Emniyet'ten önemli proje

Emniyet'ten önemli proje
İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları evden hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek amacıyla, 'Güvenliğinizin Anahtarı Elinizde' projesini başlattı.

'Güvenliğinizin Anahtarı Elinizde'
İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları evden hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek amacıyla, 'Güvenliğinizin Anahtarı Elinizde' projesini başlattı.

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları evden hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek amacıyla, 'Güvenliğinizin Anahtarı Elinizde' projesini başlattı. Baltalimanı Polisevi'ndeki basın toplantısında konuşan İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Nurettin Demir, modern dünya şartlarında suç ve suçlularla mücadelede klasik polisiye tedbirlerin artık yeterli olmadığını söyledi.

Demir, polis birimlerini en fazla meşgul eden ve vatandaşlar açısında da büyük mağduriyetler oluşturan evden hırsızlık olaylarının, anlık fırsatlar değerlendirilerek kısa sürede gerçekleştirildiğini belirtti. Bu durumun, özellikle çocuklar ve kadınlar üzerinde psikolojik bir yıkım oluşturduğunu ifade eden Demir, projeyle birlikte polisin ve halkın suça karşı ortak bir mekanizma oluşturacağını kaydetti. Vatandaşları, suç unsurunun oluşmaması için alabilecekleri basit önlemlerden haberdar edecekleri anlatan Demir, 'Proje kapsamında, evden hırsızlık olaylarının önlenmesi için hane ziyaretleri gerçekleştirilerek, mahalle sakinlerine güvenlikleriyle ilgili bilmeleri gereken hususlar anlatılacak. Böylece toplum ev hırsızlıklarına duyarlı hale getirilecek' diye konuştu.

emniyeticeri_834207210.jpg

Demir, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın Ağustos 2009'dan itibaren faaliyete soktuğu önleyici polis hizmetleri ve güven timlerinin, özellikle evden hırsızlık ve diğer asayiş olaylarında ciddi bir düşüş sağladığını kaydetti. Proje hakkında sunum yapan Komiser Yardımcısı Mehmet Dağlı da, alınan güvenlik tedbirlerinin iyi sonuçlar verdiğini belirterek, 2005 ile 2009 arasındaki 4 yıllık süreçte kapkaç olaylarında yüzde 97, gaspta yüzde 76, evden hırsızlık olaylarında ise yüzde 57'lik bir düşüşün söz konusu olduğunu anlattı. Evden hırsızlık olaylarının, diğer suçlar gibi sadece polisin alacağı önlemlerle büyük oranlarda düşürülemeyeceğini ifade eden Dağlı, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dağlı, evden yapılan hırsızlıkların yüzde 48'inin kapı kilit göbeği kırılarak gerçekleştirildiğini vurgulayarak, 'Vatandaşlar, evlerine çelik kapı taktırdıklarında yeterli önlemi aldığını düşünüyor, fakat bu yanlış. Vatandaşların alacakları küçük önlemlerle hırsızlık olayları büyük bir oranda azaltılabilir. Örneğin vatandaşlar, dışardan vidalı olan kapı kilit göbeğini kesinlikle vidasız olanla değiştirmeli' şeklinde konuştu. Mehmet Dağlı, proje için Sarıyer'in pilot bölge seçildiğini ve çalışmaların bir ay süreceğini kaydetti. İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, Sarıyer'de iki kişilik gruplar halinde mahalle mahalle, site site, ev ev gezerek vatandaşları evden yapılan hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirecek.

Proje çerçevesinde bir ay boyunca anket ve mülakat yöntemleri kullanılarak, Sarıyer halkının suç algısı ölçülecek, halk üzerinde eksik ve yanlış bilgilendirmelerden oluşan olumsuz algılar düzeltilmeye çalışılacak. Elde edilen veriler neticesinde hırsızlık olaylarına karşı belli bir strateji geliştirilecek ve proje daha sonra tüm İstanbul'da uygulanacak.  Projenin tanıtım toplantısına Sarıyer Emniyet Müdürü Ramazan Emekli, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 1572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT