Kulisler hareketlendi! CHP ve AK Parti’de tüm hesaplar 2019’a göre yapılıyor 

Kulisler hareketlendi! CHP ve AK Parti’de tüm hesaplar 2019’a göre yapılıyor 
AK Parti ve CHP’de ilçe kongreleri yaklaşırken kulisler hareketlendi.

Sarıyer’de yerel iktidarı elinde bulunduran CHP ile 2019’da belediyeyi yeniden kazanmak isteyen AK Parti’nin ilçe kongreleri için hazırlıkları devam ediyor.

İki partide de tüm hesaplar 2019 seçimleri için yapılıyor. Mevcut ilçe başkanları Salih Bayraktar ve Mehmet Deniz’in yeniden devam edip etmeyeceği yönünde kesin bir bilgi yok. Salih Bayraktar, AK Parti Genel Merkezi’nden gelecek olan mesajı beklerken, CHP’de ilçe başkanlığı için ise isimler öne çıkmaya başladı. 

AK PARTİ’DE GENEL MERKEZİN TAVRI BEKLENİYOR

2019 yerel seçimlerinde Sarıyer’i CHP’den almak isteyen AK Parti’de ilçe yönetimini seçecek olan mahalle delegeleri belirlendi. Delege yapısına bakıldığında, mevcut İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın görevine yeniden devam edeceği yönünde yorumlansada, AK Parti kulislerinde Genel Merkez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok güvendiği Salih Bayraktar’a farklı bir görev vermesi durumu da göz ardı edilmiyor. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra kongrelerde temizlik yapmak isteyen AK Parti’de yönetim listelerinde de ciddi sürprizler yaşanacak gibi görünüyor. 

CHP’DEKİ ASIL HESAP 2019 ADAYLIĞI

Kongreler yaklaşırken kulislerin en hareketli olduğu parti ise CHP. Yerel iktidarın da getirdiği cazibe CHP’de aday sayısını arttırıyor. Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz yeniden aday olmayacağını söylesede, CHP kulislerinde yine de tüm hesaplar Mehmet Deniz’e göre yapılıyor.

Hemen her akşam kurulan kulis masalarında Sarıyer’de ilçe başkanlığı, belediye başkanlığına giden yolda ilk aşama olarak konuşuluyor. CHP’de şuanda bir kanat Belediye Başkanı Şükrü Genç’in tavrını merak ederken, diğer kanat ise 2019’da hem belediye başkan adaylığı hem de meclis listesi hesabı yapıyor. Şuanda hem ilçe yönetiminden, hem de dışarıdan ismi geçen çok sayıda aday var. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan delege seçimleri CHP’deki fotoğrafı daha net bir şekilde ortaya koyacak. 

- CHP’de hangi isimler konuşuluyor, bu isimlerin avantajları ve dezavantajları neler?

- CHP’de kimler ilçe kongresini 2019’un ön aşaması olarak görüyor?

- AK Parti’de yeni ilçe yönetimi 2019’daki belediye başkanlığını nasıl etkileyecek? 

- AK Parti Sarıyer’de belediyeyi almak için siyasi olarak nasıl bir yol izleyecek?

Kulisler ısınırken kongrelerle ilgili tüm detayları aktarmaya devam edeceğiz…

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT