CHP referandum çalışmasına Sarıyer Merkez’den başladı

CHP referandum çalışmasına Sarıyer Merkez’den başladı
Sarıyer Merkez’de referandum çalışması yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, esnafa “Hayırlı İşler” diyerek üzerinde “Neden Hayır” yazılı broşür dağıttı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum saha çalışmasına Sarıyer Merkez Mahallesi’nden start verdi. İlk önce Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel’i ziyaret eden İlçe Başkanı Mehmet Deniz daha sonra CHP Mahalle Başkanı Uygar Bayraktar ve ilçe yöneticileri ile birlikte taksi duraklarını, dernek merkezlerini ve esnafları ziyaret etti. Esnafa “Hayırlı İşler” diyen Başkan Deniz, referandumda “Hayır” oyu için destek istedi. CHP’liler ziyaretler sırasında vatandaşlara, üzerinde “Neden Hayır?” yazılı, içeriğinde ise 10 maddelik bir açıklamanın bulunduğu broşür dağıttı.

chp-ic1.jpg

Mehmet Deniz, “Sakin ve güçlü bir kampanya yürüteceğiz”

Referandum kampanyasını sakin ve güçlü bir şekilde yürüteceklerini belirten Mehmet Deniz yaptığı açıklamada, “Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Ortamı germeyeceğiz. Sarıyer’de nokta çalışmaları yaparak, referandumda bütün kesimlerden, bütün vatandaşlarımızdan  “Hayır” oyu talep edeceğiz. Halk zaten gerginlik istemiyor ama iktidar partisi sürekli olarak toplumu kargaşaya sürüklemek istiyor. Sarıyer’de biz ne kadar bu işi sakin götürelim desek de maalesef bu konuda fırsat tanımıyorlar. Genel Başkanımız geçen hafta TİM salonuna geldiğinde bazı derneklerimiz tarafından ana arterlere değişik sloganların yazıldığı pankartlar asılmıştı. Bunlardan biri de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazan pankarttı. Ancak bir saat içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri bütün bu pankartları topladı. Buna karşın AK Parti’ye ait pankartlar bir haftadır ana arterlerde asılı vaziyette duruyor.  Buradan özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı’na sesleniyorum. Bu tür olaylara meydan vermeyelim. Bunlar aramızda gerginlik yaratır” dedi.

“Hayır, önde gidiyor”

Yapılan kamuoyu araştırmaları ve parti olarak yaptıkları çalışmalarda “Hayır” oyunun fazla çıktığını belirten Deniz, “Vatandaşlarımızdan hayır tercihini kullanmalarını istememizin birçok nedeni var. Çünkü mevcut iktidar 15 yıldır hangi yasayı isteyip de çıkartamadı da böyle bir şeye başvurdu?  “Evet” tercihini kullanacağını belirten vatandaşlarımıza ‘neden evet diyorsunuz?’ diye sorduğumuz geçerli bir neden söyleyemiyorlar. Kamuoyu araştırmaları ve yaptığımız çalışmalar da zaten bizim lehimize görünüyor. Bu nedenle Sarıyer’de güzel bir hava var. Bir şölen havasında, bahar havasında referandum çalışmasını yürütelim istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 6349 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum