Şinasi Yalçın MANŞET'e konuştu

Şinasi Yalçın MANŞET'e konuştu
25 yıl belediyecilik yaptım ama şuan Sarıyer’de yaşadığım heyecanı hiçbir zaman hissetmedim.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından başkan yardımcılığına getirilen ve Genç’in projelerinin gerçekleştirilmesi noktasında önemli görevler üstlenen Şinasi Yalçın, Sarıyer Manşet’e konuştu. Yalçın, “25 yıl belediyecilik yaptım ama şuan Sarıyer’de yaşadığım heyecanı hiçbir zaman hissetmedim” dedi.
Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Kültür-Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,  Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ den sorumlu Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile beraber Sarıyer’in nasıl yönetileceği konusunda önemli bilgiler verdi.

“Katılımcı belediyeciliği yaratacağız”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç seçim kampanyası boyunca her fırsatta “Sarıyer’i Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöneteceğiz” derken konuyla ilgili yaptığı çalışmaları, yardımcısı Şinasi Yalçın şöyle anlattı: “Belediyemiz içersinde bir sivil toplum örgütleri ve muhtarlıklar birimi oluşturmak istiyoruz. Kent Konseyi işlevi görebilecek ama belediye bünyesinde olacak, bunun içinde belediyemizin memurları olacak. Belediyemizin bütün birimlerinin buraya servis yaptığı sivil toplum örgütleriyle konuları tartıştığı, Sarıyer’in sorunlarının ve önceliklerinin neler olması gerektiğinin tartıştığı bir platform yaratacağız. Bu platforma ayda en az bir kez de Sayın Başkanımız Başkanlık yapmak suretiyle belediyenin içindeki olaylarla, yurttaşlar ve sivil toplum örgütlerinin düşündükleri olayları bir arada tartışmayı sağlayacağız. Böylece biz, halkla birlikte belediyeyi yönetmek anlayışını yaşama geçirmeye yönelik bir adım atmış olacağız. Katılımcı belediyeciliği yaratmış olacağız. Bir de demokratik işleyişi gündeme getirmiş olacağız. Sadece bu düşünce aşamasında olmayacak. Bu düşüncenin projeye dönüştüğü aşamayı da bu kurumlarla birlikte organize edeceğiz. Bunun karara dönüştüğü aşama belediye meclislerimizdeki komisyon çalışmalarında yine sivil toplum örgütlerimiz düşüncelerini yansıtarak karara dönüştürecekler. Uygulama süreçlerinde de takip etmeleri konusunda da destek isteyeceğiz. Çünkü herhangi bir projenin uygulama aşamasında olumsuzluklarla karşılaşmasını öz denetim ile ortadan kaldırmak istiyoruz.”

Her mahalleye semt evleri geliyor
Başkan Şükrü Genç’in en önemli söylemlerinden biriside; “Sarıyer’de halkın belediyesinin kurarak Sarıyer’i halkla beraber yöneteceğiz”  sözleriydi. Bu konuyla ilgili olarak da, Yönetim sürecine halkın her birimini katmak istediklerini ve toplumu her alanda duyarlı yurttaş durumuna getirmek istediklerini belirten Yalçın, “ Tüm mahallelerimize semt evleri kuracağız. Semt evlerinde muhtarlıklarımız olacak. Muhtarlıkların yanında belediyemizin emlak vergilerini topladığı bir birim olacak. Yani yurttaşlarımız Sarıyer’e gelmeden mahallelerinden vergilerini ödeyecek. Sağlık birimi ve toplantı salonu olacak. Toplantı salonu da mahalle meclisi olacak. Yurttaşlarımız mahallesine belediye başkanının ne zaman geleceğini bu meclisten öğrenecek, Sarıyer’e gelip başkanı görme kuyruklarına girmeyecektir. O mecliste muhtar, sivil toplum örgütü temsilcileri, spor kulübü temsilcileri, okul aile birliği temsilcileri, okul yöneticileri, özürlü yurttaşlarımız varsa onların temsilcileri olacak. O meclis o mahallenin sorunlarını sıcağı sıcağına başkanımızla tartışacak” diye konuştu. 

“Sarıyer’i Kültür-Sanat ve Müzik Merkezi yapmak istiyoruz”
Kültür-Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de kendisine bağlı olan Yalçın, Başkan Şükrü Genç’in bu konudaki düşüncelerini ise şöyle anlattı: “Biz Mehmet Akif Ersoy Parkı’nın yerini Sarıyer Belediyesi olarak almak istiyoruz. Festivallerin, kültürel etkinliklerin, sergilerin açıldığı bir merkez yapmak istiyoruz. Oranın içinde ahşap görüntülü oranın silüetini ve estetiğini bozmadan düzenlenecek yapılarla sivil toplum örgütlerimize ücretsiz yer verebiliriz. Bunun yanı sıra Sarıyer’in çeşitli yerlerinden Belgrad Ormanları’nda yürüyüş yapmaları için Sarıyerlilere ücretsiz servis hizmeti verelim istiyoruz. Kilyos’u ciddi anlamda uluslar arası turizm alanına çevirmek istiyoruz. Sörf yarışlarının yapıldığı alan olabilir. Spor köyleri yaratabiliriz. Bunları yapabilecek kapasitemiz ve kadromuz var”

Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü oluşturuldu
Başkan Şükrü Genç “Sarıyer’den göç olmayacak” demişti. Ve göreve gelir gelmez yerinde dönüşüm için Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü oluşturdu. Kendisine bağlı bulunan bu birim hakkında Yalçın, “Sarıyer’in nüfusunun yüzde 60’a yakını bu kesimlerde oturuyor. Biz buraların nasıl ıslah edilebileceğini buranın dernekleriyle, buranın sakinleriyle, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Harita Mühendisleri odası, belediyemizin mühendisleri ile birlikte tartışacağız. Islah nasıl yapabiliriz, Yerinde dönüşümü nasıl yapacağımızı konuşacağız.  Asla başka bir yere gönderme gibi bir projemiz olamaz. Biz yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. Bu yapıların durumu bir barınma hakkı niteliği taşımalı. Sarıyer’in kentle bütünleşmesine engel olmayacak projeleri yerinde dönüşümle gerçekleştirelim. Biz belediyeyi birlikte yöneteceğiz” dedi.

Bu haber toplam 7440 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT