Yıldırma politikası mı?

Yıldırma politikası mı?
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi yıllardır çözülemeyen sorunlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sitem ediyor.

İstanbul’un göbeği sayılan lüks sitelerin ve plazaların gölgesindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi yıllardır çözülemeyen sorunlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sitem ediyor.

Yaklaşık 50bin kişilik nüfusuyla Sarıyer’in en kalabalık mahallesi olan FSM, bir türlü çözülemeyen sorunlarıyla neredeyse İstanbul’un da en dertli mahallesi konumunda.  Lüks sitelerin ve plazaların gölgesindeki mahalleye bir dokunan bin ah işitiyor.  Yıllardır tüm uğraşlara rağmen çözülemeyen sorunlar yüzünden hem muhtar hem de mahalle halkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sitem ediyor.  İstanbul’un göbeği olarak görülen ve konumuyla rantın yüksek olduğu bu mahalle de sorunların çözülmemesi ise yıldırma politikası olarak görülüyor.

Mahalle halkı; Seçimde bize gelmeyin!
İGDAŞ, İSKİ ve Trafik probleminin yanı sıra Baltalimanı’ndaki arıtmanın verdiği koku mahalle halkını adeta çileden çıkartmış. Binlerce ailenin yaşadığı 3 sokaktaki su şebekesi yok. 4 sokakta ise doğalgaz hizmeti verilmiyor. Mülkiyet sorununun yanı sıra, tüm bu sorunların çözümlerini büyük bir umutla bekleyen mahalle halkı, “Bizim sorunlarımız için sadece seçim dönemleri sözler veriliyor. Başta İBB Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere kimse artık seçimlerde bize gelmesin. Verilen sözlerin nasıl havada kaldığını görüyoruz. Bizi gerçekten düşünüyorlarsa bir an önce sorunlarımızı çözsünler. Çok şey istemiyoruz, insanca yaşamak için temel problemlerimizin çözülesini istemek en doğal hakkımız” diye konuştular.

fsmichaber_520788982.jpg

Muhtar: Büyükşehirden çok dertliyiz!
Yıllardır verdiği dilekçelere olumlu yanıt alamayan mahalle muhtarı Osman Karaçam, “Büyükşehirden çok dertliyiz. Verdiğim dilekçelerin hiç birinden bir cevap alamdım. İGDAŞ, İSKİ, Kavşak genişletmesiyle ilgili tüm taleplerimiz hep geri çevriliyor. Özel proje kapsamında deniliyor. Bu bize bir cezamı yoksa yıpratma politikası mı bilemiyorum. 48 bin 700 kişinin yaşadığı Sarıyer’in en kalabalık mahallesi, mülkiyet sorununu geçtik, doğalgaz, su gibi insani ihtiyaçlarımızın karşılanması için çaba harcıyoruz artık” dedi.

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum