Mustafa Bakır: Büyükşehir, Sarıyer'i öteliyor!

Mustafa Bakır: Büyükşehir, Sarıyer'i öteliyor!
Sarıyer Belediye Meclisi'nde AK Parti meclis grubunun eleştirilerine CHP’li Mustafa Bakır cevap verdi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Aralık ayının ilk toplantısında AK Parti ile CHP’liler arasında yine sert tartışmalar yaşandı. AK Parti meclis grubunun eleştirilerine CHP’li Mustafa Bakır cevap verdi. Sarıyer Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Bakır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi Hükümetin Sarıyer’e gerekli hizmeti yapmadığını ve Sarıyer halkını sürekli ötelediğini söyledi.

Midyecileri soğuktan kurtarın artık

Kürsüde AK Parti grubuna eleştirilerde bulunan CHP’li Bakır, “Rumelikavağı’ndaki midyecilerle ilgili daha önce de bu kürsüden konuşmalar yaptım. Ama sürekli ötelendi. Orada Büyükşehir’in çalışması yok. İnsanlar orada zor şartlarda evlerine ekmek götürüyor. Bu kışta bu soğukta o insanları artık kurtarmamız gerekiyor” dedi.

mustafa-bakir-sariyer.jpg

“Sarıyer Merkez’de esnafı öldürdünüz”

Sarıyer’in en önemli sorunlarından biri olan çekici sorununa da değinen Bakır, “Sarıyer Merkez’de çekiciler ara sokaklardan gece saatlerinde araçlar çekiyor. İSPARK’lar istedikleri gibi davranıyor. İnsanlar çekiciler korkusundan alışveriş yapmıyor. Sarıyer Merkez’deki esnafları öldürdünüz” dedi. AK Partililerin “Sarıyer Belediyesi otopark yapsın” sözleri üzerine ise Bakır, “Sizin belediye başkan adayınız, seçim zamanı; "Büyükşehirle konuştum. Sarıdağ’ı delip otopark yapacağım" diyordu, vaadiniz vardı seçimi kaybettiniz diye mi yapmıyorsunuz söyleyin Büyükşehir’e yapsın. Sarıyer’e yapılan her hizmet bizim için önemlidir, kim yapmış önemli değil” dedi.  

“O çocuklara bir şey olursa sorumlusu sizsiniz”

Sarıyer Merkez’de tünelin açılmasından sonra yayalar için gerekli planlamanın yapılmadığına değinen Bakır, “Sarıyer Tüneli yapıldı 5 yıl geçti. Mehmet Şam Lisesi öğrencilerine o yolda bir şey olursa bunun suçlusu sizsiniz. O çocuklar caddelerde yürüyorlar. Basit bir uygulamayla bunu çözebilirsiniz. Yine Kilyos ana caddesinden giderken kaldırım ile asfalt bir olmuş, o kaldırımlar biran önce yapılması gerekiyor” diye konuştu.

mustafa-bakir-sariyer-kck.jpg

“Hastane ne zaman bitecek çıkın cevap verin”

Merkezi hükümetin Sarıyer’deki çalışmalarının durduğuna değinen Bakır, “Çayırbaşı’ndaki hastane, Seyrantepe’deki hastane ne zaman açılacak çıkın bir tarih verin. Sarıyer’de akşam bir çocuk doktoru yok. Bir beyin cerrahı yok. Sarıyerliler gece ilçe ilçe hastane, doktor arıyor” dedi.

“Borçsuz bir şekilde belediye binasını bitirdik”

AK Partililerin “Bir milyonluk bir hizmet gösterin” eleştirilerine cevap veren CHP’li Bakır, “Bir milyonluk bir hizmet gösterin diyorsunuz bize, yaptığımız belediye hizmet binası için, bizde geçmiş dönemlerdeki gibi İller Bankası’ndan aldığımız krediyi 50’ye böler birer birer trilyon hizmet yapardık ama biz ise borçsuz bir şekilde kendi imkânlarımızla o hizmet binasını oraya diktik. Bunun yanında faaliyet raporlarında ve bütçelerde de görüyorsunuz çıkılmadık merdiven, atılmadık asfaltlık yer bırakmıyoruz. Sizin düşünmediğiniz her yeri, her şeyi biz düşünüyoruz. Eleştirdiğiniz zaman altı dolu olacak. Ferahevler’e sizin ilçe binanızın yanında spor manzaralı bir tesis yaptık. Cıvıl cıvıl çocuk sesleri dinleyeceksiniz. Sizin bu dönem Büyükşehir’den geçen 400 milyonluk Sarıyer'e yatırım yapmanız lazım. Sarıyer’de bu parayla ne hizmet yaptınız? Hizmet yapan kazanır arkadaşlar bunu unutmayın” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6189 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT