde oturan, binası yeşil alanda bulunan vatandaşların durumu ise belirsizliğini koruyor. Yasada bulunan boşluklar özellikle Sarıyer gibi büyük gecekondu mahallelerinin bulunduğu bölgelerdeki mülkiyet sorununu çözmüyor. Yasanın gecekondu mahallerindeki tapu sorununu çözmesi için önemli değişiklikler gerekiyor.

baris-ic2.jpg

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARINDA EKSİKLER ANLATILIYOR

Yıllardır Sarıyer’deki tapu sorunun çözümü için mücadele veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise gecekondu mahallelerindeki yüz binlerce vatandaşın mülkiyet sorununun çözülmesi ve İmar Barışı’ndaki eksiklerin giderilmesi için teknik ekibiyle birlikte çalışma başlattı. Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Şükrü Genç, Sarıyer’deki mahallelerde yaptığı toplantılarda İmar Barışı Yasası’nın alt boşluklarını anlatarak, yapılması gerekenler için de halkı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyor.

baris-ic1.jpg

ŞÜKRÜ GENÇ’İN ÖNERİLERİ BAKANLIĞA RAPOR EDİLDİ

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın İmar Barışı’nı tam olarak halka anlatamadığını ve İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın halkı yanlış bilgilendirdiğini öğrenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ise her gün yüzlerce kişinin katıldığı Şükrü Genç’in İmar Barışı toplantılarını yakın takibe aldı. Genç’in anlattığı yasadaki eksikleri ve çözüm konusundaki önerilerini tek tek kayıt altına alan ekip, geniş kapsamlı bir rapor oluşturarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Bu öneriler ışığında önümüzdeki günlerde yeni bir yönetmeliğin çıkartılacağı belirtiliyor.

RAPORA NELER EKLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen raporda; 2981 sayılı yasa ile tapu tahsis belgesi alan vatandaşların durumu ile ilgili herhangi bir açıklamanın getirilmediği ve bunun gerisinde olduğu belirtildi. Ayrıca; Büyükşehir ve Milli Emlak arazileri üzerinde oturan vatandaşların durumunun belirsiz olduğu, satışın nasıl olacağının bilinmediği, rayiç bedellerin çok yüksek olacağı, yasada tapu ibaresinin geçmediği ve ayrıca riskli alan ilan edilen mahallelerin durumlarının nasıl olması gerektiği belirtildi. Öte yandan, İmar Barışı yasasında güçlendirme izni olmadığı için deprem gerçeğinin unutulduğu da rapora yansıtıldı.  

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6568 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT