Ferahevler’deki cami tartışmasına AK Parti ve CHP'den açıklama

Ferahevler’deki cami tartışmasına AK Parti ve CHP'den açıklama
İlk kez Sarıyer Manşet'in gündeme getirdiği İBB'nin Ferahevler Camii'nin taşınması kararına Sarıyerli siyasiler açıklama yaptı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Büyükşehir’in Ferahevler’deki cami kararına; “Sömürü haramdır, dinimizi sömürmeyin” diyerek tepki gösterdi. AK Parti Sarıyer Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ise iddialara, “Oraya yeni bir cami yapılacak. Eski camide yıkılıp yerine yenisi yapılacak” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da talimatıyla Şırnak’ta şehit düşen Sarıyerli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adının verildiği park ve spor kompleksinin yerinin Büyükşehir tarafından cami alanına çevrilmesine CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz tepki gösterdi. İhtiyaçtan değil siyasi bir karar olduğunu savunan Deniz, “Sömürü haramdır, dini sömürmeyin” dedi.

İBB Meclisi’nin kararını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Ferahevler’de yıllardır kullanılmayan içerisinde Ferahevler Spor Kulübü'nün bulunduğu alana, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından içerisinde halı saha, basketbol sahası, jimnastik aletleri, yürüyüş parkı, sosyal dinleti alanları ve kreş bulunan bir spor kompleksi yapmıştır. Yapılan tesise de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ocak ayında Şırnak’ta şehit düşen Sarıyerli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adı verilmiş. Bu ay sonu gibi açılışı yapılması tasarlanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’li meclis üyelerinin oyları ile biten bu spor kompleksinin üzerine cami yapılacağı kararı çıkmıştır. Bu karar bir ihtiyaçtan doğmamış, siyasi bir karardır” dedi.

Camiye ihtiyaç varsa yaparız

Ferahevler’de 3 adet caminin olduğunu ve yeni bir camiye ihtiyaç olmadığını savunan CHP’li Deniz, “Dedeman Camii, Merkez Camii, Ferahevler Yeni Camii, İhtiyaç varsa camii de Sarıyer Belediye Başkanımız yapar daha önce Merkez camisini yaptığı gibi, FSM Mahallesinin camisini yaptığı gibi, camileri ve dini tesisleri düzenli olarak bakım ve temizlik işlerinin yapıldığı gibi, halk vatandaş isterse Ferahevlerin herhangi uygun bir yerine camii de yapılır. Kaldı ki buraya yapılan spor tesisleri, kreşler, gündüz bakım evleri, başta mahalle muhtarının, spor kulüplerinin, mahalle derneklerinin ve Ferahevler halkının rızası olarak yapılmıştır.”

“Dini sömürmek haramdır”

Büyükşehir Belediyesi’nin halkın dini hassasiyetlerini istismar ederek, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri engellemek istediğini vurgulayan Deniz, “Madem camii yapılmak isteniyordu da, Boğaz'da 1 çivi çakılmasına müsaade etmeyen AKP’li İBB Belediyesi, AKP’li ilçe başkanlığının bitişiğindeki bu tesisin yapılmasına neden bugüne kadar göz yumdu. Sömürü haramdır, kendini dindar hissetmek güzel ancak bu dindarları aldatılmış olarak kendilerini hissettirmeyelim. Ben kendimi dindar hissediyorum ancak sömürülmüş ve kandırılmış hissetmek istemiyorum. Camii lazım ise vatandaş kendisi zaten yapıyor, hatta kendi imkânları ile yapıyor. Ferahevler’deki çocukların spor yapacağı alanlara camii yapmak istemezler, isteselerdi de bugüne kadar kimseye sormadan yaparlardı” dedi.

AK Partili Nurettin Çelik, “Bu alana yeni bir camii yapılacak”

AK Parti Sarıyer Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ise Sarıyer Manşet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Maltepe’de örneği olan güzel bir cami var. Bu alanın bir bölümüne otoparklı yeni bir cami yapılacağını ancak eski caminin de yıkılıp yerine yeniden yapılacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 5350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT