Sarıyer’in çözülmüş tek sorunu yok

Sarıyer’in çözülmüş tek sorunu yok
AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, Sarıyer Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet raporunu değerlendirdi.

Sarıyer Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporunu sert sözlerle eleştiren AK Partili Hüseyin Coşgun, “Bu rapor Sarıyer’e yakışan bir rapor değil, ben başkanın verdiği sözlerin altında ezildiğini görüyorum. Sarıyer’in çözülmüş tek sorunu yok. Başkan tüm enerjisini gecekondular için değil, kaçak plazaları aklamak için harcıyor” dedi.

7 senedir meclis üyeliği görevinde bulunduğunu ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Sarıyer’in sorunlarını çözüm odaklı çalışmadığını belirten AK Partili Hüseyin Coşgun, “Bu 7 senenin sonunda, Sarıyer’in birçok problemi çözülmüş, en azından belediye başkanı 2009’da billboardları süsleyen sözlerini tutmuş bir şekilde karşımıza çıkmasını isterdim. Ben başkanın verdiği sözlerin altında ezildiğini görüyorum. Bu raporun Sarıyer’e yakışmadığını da belirtmek isterim. 2012 yılından bu yana faaliyet kitapçığımızın kapağında akıllı belediye hizmet binası fotoğrafı oluyordu. Akıllı olduğu için üç yıl kendi kendine binanın büyümesini bekledik nihayet çalışmalara başlandı” dedi.

Hizmet binasını 7 yıldır bitiremediniz

Belediye hizmet binasının inşaatının yavaş ilerlediğini belirten Coşgun, “Hazır projeyi 7 yıldır bitiremediniz. 50-60 bin metrekare kapalı alandan bahsediyoruz, eşiniz dostunuz çoktur, mesela Koşuyolu’nda veya başka yerde müteahhitler bu büyüklükteki binaları 18-24 ayda bitirme sözü veriyorlar. Bizim binamız 60 ay oldu hala bitireceğiz. İlk ihalenin 65 milyon TL’ye verildiğini ve şuan maliyetin büyüklüğünün bir muamma olduğunu dikkatinize sunuyorum” dedi.

Ayazağa Sarıgül’den kaçarken, Şükrü Bey'e tutuldu

Faaliyet raporunu değerlendiren Coşgun, ”Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer için çok ciddi bir kazanımdı. 100 milyon TL’ye yakın bir gelir elde ettiniz ancak Ayazağa’ya dört tane duba, 2-3 metre kaldırım yaptınız. Ayazağa’dan aldığınız paraları en azından oralara verseydiniz bu sizin için bir başarı olabilirdi. Ayazağalılar Sarıgül’den kaçarken Şükrü Bey’e tutuldu” dedi.

Ayazağa’yı değil ama Maslak’ı seversiniz

Maslak planları üzerinden eleştirilerde bulunan Coşgun, “Hakkınızı yemeyim ama Ayazağa’yı değil de Maslak’ı çok seversiniz. 2-3 tane arazinin sorunlarını çözdünüz, sorunları olan plazalara iskan verdiniz, gecenizi gündüzünüze katıp planların geçmesi için kendi partinizin meclis üyesiyle dahi kavga ettiniz. Ankara’yı suyolu yaptınız. Ama gecekondu mahallelerine sıra gelince bahanelerin ardına sığındınız” diye konuştu.

Eczacıbaşı’nın CEO’suna okul ve caminin akıbetini sordunuz mu?

Faaliyet raporunda yer alan ziyaretlere değinen Coşgun, “Kitapçığın ziyaretler bölümünde Eczacıbaşı’nın CEO’su sizi ziyarete gelmiş, söz verdiğiniz ve parasını aldığınız Uskumruköy’den belediyemize devrolan 5 milyon TL karşılığında okul ve cami yapılacaktı bunu sordunuz mu çok merak ediyorum? Zekeriyaköy Acıbadem Hastanesi Başhekimi de ziyaretinize gelmiş, kiraya verdiğiniz o kültür merkezi için halkımız yararlanacak demiştiniz. Çok merak ediyorum acaba kaç kişi oraya gidip ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlandı? Sarıyer’in birçok problemi ile alakalı ne bir kimse ziyarete gelmiş, ne de siz gitmişsiniz” dedi.

Tüm enerjinizi gecekondular için değil kaçak plazaları aklamak için harcadınız

Coşgun sözlerini şöyle sürdürdü, “FSM’de yapılan yıkımlara değinmemişsiniz. Gecekondular için bir adım atmazken, özel işletmeler, plazalar için tüm enerjinizi harcadınız. Belediye başkanımızın yeğeni sahte imza ile ihaleler aldı, sahi onun akıbeti ne oldu? Bu faaliyet raporu Sarıyer’e hiçbir değer katmamaktadır. Ben artık Sarıyer Belediyesi’nin projeleriyle ve icraatlarıyla ulusal basında yer almasını bekliyorum. Para ile gazetelerden yer alıp bunu faaliyet kitapçığına koymak bir başarı değildir.”

CHP ile AK Partililer arasında gerginlik

Coşgun, kürsüde konuştuğu sırada CHP ile AK Partililer arasında tartışma yaşandı. Şükrü Genç’in, “Ülkenin güneydoğusunda savaş yaşanıyor” sözlerini eleştiren AK Partili Çoşgun, “Savaş iki ülke arasında yaşanır. Güneydoğu’da çakallara karşı yapılana, terörle mücadele denir” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine meclisi izleyenler arasında sesler yükselince iki partinin taraftarları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5773 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum