Kurultay delegesi listesinde Mehmet Deniz krizi!

Kurultay delegesi listesinde Mehmet Deniz krizi!
Gökan Zeybek’in 27 oyla kaybettiği CHP İstanbul İl Kongresi’nde liste tartışması yaşandı.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz ilk açıklanan listede olmayınca büyük tartışmalar yaşandı. Deniz, daha sonra listeye ilave edilerek kriz çözülse de bu konu salonda farklı yorumlara neden oldu. Deniz’e karşı yapılan bu hamle İlçe Kongresi’nde kadın kotasından dolayı üstü çizilen dört delegenin hesaplaşması olarak yorumlandı. 

Gökan Zeybek liste hatasından kaybetti
Ayrıca seçimin az bir farkla kaybedilmesi de ‘Nerede hata yapıldı?’ sorusunu akıllara getirdi. Gerek seçim kampanyasında, gerekse salonda yaptığı konuşmada iyi bir performans sergileyen Gökan Zeybek bazı taktiksel hatalardan dolayı 27 oy gibi az bir farkla seçimi kaybetti. Çünkü Zeybek, Canpolat’a oy veren 14 delegenin daha oyunu alabilseydi yarışı kazanmış olacaktı.
 
- Bu noktada Gökan Zeybek’in kurultay delegesi listesine Sarıyer’den 8 kişi yazılırken, bu isimlerden birçoğunun il delegesi dahi olmaması hata olarak görüldü.  

- Delegeler tarafından listede yer alan Hüseyin Coşkun ve Ali Rıza Yılmaz gibi isimlerin üzerinin çizilmesi ve yerlerine kadın isimlerinin yazılması da ayrıca dikkat çeken farklı bir konu oldu. 

- Yine il yönetim listesinde yer alan bazı isimlerin kendi ilçelerinde tepki çeken isimler olması da farklı bir hata olarak görülüyor.

Bu haber toplam 7254 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
6 Yorum