Aday olmayacağını açıklayan Mehmet Deniz kimi işaret etti

Aday olmayacağını açıklayan Mehmet Deniz kimi işaret etti
CHP’de hareketli geçen mahalle delege seçimlerinin sona ermesiyle kongre tarihi ve mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in durumu netleşti.

Mehmet Deniz, 9 Aralık’ta Maslak Tim Salonu’nda yapılaması planlanan kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Açıklamasında, “Delege seçimi başlarken çok zorda kalmadıkça aday olmayacağımı, partimize daha farklı noktalarda hizmet etmeye devam edeceğimi beyan etmiştim. Siyasette söz çok önemlidir. Verdiğim sözde duruyorum” diyen Deniz, parti yönetiminin de gençleşmesinden yana olduğunu vurguladı.

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Uzun süren, mahalle delege seçimleri 15.10.2017 tarihi itibaren bitmiştir. 38 mahallenin her birinde sandık konularak üyelerimizin demokratik haklarını kullanması sağlanmış ve sorunsuz biçimde 400 delege seçilmiştir.Bu 400 delege, 18 doğal delege (Belediye başkanı, İlçe başkanı, İlçe yönetimi) ile birlikte 09 Aralık 2017 ‘de Maslak Tim Salonu’nda İlçe Başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi ve 19 il  degelemizi seçecektir.

Parti içi demokrasiyi yaşatan tek partiyiz

Hep söylerim, ülkemizde ön seçim yaparak milletvekillerimizin %80’nini Üyelerle mahallelerde delege seçimi yaparak, delegelerimizi seçen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Üyelerini önemseyerek parti içi demokrasiyi yaşatan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkede de tam demokrasiyi getirecektir.

CHP dışında sağından, solundan, liberalinden, muhafazakarından, milliyetçi partilere kadar, CHP dışında delege seçimi yapan parti yoktur. Bunun için gururluyuz.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı için aday adayı arkadaşlar var, bu isimler çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunları destekleyen aday olmasını sağlayan, ilçemizde öne çıkmış siyasi aktörler var. Çok doğal bir süreç yaşıyoruz. Aday adayı arkadaşlarımız çalışacak, onları da destekleyen Sarıyer’de ki siyasi aktörlerimizde sonuna kadar onlardan desteğini esirgemeden sürdüreceklerdir. Bu siyasetin gereğidir. Hiç bir arkadaşımıza, hiç kimsenin sen dur, sen çekil deme lüksü ve hakkı yoktur. Bütün adaylara başarılar diliyorum.

Aday değilim ve yönetimin gençleşmesinden yanayım

Ben CHP Sarıyer İlçe Başkanı olarak, delege seçimi başlarken çok zorda kalmadıkça aday olmayacağımı, partimize daha farklı noktalarda hizmet etmeye devam edeceğimi beyan etmiştim. Siyasette söz çok önemlidir. Verdiğim sözde duruyorum. Çok kıymetli adaylar yarışacak gibi gözüküyor. Benim gönlüm Partideki Yönetim kadrolarının gençleşmesinden yanadır.  Ben kalbimi geçliğe verdim. Daha dinamik, daha genç, daha güçlü bir Sarıyer istiyorum. Bizlerde, onlara gerekirse hiçbir göreve talip olmadan, danışmanlık görevi yaparak partimize hizmet verebiliriz. Sarıyer CHP gençleşecek ve gençleşmelidir.

Biz Sarıyer’in birkaç yıl sonrasını değil, 20 yıl sonrasını düşünmek zorundayız.

Bu haber toplam 5647 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT